Dabas Tūres vadītāja atgriezusies no gardēžu tūres pa Franciju

Dabas Tūres vadītāja Ilze Vilšķērste kopā ar ceļotāju grupu nupat ir atgriezusies no gardēžu ceļojuma pa Franciju, kas ilga no 28. jūlija līdz 8. augustam. Grupa viesojās vairākās pilsētās - Strasbūrā, Kolmārā, Bezansonā, Dižonā, Bonā, Klermona-Ferrānā, Konkā, Kaorā, Sarlā, Perigē, Buržā - katra ar savu pārsteigumu un šarmu. Ilze šāda veida ceļojumā uz Franciju nedevās pirmo reizi, tomēr ir gandarīta par redzēto un dalās tajā arī ar Travelnews.lv lasītājiem.

"Ceļojums bija ļoti piepildīts un aizraujošs. Gan es pati, gan grupa ir gandarīta par ceļojumā redzēto, garšoto un smaržoto. Ceļojums bija bagāts ar dažādiem iespaidiem - redzējām auglīgas ielejas un vīna dārzus, braucām kalnos, gājām aizvēsturiskās alās, vērojām iespaidīgus avotus un apmeklējām senas pilis. Degustējām Francijas novadiem raksturīgos ēdienus un dzērienus - Kantālas sieru, foie gras, jeb zosu aknu pastēti, žāvētas desiņas, augļus (persikus, aprikozes, melones, valriekstus), nobaudījām Kaoras un Burgundijas sarkanvīnu un labāko Francijas vīnu - Šablī, kā arī Elzasas reģiona vieglos, gaišos, vasarai piemērotos vīnus. Grupai īpaši patika brauciena daļa, kas veda mūs cauri Centrālajam kalnu masīvam. Bija interesanti uzzināt par tā rašanās laiku un zemes virskārtas veidošanos, kā arī dabā vērot apdzisušu vulkānu krāterus. Aizraujoši skati pavērās no kalnu virsotnēm. Ļoti skaists ceļš veda uz senu pilsētiņu - Konku, kura šķiet sastingusi kopš 9. gadsimta. Lai arī pilsētiņa ir izmēros ļoti niecīga un tālu nost no lieliem ceļiem, vakarā tās Dievnams bija tik pilns ar koncerta apmeklētājiem, ka mums, pērkot biļetes pēdējā brīdī, nācās sēdēt papildvietās. Interesanti bija apskatīt senās, nocietinātās pilis - Beinaku un Kastelno, kas atrodas Dordoņas ielejā un ir senā, 100 gadu kara liecinieces. Patika arī ienirt Sarlas sestdienas tirgus atmosfērā un izvēlēties sev tīkamās lietas, ko pārvest kā suvenīrus no Francijas. Ģeogrāfiem un vēsturniekiem noteikti patika aizvēsturiskā ala Pech Merle, kurā vērojami 25 000 gadu seni cilvēku veidoti zīmējumi. Savdabīgs bija arī Dionas avots - milzu pazemes straume, kas izplūst Tonēras pilsētā," piedzīvotajā dalās Dabas Tūres vadītāja.

 

Dabas Tūres vadītāja ir gandarīta par ceļojumā redzēto, garšoto un dzirdētajām atziņām no ceļabiedriedriem. Arī grupas dalībnieki no ceļojuma ir pārveduši vien pozitīvas emocijas, jaunus iespaidus un zināšanas par neredzētām vietām.

Visu nevar izstāstīt, visu piedzīvoto nevar citam izstāstīt, visu nogaršoto nevar likt sajust citam, tādēļ ceļojumā jādodas pašiem. Nākamais Dabas Tūres gardēžu ceļojums uz Franciju ir paredzēts 2014. gada rudenī, kad valstī būs garšojami nogatavojušies augļi, ogas un dārzeņi.

Vairāk informācijas interneta vietnē www.dabastures.lv


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 11.05.2024 Sala ar unikālu skaistumu! Latvia Tours
Korfu pludmales ir vienas no labākajām un tīrākajām, aptuveni 30 no tām piešķirts Zilais karogs. | Skatīt vairāk
no 469.00 EUR
Ekskursiju piedāvājums. Grieķija Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 2-3* viesnīcās, puspansija un ekskursiju programma // Kavala - Soloniki - Janica - Meteora - Joana - Delfi - | Skatīt vairāk
no 1099 EUR
Būsim pazīstami Latgale, Sēlija! TAKA
Skolēnu ekskursijas Augšdaugavas novadā! | Skatīt vairāk
Iepazīsti dabas takas un parkus Bauskā Bauskas TIC
Iepazīsti Bauskas apkārtnes dabas takas un parkus! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.79265189sec.