Čurājošu tūristu foto Ķīnā izsauc debates par pieklājību ceļotāju vidū

Kāda fotogrāfija, kurā iemūžināti seši tūristi, kuri savas dabiskās vajadzības nokārto turpat pie autobusa lielceļa malā, Ķīnā kļuvusi teju par sensacionālu, izsaucot masveida debates par to, kā tūristiem būtu jāuzvedas, viesojoties ārzemēs.

Vairākas fotogrāfijas, kurās redzami nekulturālie ceļotāji, tika publicētas Ķīnas interneta vietnēs Weibo.com un ChinaSmack.com. Komentāru sadaļās ķīniešu interneta lietotāji vairākkārt izteikušies, ka foto redzamie ļaudis būtu jāsoda.

Kā minēts vietnē ChinaSmack.com, Šanhajas policijas pārstāvjiem izdevies izsekot autobusu un to aizturēt. Uzsākta incidenta izmeklēšana.

Tiek apgalvots, ka autobusa pasažieri varētu būt ieradušies no Dānijas un pēc alkoholisko dzērienu lietošanas lūguši šoferim piestāt, lai atvieglotos. Tomēr nav pierādījumu, ka tā patiešām ir – foto redzamie ļaudis nav tikuši oficiāli atpazīti.

Šķietami ikdienišķais atgadījums pamatīgi saniknojis ķīniešus. Viņi apgalvo, ka uzņemtā fotogrāfija ir pierādījums tam, ka tūristiem no Ķīnas ārzemēs ir nepelnīti slikta slava.

"Ārzemēs bieži tiek ziņots par ķīniešu tūristu slikto uzvedību, lai gan patiesībā ārzemju tūristu manieres Ķīnā ne ar ko neatšķiras. Interneta vietnēs bieži parādās attēli, kuros labi redzams, kā ārzemnieki ar atkritumiem piesārņo un urinē uz mūsu Lielā mūra," minēts kādā komentārā.

Tomēr nav svarīgi, no kurienes attēlā redzamie ļaudis ir ieradušies vai kādēļ viņi bijuši spiesti nokārtoties ceļa malā. Fotogrāfija lieliski apliecina, ka tūristiem ārzemēs vienmēr jāatceras izturēties cienījami – kaut vai tādēļ, ka nekad nevar zināt, kas jūs vēro vai, vēl ļaunāk, fotogrāfē.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 04.05.2024 Plāno kāzas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Iedvesmojies populārākajām laulību slēgšanas vietām Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 01.05.2024 Brokastu ēdienkarte visas dienas laikā! Jurmala Golf Club & Hotel
Tas brīdis ir pienācis! Jauno sezonu uzsācis Jurmala Golf Club & Hotel mājīgais restorāns! Ar lielāko prieku uzņemsim un parūpēsimies par tavām | Skatīt vairāk
no 6.50 EUR
4 personām - aktīva atpūta Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 4 personām aktīvās atpūtas kūrorta viesu mājā, brokastis un atpūtas piedāvājums | Skatīt vairāk
no 370 EUR
Anitas Celmas izstāde Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 2024. gada 6. aprīļa līdz 29. maijam Valmieras muzeja Izstāžu namā skatāma tekstilmākslinieces Anitas Celmas personālizstāde “Atgriešanās”. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.48271918sec.