Septiņi 20. gadsimta jaunievedumi viesnīcās, kas izmainīja industriju

No minibāriem līdz pat spilvenu kartēm – mūsdienās teju ikkatra iedomājamā ērtība vai aprīkojuma elements kļuvis par neatņemamu viesnīcu industrijas sastāvdaļu.

Taču tā nav bijis vienmēr. Kā izrādās, vēl pavisam nesen viesnīcu vannasistabās nebija atrodamas šampūna un kondicioniera pudelītes, nemaz nerunājot, protams, par iPad planšetdatoriem vai pirkstu nospiedumu lasītājiem drošai iekļūšanai numurā.

Pateicoties viesnīcnieku uzņēmībai, kreativitātei, kā arī vēlmei pilnveidot un paplašināt sniegto pakalpojumu klāstu, pēdējo 100 un vairāk gadu laikā viņi bruģējuši ceļu neskaitāmiem nozares brīnumiem, kuri mūsdienu ceļotājam kļuvuši par ikdienu.

Ziemassvētku eglīte ar elektriskajām spuldzītēm, Hotel del Coronado, Sandjego, ASV

Gleznainais pludmales kūrorts, kurš šobrīd atzīmē 125. pastāvēšanas gadadienu, 1904. gada ziemā saviem viesiem bija sagādājis vēl neredzētu pārsteigumu – tā bija kļuvusi par pirmo viesnīcu pasaulē, pie kuras bija uzslieta elektriskajām spuldzītēm izgaismota Ziemassvētku eglīte. Laikā, kad šāds dekors bija īsts retums, jaunievedums burtiski apbūra "Hotel del Coronado" viesus.

Tualete numurā, The Goring Hotel, Londona, Lielbritānija

Londonas viesnīca "The Goring" pasaulē labi zināma ar to, ka šeit savulaik bijuši apmetušies vairāki Lielbritānijas karaliskās ģimenes locekļi. Tā arī uzskatāma par vienu no labākajām un respektablākajām luksusa viesnīcām pasaulē.

Tomēr 1910. gadā, kad tā pirmoreiz vēra durvis, viesmīlības nozari acumirklī šokēja kāds cits aspekts – ikkatra viesiem paredzētā istaba bija papildināta ar vannasistabu. Kas tāds iepriekš nebija redzēts nevienā viesu izmitināšanai paredzētā iestādē.

Radioaparāts numurā, Boston Park Plaza Hotel, Bostona, ASV 

Kad "Boston Park Plaza Hotel" 1927. gadā pirmoreiz vēra durvis, tā bija pirmā viesnīca pasaulē, kur katrā no istabām viesiem bija pieejams radioaparāts. Jāpiezīmē, ka 20. gadsimta 20. gadu beigās radiopārraides strauji sāka iemantot popularitāti amerikāņu ikdienā, bet 1933. gadā radioaparāti bija atrodami jau divās trešdaļās ASV iedzīvotāju mājsaimniecību.

Apkalpošana numurā, Waldorf Astoria, Ņujorka, ASV

Majestātiskā Ņujorkas viesnīca "Waldorf Astoria" labi zināma gan eleganto art deco motīvu, gan milzīgā skaita slavenību viesu dēļ. Tomēr 1930. gadu sākumā tās vārds pasaulē izskanēja pēc tam, kad tā kļuva par pirmo viesnīcu, kas piedāvāja apkalpošanu numurā.

Jauninājumu, kas nozīmēja pirmās klases servisu 24 stundas diennaktī, turīgie "Waldorf Astoria" viesi novērtēja īpaši atzinīgi, tādēļ nepagāja ne mirklis, ka līdzīgs pakalpojums kļuva pieejams daudzās citās pasaules viesnīcās.

Minibāri, Hilton Hong Kong, Honkonga

Glābti neskaitāmi izsalkuši un izslāpuši ceļotāji, vienlaikus pamatīgi patukšojot viņu maciņus – tas viss, pateicoties kādam vadošam viesnīcu ķēdes "Hilton" darbiniekam un Vācijas uzņēmumam "Siegas", kuri 1960. gados izgudroja nelielo ledusskapi – minibāru.

1974. gadā kāds "Hilton" darbinieks Honkongā izlēma minibārus 840 viesnīcas numuros papildināt ar ievērojami sadārdzinātiem alkoholiskajiem dzērieniem. Šāds solis noveda pie pieckārtīga ieņēmumu kāpuma no pārdotajiem dzērieniem, kā arī par pieciem procentiem palielināja kompānijas tā gada kopējos ieņēmumus.

Gaisa kondicionēšanas sistēma, Adolphus Hotel, Dalasa, ASV

Teksasas štata pilsētu Dalasu vasaras mēnešos nereti piemeklē pamatīga tveice. Tādēļ var tikai nojaust, cik pateicīgi bija pirmie klienti pēc tam, kad 1950. gadā viesnīca "Adolphus Hotel" kļuva par nozares pionieri, ieviešot centralizētu gaisa kondicionēšanas sistēmu.

Ziepes un šampūns, Four Seasons London at Park Lane, Londona, Lielbritānija

Dodoties brīvdienās, piemirsāt paņemt līdzi šampūnu? Nekādu problēmu – lielākajā daļā viesnīcu mūsdienās, kā zināms, klientiem pieejami bieži vien pat iespaidīgi tualetes piederumu krājumi, kurus turklāt nereti uzdrīkstamies nočiept.

Kā izrādās, līdz pat 1970. gadam šāda aprīkojuma viesnīcu numuros nebija vispār. "Four Seasons London" bija pirmā viesnīca, kuras numuru vannasistabās parādījās tādi higiēnas līdzekļi kā šampūns. Tie bija pildīti nelielās, visai sarežģīti attaisāmās plastmasas paciņās.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ekskursiju ceļojums - 𝐆𝐑𝐈𝐄𝐊̧𝐈𝐉𝐀! Latvia Tours
Pēc jaukā brauciena, tiem, kas Grieķijā vēlas uzturēties ilgāk, iesakām pagarināt savu atpūtu vienā no piedāvātajām Tasas salas viesnīcām. | Skatīt vairāk
no 1089 EUR
TŪRISMA TRIATLONS VIŠĶOS 12.MAIJĀ  TAKA
Šī gada 12. maijā visi tiek laipni aicināti piedalīties ikgadējā Tūrisma triatlonā, kurš šogad pirmo reizi norisināsies Višķos. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.04.2024 - 30.04.2024 Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.04.2024 - 30.04.2024 Atlaides auto nomai Igaunijā Europcar
Vai esi gatavs piedzīvot neaizmirstamas brīvdienas Igaunijā? Tagad ir lieliska iespēja iegūt izdevīgu auto nomas piedāvājumu! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.13581491sec.