Starp Japānas salām transportu nodrošina bifeļu rati

Parasti par transportu starp divām salām tiek izmantota kāda laiva vai lidaparāts, iespējams, hidroplāns. Taču ne Okinavas prefektūrā starp Iriomotes un Jubu salām – šeit par "maršruta taksometriem" kļuvuši bifeļu vilkti rati.

Attālums starp Iriomotes salu, kas ir otra lielākā Okinavas prefektūrā, un pavisam nelielo Jubu nav liels – tas nepārsniedz 400 metru. Jūra starp abām salām ir ļoti sekla, tikai vietumis pārsniedzot ceļa dziļumu. Strādnieki, tērpušies garos gumijas zābakos, Jubu salā, kura pati par sevi nav apdzīvota, nokļūst kājām, taču vienīgā alternatīva pastaigai ir brauciens bifeļa ratos.

Musaši, sešus gadus vecs bifelis, ir viens no 23 Āzijas ūdensbifeļiem, kuri nebūt nav vieni no gudrākajiem dzīvniekiem, ir apguvuši, kā nostāties iejūgā, lai vilktu astoņu cilvēku ratus.

"Šie bifeļi strādā visu laiku," atzīst Šinšo, viens no kučieriem. "Jubu sala ir ievērojams tūristu piesaistes objekts, un tieši starpsalu bifeļu "taksometrs" to par tādu padarījis. Ļaudis nespēj tam noticēt – tik neparasts transporta veids tas ir."

Kā stāsta pats Šinšo, bifeļiem tūristu transportēšana patīkot vairāk par darbiem rīsu laukā.

Jubu sala ir vieta, kur tūristi – pārsvarā no Japānas – ierodas, lai nodotos peldēšanai, snorkelēšanai vai gluži vienkārši laiskotos pludmalē. Takas cauri tropu dārziem ved garām vairākām putnu mājām, taču dziļāk salā plešas lietus mežs, kur līkumainie ceļi izzūd skatienam. Vienā no retajām ēkām Jubu salā atrodams suvenīru veikaliņš un restorāns.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 03.05.2024 Āzija un salas. Aviobiļešu akcija SKY24.LV
Pērciet līdz 02.05. - Ceļojiet maijā // Tokija, Bali, Bangkoka, Honkonga, Deli, Maurīcija... | Skatīt vairāk
no 709 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 27.04.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Svinam Vācijas futbola vasaru Europcar
Apvieno savu futbola braucienu ar apskates ekskursiju pa Vāciju! Mēs piedāvājam ekskluzīvu atlaidi visiem faniem, kas ceļo uz Vāciju, lai atbalstītu | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 30.04.2024 Tet Rally Latvia Liepājas reģiona TIB
Liepājā notiks pilsētas ātrumposms, Tet Rally Latvia uzvarētāju noskaidros Dienvidkurzemes novada Vecpils autotrasē. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.74131107sec.