"Ķīnas Dubaija" kļūst par pamestu salu

Mākslīgi izbūvēto salu Ķīnas dienvidaustrumu Hainaņas provincē, kas visai ambiciozi tiek dēvēta par "Ķīnas Dubaiju", vēl nesen varēja uzskatīt par līdz šim nepiedzīvota nekustamo īpašumu tirgus uzplaukuma iemiesojumu.

Taču šobrīd tā dēvētā Fēniksa sala Sanjas kūrortpilsētā lieliski atspoguļo Ķīnas strauji augošās, taču reizēm nesabalansētās ekonomikas ēnas puses – palmu pavēnī strādājošie sētnieki, neskartas peldbaseinu rindas pludmalē un neskaitāmas "Porsche" automašīnas kādā autonomas laukumā šeit ir vienīgās civilizācijas pazīmes.

Kāds vietējais nekustamo īpašumu aģents stāsta, ka dzīvokļi Fēniksa salā, kuru cenas vēl 2010. gadā sasniedza pat 150 000 juaņu (18 000 eiro) par kvadrātmetru, nu nopērkami teju trīsreiz lētāk.

"Tie, kam pieder nekustamais īpašums, vēlas maksimāli ātri no tā atbrīvoties," viņš atzīst. "Viņi visvairāk izjūt finansiālo krīzi."

Lai gan informācija liecina, ka pērn Ķīnas kopējais eksporta apjoms pieaudzis par gandrīz astoņiem procentiem, Eiropā pārdoto preču apjoms, pateicoties šeit valdošajai ekonomiskajai situācijai, samazinājies par četriem procentiem. Tai pašā laikā strādājošo darba algu pieaugums valstī nozīmē, ka rotaļlietu, apģērbu un citu preču ražotāji spiesti rēķināties ar citu zemju centieniem kļūt par pasaules lētās ražošanas vadošajiem centriem. Ķīnas uzņēmēji, kas reiz investējuši nekustamajā īpašumā, nu nonākuši neapskaužamā situācijā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA Estravel Latvia
Esiet vieni no pirmajiem, kas bauda atpūtu Renovētajā Hotel Jūrmala SPA numurā un saņemiet dāvanu - neierobežotu Wellness Oasis apmeklējumju// līdz | Skatīt vairāk
no 94 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.04.2024 - 30.04.2024 MOTIVĒJOŠIE BRAUCIENI! Latvia Tours
👉VEIDOJIET POZITĪVA UZŅĒMUMA TĒLU. 👉APBALVOJIET LOJĀLOS KLIENTUS, DARBINIEKUS. 👉MOTIVĒJIET JAUNIEM PANĀKUMIEM. 👉SALIEDĒJIET KOLEKTĪVU, | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 28.04.2024 Pārgājienu seriāls "Izpēdo Dienvidkurzemi" Liepājas reģiona TIB
“Izpēdo Dienvidkurzemi” ir aizraujošs pārgājienu seriāls, kas piedāvā neaizmirstamu piedzīvojumu un brīnišķīgu laika pavadīšanu svaigā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 30.04.2024 Atlaides auto nomai Reunion salā Europcar
Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.48855615sec.