Seši tūrisma objekti pasaulē, kurus iecienījuši vandāļi

Kas kopīgs Parīzes katakombām, Sietlas košļeņu sienai un Kadiljaku rančo Teksasā? Tieši tā, šos objektus ik gadu apmeklē ievērojams skaits tūristu. Tomēr tie tiešā vai netiešā veidā cietuši (vai tieši otrādi – uzplaukuši) apmeklētāju patvaļas dēļ.

Kā liecina arhitektūras un dizaina vietnes WebUrbanist.com apkopotais saraksts, tieši šīs itin labi pazīstamās tūristu pieturvietas visuzskatāmāk izceļas ar vandālisma sekām.

1. Parīzes katakombas, Francija

Šī patiesi ir šaušalīga vieta – Parīzes katakombās atrodas aptuveni sešu miljonu cilvēku mirstīgās atliekas. Tomēr tas, šķiet, nav atturējis vandāļus no plašā vāji apgaismoto un visai draudīgo eju tīkla izraibināšanas ar neskaitāmiem grafiti.

2. Kadiljaku rančo, Teksasa, ASV

Dīvaini, tomēr 10 vecu auto kaudze pašā tuksneša vidū (attēlā) kļuvusi par itin populāru apskates objektu tūristu vidū. Savdabīgā vides instalācija, kuru 1974. gadā Teksasas štatā radīja mākslinieku grupa "Ant Farm", pārsteidzošā kārtā piesaistījusi tūkstošiem grafiti darboņu, kuri sarūsējušos dzelzs rumakus noklājuši biezām krāsas kārtām, paceļot tos pavisam citā gaismā.

3. Sfinksa, Gīza, Ēģipte

Vai saskatāt ko dīvainu šīs gadsimtiem senās skulptūras aprisēs? Patiesībā visai sen notikuša vandālisma akta dēļ Lielajai Gīzas Sfinksai nav deguna. Domājams, ka 1378. gadā to nodauzīja arābu iekarotāji, kuri uzskatīja, ka seno ēģiptiešu dievos mājo ļaunie gari.

4. Fremontas trollis, Sietla, ASV

Itin savādā paskata skulptūru, kas zem Rītausmas tilta Sietlā "mājo" kopš 1990. gada, regulāri papildina apmeklētāju mākslinieciskās izpausmes centieni. Milzīgais trollis, kuru dodas apskatīt ne viens vien pilsētas viesis, laika gaitā iemantojis ūsas, brilles un citus atribūtus.

5. Džima Morisona kaps, Parīze, Francija

Perlašēza kapsēta Parīzē kopš 1971. gada ir roka leģendas, "The Doors" solista Džima Morisona pēdējā atdusas vieta. Mūziķa kaps mūsdienās kļuvis par pieturvietu neskaitāmiem viņa faniem, kuri neskopojas ar dāvanām un aiz sevis mēdz atstāt arī dažādus ķēpājumus.

6. Košļājāmās gumijas siena, Sietla, ASV

Labi pazīstamās Sietlas "košļeņu sienas" pirmsākumi patiešām nodēvējami par vandālisma aktu – teātra apmeklētāji, gaidot garajās rindās, pie ēkas ārsienas ik vakaru mēdza lipināt izkošļātos gardumus, līdz visbeidzot iestādes darbinieki vairs nepūlējās tos nokasīt. Tomēr mūsdienās tā, šķiet, kļuvusi par īstu mākslas darbu, kuru apbrīnot ierodas daudzi pilsētas viesi. Taču noteikti izvairieties no pieskaršanās raibu raibajai sienai – portāls TripAdvisor to nesen nodēvēja par otro mikrobiem bagātāko tūrisma objektu pasaulē.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī! Alūksnes TIC
Orientēšanās pasākumam HORIZONTS šogad lieli svētki - uzsākta 40.jubilejas sezona. Tiekamies jau otrdien, takās kas bija tik populāras! | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.04.2024 - 30.04.2024 ĒĢIPTE tikai no 339 EUR/personai! Latvia Tours
Kamēr ziema aiz loga vēl mēģina izspēlēt aprīļa jokus, aicinām siltā piedzīvojumā uz saulaino Hurgadu vai Šarmelšeihu! | Skatīt vairāk
no 339 EUR
Anitas Celmas izstāde Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 2024. gada 6. aprīļa līdz 29. maijam Valmieras muzeja Izstāžu namā skatāma tekstilmākslinieces Anitas Celmas personālizstāde “Atgriešanās”. | Skatīt vairāk
Padastes muiža - romantiska atpūta Estravel Latvia
2 naktis 2 personām, brokastis un 1 vakariņas, kā arī atpūtas piedāvājums - atpūta vienā no labākajām Igaunijas viesnīcām | Skatīt vairāk
no 335 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.18337512sec.