Ņujorkas Metropolitēna mākslas muzeja vadību apsūdz krāpšanā

Pirms Ņujorkas Metropolitēna mākslas muzeja apmeklētāji var aplūkot nenovērtējamās kolekcijas, viņiem nākas stāvēt rindā pēc biļetes, šķiroties no "ieteicamās" ieejas maksas pieaugušajiem 25 ASV dolāru apmērā.

Daudzi ļaudis, jo īpaši – ārzemju tūristi, vai nu nepamana, neizprot, vai gluži vienkārši neuzdod jautājumus par ieejas maksu, kuras nepieciešamība muzejā noformulēta visai dīvaini. Ja kāds tomēr atļaujas pajautāt, vai un kādēļ jāmaksā 25 dolāri, muzeja darbinieki visbiežāk sniedz atbildi, ka tas uzskatāms par "vēlamu ziedojumu".

Daži apmeklētāji, kas izlemj nemaksāt pilnu summu, sniedzas pēc desmit vai piecu dolāru banknotes, taču reizēm šķiras vien no sīknaudas. Tomēr tiem, kas nemaksā neko, ieeja muzejā var tikt liegta, lūdzot šķirties kaut no viena centa.

Apmulsums par to, cik īsti nepieciešams maksāt par ieeju vienā no pasaules lieliskākajiem muzejiem, kas ik gadu piesaista vairāk nekā 6 miljonus apmeklētāju, nu kļuvis par galveno jautājumu tiesas prāvā, kurā Metropolitēna mākslas muzeja pārstāvji tiek apsūdzēti apmeklētāju krāpšanā.

Apsūdzībā minēts, ka muzejā tiek pielietotas maldinošas mārketinga, kā arī kasieru apmācības metodes, kas ir pretrunā ar Ņujorkas štata likumiem.

"Metropolitēna muzejam jābūt atvērtam ikvienam, neņemot vērā viņu finansiālos apstākļus," atzīst viens no pilnvarotajiem, kuri uzsākuši tiesas procesu trīs muzeja apmeklētāju – kāda ņujorkieša un divu čehu tūristu vārdā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atlaides auto nomai Ungārijā Europcar
Nomā auto ar Europcar Budapeštā un saņem atlaidi! Izbaudi Budapeštas daudzveidību. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 30.04.2024 Saulaina atpūta Kosta Blanka  Atlantic Travel
Kā par saulainu atpūtu pašā Kosta Blankas sirdī ar baltām smilšu pludmalēm un kristāldzidru jūru? JAAĀ! Tiešie lidojumi no Rīgas uz Alikanti no | Skatīt vairāk
no 715 EUR
Ekskursiju piedāvājums. Grieķija Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 2-3* viesnīcās, puspansija un ekskursiju programma // Kavala - Soloniki - Janica - Meteora - Joana - Delfi - | Skatīt vairāk
no 1099 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 27.04.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.41704082sec.