Preikestolenes klints sniedz neaizmirstamus dabas skatus, bet par drošību atbild katrs pats

Aptuveni 600 metrus augstā Preikestolenes klints jeb Mācītāja Kancele Norvēģijā ik gadu pulcē tūkstošiem apmeklētāju, no kuriem daudzi pamēģina skatīties bailēm acīs, pārkarot kājas pāri klints malai. Taču vietējie tūrisma nozares pārstāvji iesaka nebūt pārdrošiem un ja bailes no augstuma liek sajust kņudoņu vēderā un ļodzīties kājām, ievērot drošu distanci no klints malas.

Mācītāja Krēsls ir aptuveni 25 reiz 25 metru plašs izvirzījums no pamatklints, un tam raksturīgas asas, vertikālas šķautnes, kas nepiedod nejaušu paslīdēšanu  klints malā, novedot pie brīvā kritiena vairāku simtu metru augstumā. Lai gan šis ir viens no Norvēģijas populārākajiem tūrisma objektiem, pie bīstamajām klints malām nav izveidoti it nekādi norobežojumi, kā arī nav izvietotas brīdinājuma zīmes. Ir reģistrētas vairākas pašnāvības, taču pārsteidzošā kārtā šeit nav bijis neviens gadījums, kad kāds tūrists no klints nejauši būtu nokritis. Pārgājiens uz klinti ir dažādu vecumu pārstāvju spēkos un to apmeklē gan mazi bērni, gan pieaugušie, gan sirmgalvji.

Kā apgalvo Līsefjorda tūrisma informācijas centra darbinieki, pašreizējā drošības situācija raksturojama kā droša, un atbildība par klints apmeklējumu gulstas uz katra paša pleciem. Darbinieki gan ne īpaši atbalsta drosmīgos, kuri pie pašas klints malas atļaujas veikt pārdrošus soļus, pēc iespējas tālāk pārliecoties pāri malai vai kā citādi izrādoties – viena nepareiza kustība var būt izšķiroša.  Taču līdz šim nav bijusi nepieciešamība izveidot barjeras – tūristi ir bijuši pietiekami apdomīgi, lai nepieļautu letālas kļūdas un barjeru izveide vien būtu kā neiederīgs elements kopējā ainavā. Atliek vien piekrist – dabas skaistumam vajadzētu tikt saglabātam pēc iespējas oriģinālā un neskartā veidā, apmeklētājiem sniedzot nesamākslotu pieredzi. Tajā pašā laikā centīsimies būt piesardzīgi, šajā vietā ķerot adrenalīna sajūtas vai mēģinot atbrīvoties no vertigo  – klints vēsturē nav vajadzīgs pirmais ieraksts par kādu nejaušu nelaimes gadījumu.

Vairāk fotoattēlu un informācijas par Preikestolenes klinti: šeit


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 28.04.2024 Pārgājienu seriāls "Izpēdo Dienvidkurzemi" Liepājas reģiona TIB
“Izpēdo Dienvidkurzemi” ir aizraujošs pārgājienu seriāls, kas piedāvā neaizmirstamu piedzīvojumu un brīnišķīgu laika pavadīšanu svaigā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 30.04.2024 Atlaides auto nomai Reunion salā Europcar
Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 04.05.2024 Plāno kāzas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Iedvesmojies populārākajām laulību slēgšanas vietām Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 01.05.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.09996796sec.