Romas mērs sper soli ceļā uz "lielāko arheoloģisko parku pasaulē"

Romas pašreizējais mērs Ignacio Marino aizliedzis autosatiksmi Kolizeja apkārtnē, šādu soli skaidrojot ar centieniem Romu pārveidot par "pasaulē lielāko arheoloģisko parku".

Roma nenoliedzami ir rosīga pilsēta. Pārvietošanās automašīnā šeit var būt pat sarežģītāka nekā Parīzē, turklāt, rēķinot uz iedzīvotāju skaitu, Romā ir vairāk automašīnu nekā lielākajā daļā Eiropas galvaspilsētu. Tomēr Marino, šķiet, nav pievērsis īpašu uzmanību vietējo iedzīvotāju mīlestībai pret autotransportu – viņš cer Romu padarīt vēl pieejamāku un patīkamāku tūristiem, vienlaikus neskartu saglabājot tās vēsturisko mantojumu. Jaunais Romas mērs vēlas izveidot gājēju zonas visapkārt lielākajiem arhitektūras pieminekļiem, cenšoties Romu pārvērst, pēc viņa vārdiem, "pasaulē lielākajā arheoloģiskajā parkā".

Jaunie ierobežojumi gan neattiecas uz visu motorizēto transportu – vēl joprojām atļauta autobusu un taksometru satiksme apkārt Kolizejam. Romas mērs cer, ka šādi būs iespējams samazināt arī gaisa piesārņojumu pilsētā.

Tomēr nesen pieņemtais lēmums vietējo iedzīvotāju vidū izsaucis bažas par iespējamajiem transporta sastrēgumiem, jo nu viņi spiesti izvēlēties alternatīvus maršrutus ikdienas braucienam uz darbu un mājup.

Tajā pašā laikā tūristi šādas izmaiņas sagaida ar ovācijām – viņi pārsteidzošo arhitektūras pieminekli turpmāk varēs apbrīnot daudz mierīgākā gaisotnē.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.04.2024 - 30.04.2024 Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” | Skatīt vairāk
Māra Upmane-Holšteine un Aigars Apinis Valmieras TIC
19.maijā pl.16.00 aicinām uz Stāstnieku Pēcpusdienu Akustikā kopā ar mūziķi Māru Upmani-Holšteini un aktieri Aigaru Apini. | Skatīt vairāk
40 EUR
Ēģipte skolēnu RUDENS brīvlaikā Estravel Latvia
Esiet tālredzīgi un gudri! iegādājieties ceļojumu skolenu RUDENS brīvlaikam jau tagad! Hurgada vai Šarm-el-Šeiha | Skatīt vairāk
no 685 EUR
Ekskursiju tūre Itālijā - no Rīgas Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 3* viesnīcā, puspansija un ekskursiju programma // 24.05.-31.05.2024. // Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 1299 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.421417sec.