Pirmā sieviete ar invaliditāti iekaro Everestu

Kā ziņo ekspedīcijas organizatori, kāda indiete kļuvusi par pirmo sievieti ar amputētu ķermeņa daļu, kam izdevies iekarot pasaules augstāko virsotni.

26 gadus vecā Arunima Sinha no Indijas ziemeļu štata Utarpradēšas Everesta jeb Džomolungmas virsotni sasniedza otrdienas, 2013. gada 22. maija rītā pēc vietējā laika.

Sinha savu kreiso kāju zaudēja negadījumā uz dzelzceļa pirms diviem gadiem – agrāko valsts līmeņa volejbolisti no braucoša vilciena izgrūda zagļi pēc tam, kad sieviete centās aizstāvēties no ļaundariem, neatdodot tiem savu rokassomiņu. Pēcāk garāmbraucošs vilciens sadragāja viņas ekstremitāti, un, lai glābtu sievietes dzīvību, tā tika līdz celim amputēta.

"Toreiz visi bija noraizējušies par mani. Un es sapratu, ka man jāpaveic kas tāds, lai ļaudis mani vairs neuzlūkotu ar žēlumu," pirms došanās ceļā, Sinha pastāstīja kādai Indijas telekompānijai.

Drosmīgās sievietes pavadoņi ceļā uz pasaules augstāko virsotni bija nobažījušies par viņas lēno tempu, taču, sasniedzot 8750 metru atzīmi, viņa atkal kļuva pārliecināta par saviem spēkiem, ceļu turpinot ātri un enerģiski.

Pirmais vīrietis ar invaliditāti, kas sasniedza Everesta virsotni, bija britu alpīnists Toms Vitakers – viņš riskanto kāpienu veica 1998. gadā aptuveni divdesmit gadus pēc pēdas amputācijas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Svinam Vācijas futbola vasaru Europcar
Apvieno savu futbola braucienu ar apskates ekskursiju pa Vāciju! Mēs piedāvājam ekskluzīvu atlaidi visiem faniem, kas ceļo uz Vāciju, lai atbalstītu | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 28.04.2024  Vislatvijas golfa diena 5.maijā! Jurmala Golf Club & Hotel
Vislatvijas Golfa Dienas – atklāj golfa spēles burvību! Aicināts ir ikviens pie mums Jurmala Golf Club & Hotel! | Skatīt vairāk
Atpūta un Gardēžu vakariņas Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 2 personām, brokastis un vakariņas Michelin ceļvedī ieteiktā restorānā, kā arī spa piedāvājums // līdz 31.05. | Skatīt vairāk
no 225 EUR
Māra Upmane-Holšteine un Aigars Apinis Valmieras TIC
19.maijā pl.16.00 aicinām uz Stāstnieku Pēcpusdienu Akustikā kopā ar mūziķi Māru Upmani-Holšteini un aktieri Aigaru Apini. | Skatīt vairāk
40 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.73837805sec.