Iepazīsti Kazahstānu - daudziem neatklāto brīnumu pašā Eirāzijas sirdī

Kazahstāna - Borats, valsts Centrālāzijā, galvaspilsēta Astana, robežojas ar Krieviju, Ķīnu, Kirgizstānu, Uzbekistānu un Turkmenistānu. Šie fakti, iespējams, visbiežāk tiek pieminēti, kad tiek runāts par Kazahstānu. Jāatzīst, ka plašajā interneta vidē latviešu valodā atrodamā informācija par Kazahstānu visbiežāk ir par sportu, ekonomiku, vīzu kārtošanas iespējām, Māra Oltes piedzīvojumu "Ceļojums bez robežām - Kazahstāna", daži ceļojumi apraksti, bet sociālā tīkla Draugiem.lv sadaļā "Ceļojumu apraksti" atrodami vien divi apraksti par šo valsti, tie paši rakstīti nu jau tālajā 2005. gadā.

Tā kā ar Travelnews.lv sazinājās kāds lasītājs, kuram paredzēts oktobra sākumā doties uz Kazahstānu, precīzāk Almati pilsētu, nolēmām "rakt dziļāk".

Lidojumi

Sazinoties ar ceļojumu aģentūru Lidotleti.lv, tika noskaidrots, ka lidojumu izvēle uz Kazahstānas pilsētu Almati ir gana plaša. Kā informēja avioaģente Inna, oktobra sākumā biļešu cenas Rīga - Almati - Rīga ir sākot no nedaudz virs 300 Ls. Lētākais Lidotleti.lv piedāvātais lidojums ir par 312 Ls, izmantojot Turkish Airlines aviokompāniju un pārsēšanos Kijevā. Savienotos reisus uz Almati nodrošina arī Ukraine International, Air Astana, Transaero Airline. Aplūkot lidojumu laikus un cenas uz Almati iespējams skatot interneta vietni Lidotleti.lv, bet neskaidrību gadījumos avioaģente Inna iesaka sazināties ar Lidotleti.lv biroju.


Vīzas

Lai ieceļotu Kazahstānā, nepieciešams noformēt vīzu. Ceļojumu aaģentūras Air Tour interneta vietnē www.airtour.lv vēstīts, kas Latvijas pilsoņiem tūristu vīzas līdz 30 dienām sagatavošanai nepieciešamie dokumenti ir šādi: pase, 1 foto (3,5 x4, 5 cm krāsu, matēts, uz baltā fona), aizpildīta pieteikuma veidlapa, ielūgums (ja pieejams). Šāda vīza tiks noformēta sešu darba dienu laikā un izmaksās 45 Ls. Latvijas pastāvīgajiem iedzīvotājiem vīzas noformēšana aizņems septiņas dienas un izmaksās 95 Ls.


Ceļojums bez robežām

Pirms pāris gadiem Māris Olte kopā ar Andi Mizišu un Agri Birzuli devās uz Kazahstānu, kur tika filmēts sižets "Ceļojums bez robežām - Kazahstāna". Trīs dienu ceļojumā pa Kazahstānu Māris Olte našķojas Almati tirgū, satiekas ar klinšu ērgļu dresētājiem, pēta senus klinšu zīmējumus un priecājas par bruņrupučiem, skorpioniem un citu tālās Kazahstānas eksotiku.

Video skatiet šeit.

Brīnumu zeme

Kazahstāna ir unikāla vieta pasaulē, pateicoties tās vēsturei, ģeogrāfiskajam novietojumam un teritorijas lielumam. Tā ir pasaules devītā lielākā valsts un atrodas pašā Eirāzijas sirdī, un ir valsts ar lielāko sauszemes robežu pasaulē. Tas viss Kazahstānā ir radījis unikālu klimatu un īpašu dabu. Valsts sarežģītā vēsture un nomadu dzīvesstils, padara Kazahstānu par unikālu un autenisku zemi.

Minētie priekšnoteikumi radījuši dažādas iespējas kā valsij attīstīties, izmantojot tūrisma dotās iespējas. Kazahstānas tūrisma nozare ietver autenisku kultūras tūrismu, dažādas aktivitātes dabā, ietverot ekotūrismu, putnu vērošanu, nacionālo parku un aizsargāto teritoriju apmeklēšanu, slēpošanu, ūdenssporta aktivitātes, sauļošanos un peldēšanos ezeros un upēs.


Dabas tūrisms

Kazahstāna lepojas ar bagāto faunu un floru. Valsts ir mājvieta aptuveni 122 zīdītāju sugām, 500 - putnu un 107 - zivju. Lai aizsargātu valsts bagāto augu un dzīvnieku dabu, Kazahstānā plešas vairāki nacionālie parki un rezervāti. Pavisam nesen šīs aizsargājamās teritorijas ir kļuvušas pieejamas arī tūristiem. Daži no populārākajiem: Aksu Zhabagly dabas parks, kur dzīvo sniega leopards un citi reti dzīvnieki, zināms arī kā tulpju karaliste, kur tās aug jau pirms to ieviešanas Holandē; Korgalzhyn dabas parks - slavens ar rozā flamingo; Katon-Karagay nacionālais parks - mājvieta sarkanajiem briežiem.

Pārgājieni kalnos un ziemas sports

Gleznainie kalni Kazahstānā piesaista tūristus no visas pasaules. Tjanšana augstiene ir augstākā Kazahstānā un atrodas pie Almati. Kalni piedāvā bezgala skaistu ainavu, aicina doties pārgājienos vai nodarboties ar ziemas sporta veidiem - tas viss ērti sasniedzams no Almati pilsētas. Populārākie pārgājienu maršruti atrodas Mazajā Almati ielejā. Augstie kalni ir ideāla vieta kalnu slēpošanai un, ne velti, 2011. gadā Kazahstāna uzņēma Āzijas ziemas spēles.

Ezeri un upes: ūdenssports, sauļošanās un veselības kūrorti

Kazahstāna, tajā nav tikai stepes un kalni vien, tā ir zeme arī ar ezeriem un upēm. Ezeri blakus stepēm ir kā oāzes tām. Lielākais ezers pasaulē - Kaspijas jūra, ir ideāla vieta, lai sauļotos, peldētos un makšķerētu. Lielākais ūdens rezervuāru daudzums ir koncentrējies valsts dienvidaustrumos un nes simbolisku nosaukumu "Zhetysu", kas nozīmē "Septiņas upes". Gandrīz visas "Septiņu upju" upes ietek Balhaša ezerā, kas arī ir populāra tūristu vieta. Balhaša krastos atrodas dažādi veselības un atpūtas centri.

Kultūra: etnotūrisms

Unikālā kultūra ir iemesls ceļojumam uz Kazahstānu daudziem ceļotājiem. Gandrīz uz katra stūra ceļotāji var redzēt kazahu īsto dzīvi - tradīcijas, rituālus, mākslu un kultūru. To visu iespējams redzēt muzejos, etno ciematos, kur redzams kazahu tradiconālais dzīvesveids, vēstures objekti un citi.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 01.05.2024 Brokastu ēdienkarte visas dienas laikā! Jurmala Golf Club & Hotel
Tas brīdis ir pienācis! Jauno sezonu uzsācis Jurmala Golf Club & Hotel mājīgais restorāns! Ar lielāko prieku uzņemsim un parūpēsimies par tavām | Skatīt vairāk
no 6.50 EUR
4.maija svētki Alūksnē  Alūksnes TIC
Atzīmējot Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienu, š.g. 4.maijā Bānīša zemē svinēs jaudīgi jeb kā saka vietējie “ar pilnu tvaiku”. | Skatīt vairāk
Sala ar unikālu skaistumu! Latvia Tours
Korfu pludmales ir vienas no labākajām un tīrākajām, aptuveni 30 no tām piešķirts Zilais karogs. | Skatīt vairāk
no 469.00 EUR
Iedvesmojies savam sapņu ceļojumam! Latvia Tours
NORĀDI VĒLMES -> SAŅEM PIEDĀVĀJUMU ČARTERCEĻOJUMAM 30 MIN LAIKĀ MĒS PALĪDZĒSIM SAPŅIEM ĪSTENOTIES! ;) | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.25349522sec.