Nedēļas ceļojums: nepelnīti piemirstā Ungārija

Tūrisma ziņu portāls Travelnews.lv pagājušajā nedēļā aizsāka jaunu rakstu sēriju – nedēļas ceļojums, kurā piedāvājam tūrisma nozares profesionāļu skatījumu par konkrēto valsti. Iespaidos par Ungāriju dalījās ceļojumu aģentūras Star Tours komercdirektore Ināra Ozola.

Kāpēc vērts doties ceļojumā tieši uz Ungāriju?

Ināra Ozola: Ja neesat vēl paspējuši pabūt Ungārijā, tad tā ir īstā zeme, kur visdaudzpusīgāk varēsiet pavadīt savu atvaļinājumu. Ungārija savus ciemiņus sagaida pavasarī ar ziedošām, smaržīgām akācijām un magnoliju kokiem, bet vasarā ar koši dzelteniem saulespuķu laukiem. Ja rudens pusē būsiet Ungārijā, tad brauksiet garām ar vīnogu ķekariem pilniem vīnogulāju dārziem. Un nav pat būtiski kādā gadalaikā turp doties - Ungārijā vienmēr ir ko redzēt un baudīt.

Ungārija ir tā zeme, kur varam gūt baudījumu acīm. Baudījumu rada skaistā daba, piemēram, Višegrada ar seno karaļu rezidenci kalna galā, kur no augšas paveras burvīgs skats uz Donavas loku. Vērts minēt arī kultūras pieminekļus, kā Estergomas bazilika, kas ir varenākā Ungārijā un galvaspilsēta Budapešta ar iespaidīgo Varoņu laukumu. Tāpat arī šarmantā, senatnīgā mākslinieku pilsēta Szentendre pievērsīs ceļotāju skatienus. Ungāriju ir vērts iepazīt un izbaudīt nopietnāk, ne tikai caurbraucot. Ungārija sniedz arī baudījums miesai. Valsts sniedz brīnišķīgu relaksāciju termālajos, dziednieciskajos ūdeņos, kā arī sniedz iespēju pavadīt laiku nesteidzoties pie Balatona, ko ungāri dēvē par savu jūru. Protams, jāizbauda arī pelde Hevīza ezerā, kas ir vulkāniskas izcelsmes ezers (kādreiz tur bijis vulkāna krāteris) un tā dibenu klāj dziednieciskas dūņas, bet ezera krastus rotā košas ūdenslilijas, kas atvestas no Indijas.

Ko iesakiet apskatīt Ungārijā?

Ināra Ozola: Skaista un interesanta vieta ir kūrortpilsēta Tapolca, kas piedāvā iepazīt dabas brīnumus, proti, iespējams veikt pazemes alās braucienu ar laivām pa kristāldzidru pazemes ezera ūdeni. Šis dabas brīnums ir veidojies karsta procesa laikā, bet pilsētas centrā, savukārt ezers ir izveidojies arī virspusē un tā ir jauka atpūtas vieta arī  tūristiem, lai mierīgi baudītu pilsētas gaisotni. Pilsētiņā Godollo iespējams apskatīt pili, kurā kādu laiku dzīvojusi arī Austroungārijas ķeizariene Elizabete. Ievērības cienīga ir Donava, kas sadala Budapeštu divās daļās un tek cauri desmit valstīm. Šī iemesla dēļ Donava tiek saukta par internacionālu upi. Pāri Donavai ir uzcelti deviņi autoceļu tilti, pēdējais - Meģēri tilts uzcelts pavisam nesen - 2008. gadā. 

Ko variet ieteikt nogaršot, esot Ungārijā? 

Ināra Ozola: Ungārija ir slavena arī ar saviem 22 vīna reģioniem. Katrā reģionā ir savs vīns – tikai ar konkrētajam vīna reģionam raksturīgu garšas un smaržas buķeti. Valsts slavena ar gastronomiskajiem baudījumiem. Esot Ungārijā noteikti ir jānobauda nacionālā gulaša zupa un vīni. Kā gastronomiskie suvenīri jāatved uz mājām paprikas pastas, bez kurām ungāru ēdieni nemaz nav iedomājami. Protams, jānogaršo augļi, jo gan persiki, gan arbūzi tur garšo daudz labāk - auguši tik saulainā zemē. Vēl ir vērts nogaršot arī īpašo zivju zupu - "halaszle", kas gatavota no karpām.

Pastāstiet par ungāru kultūru un tradīcijām!

Ināra Ozola: Popularitāti ieguvis ikgadējs mūzikas festivāls Sziget, kas ir viens no populārākajiem Eiropā. Nedēļas laikā norisinās dažādi kultūras pasākumi, ieskaitot filmu demonstrēšanu un pat teātra un cirka izrādes. Noteikti jāpiemin ungāru īpašie cilvēki - operešu komponists Imre Kalmans un Ferncs Lists, kas daudz devuši ungāru mūzikas jomā. Tikai Ungārijā būs iespēja kādā folkloras šovā skatīt un arī pašiem apgūt čardašu, kas ir ungāru nacionālā deja. Arī zirgu šovi  dažādos Ungārijas reģionos ir ieguvuši lielu popularitāti. Apbrīnas vērti ir ungāru čikoši - puiši, kuri stāvot vada auļojošus zirgus. Sporta jomā noteikti jāpiemin, ka ungāri ir labākie peldētāji, tāpēc populāras ir arī ikgadējās Balatona pārpeldēšanas sacensības.

Vairāk informācijas interneta vietnē www.startours.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 30.04.2024 Tet Rally Latvia Liepājas reģiona TIB
Liepājā notiks pilsētas ātrumposms, Tet Rally Latvia uzvarētāju noskaidros Dienvidkurzemes novada Vecpils autotrasē. | Skatīt vairāk
Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī! Alūksnes TIC
Orientēšanās pasākumam HORIZONTS šogad lieli svētki - uzsākta 40.jubilejas sezona. Tiekamies jau otrdien, takās kas bija tik populāras! | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.04.2024 - 01.05.2024 GeLux - Āzijas piedzīvojumu ceļojums Estravel Latvia
Jauna izpratne par Luksu - piedzīvojumu ceļojumā Taizemē un Kambodžā // Unikāla pieredze, vairāk iekļautu pakalpojumu // 10% atlaide, rezervējot | Skatīt vairāk
no 2519 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.04.2024 - 30.04.2024 Atlaides auto nomai Igaunijā Europcar
Vai esi gatavs piedzīvot neaizmirstamas brīvdienas Igaunijā? Tagad ir lieliska iespēja iegūt izdevīgu auto nomas piedāvājumu! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.89454389sec.