Iesaka rudens festivālus un svinības Itālijā

Apmeklēt Itāliju rudens laikā ir parocīgi vairāku iemeslu dēļ, piemēram, zemākas transporta un naktsmītņu izmaksas, mazāk tūristu, zudusi ir vasaras svelme, un arī daba ir pārvērtusies līdz ar rudens atnākšanu. Taču vēl kāds nozīmīgs iemesls, ko ņemt vērā, plānojot ceļojumu uz Itāliju rudens laikā, ir plaši atzīmētais ražas laiks, ar ēdienu un kulināriju saistīti festivāli un gadatirgi, kā arī dažādi cita veida svētki un festivāli. Turpinājumā aplūkosim dažus no interesantākajiem, ko piedāvā rudenīgā Itālija.

Oktobris un novembris Itālijā patiesi ir ēdienu gadatirgu kulminācijas laiks: dažādās valsts provincēs, pilsētās un ciematos tiek rīkoti īpaši festivālu par godu vīnogām, sēnēm, kastaņiem, āboliem, rīsiem, trifelēm un citiem smalkiem vietējiem gardumiem. Trifeles ir novembra laika gadatirgu un festivālu izteiktas zvaigznes, īpaši Itālijas ziemeļos un centrālajā daļā.

Vietējais dārgakmens – trifele

Līdz 17. novembrim ikvienam interesentam ir iespējams apmeklēt Albas balto trifeļu festivālu, kas norisinās Pjemontas pilsētiņā, netālu no Turīnas. Šis ir viens no lielākajiem Itālijas trifeļu festivāliem, pulcējot prāvu skaitu interesentu ne vien lielo svinību un gastronomiskā baudījuma, bet arī apkārtnes dabas skaisto ainavu dēļ.

Tāpat lieli svētki par godu Itālijas trifelēm tiek organizēti San Miniato apkārtnē, Toskānā. Šeit, viduslaiku ciemata virsotnē, ik gadu katru otro, trešo un ceturto Novembra nedēļas nogali norisinās balto trifeļu gadatirgus "La Sagra del Tartufo Bianco". Šajā ciematā gadatirgus laikā būs iespējams nogaršot gan interesantu ēdienus, kas pagatavoti, izmantojot baltās trifeles, gan piedalīties dažādās atrakcijās un rotaļās. Jāpiezīmē, ka tieši šī teritorija Toskānas apkārtnē nodrošina Itāliju ar 25% no visas balto trifeļu ražas. Savukārt, ja kāds ir ieinteresēts melno trifeļu baudīšanā, no oktobra vidus līdz novembra vidum kalnos uz dienvidiem no Parmas ik svētdienu norisinās melno trifeļu gadatirgus.

Turpinot tradīcijas Veronā un Venēcijā

Novembra otrajā nedēļas nogalē Itālijas pilsēta Verona piedāvā internacionālu zirgu šovu, pulcējot dalībniekus un skatītājus no visas pasaules. Šova ietvaros ir iespējams vērot krāšņu zirgu parādi un gājiena dalībniekus izsmalcinātos kostīmos, cēli maršējot cauri visai pilsētai šova atklāšanas laikā, kā arī apmeklēt tematiskus tirdziņus, atrakcijas un dažādas aktivitātes gan bērniem un ģimenēm, gan cita veida auditorijai.

Krāšņā Ziemeļitālijas pērle Venēcija ik gadu 21. novembrī rīko festivālu par piemiņu pilsētas atbrīvošanai no mēra 1621. gadā. "Festival della Saulte" norisinās galvenokārt "Madonna della Salute" dievnamā, uz kuru apmeklētājiem un svētceļniekiem ir iespēja nokļūt, šķērsojot speciāli festivālam uzbūvētu pagaidu tiltu pāri pilsētas kanālam. Šis festivāls ir Venēcijā ļoti iecienīts, ik gadu pulcējot tūkstošiem apmeklētāju gan no Itālijas, gan citām valstīm.

Šeit aprakstītie rudens sezonas festivāli un notikumi Itālijas centrālajā un ziemeļu daļā nebūt nav vienīgie, ko ceļotājam apskatīt. Vairāki nelieli ciemati rīko vietējos ražas svētkus un svinības, tos tik ļoti neafišējot. Līdz ar to ir noprotams, ka ceļojums pa Itāliju oktobra un novembra laikā var tūristiem sagādāt dažādus jaukus pārsteigumus un ļaut izbaudīt Itālijas īpašo burvību un bagāto kultūras mantojumu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Māra Upmane-Holšteine un Aigars Apinis Valmieras TIC
19.maijā pl.16.00 aicinām uz Stāstnieku Pēcpusdienu Akustikā kopā ar mūziķi Māru Upmani-Holšteini un aktieri Aigaru Apini. | Skatīt vairāk
40 EUR
Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA Estravel Latvia
Esiet vieni no pirmajiem, kas bauda atpūtu Renovētajā Hotel Jūrmala SPA numurā un saņemiet dāvanu - neierobežotu Wellness Oasis apmeklējumju// līdz | Skatīt vairāk
no 94 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 04.05.2024  Jāņa Šipkēvica koncerts Valmieras TIC
3. maijā, 22:00 ielūdzam uz SHIPSEA | Jāņa Šipkēvica koncertu balsij, klavierēm un neredzamam korim. | Skatīt vairāk
25 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.04.2024 - 30.04.2024 MOTIVĒJOŠIE BRAUCIENI! Latvia Tours
👉VEIDOJIET POZITĪVA UZŅĒMUMA TĒLU. 👉APBALVOJIET LOJĀLOS KLIENTUS, DARBINIEKUS. 👉MOTIVĒJIET JAUNIEM PANĀKUMIEM. 👉SALIEDĒJIET KOLEKTĪVU, | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.66800618sec.