Pieci mazāk pazīstami galamērķi, kas piemēroti romantiskiem mirkļiem

Pasaulē ir tik daudz vietu, kas kļuvušas teju par sinonīmu romantikai un mīlestībai: Venēcija, Parīze, Prāga, Kasablanka, Bali...

Jāatzīst gan, ka mīla gluži nav tik paredzama kā nereti mēdzam uzskatīt. To neapšaubāmi apliecina arī šis galamērķu apkopojums – romantiski, leģendām apvīti un gleznaini pasaules nostūri, kuri, lai gan kā radīti mirkļiem divvientulībā, mīlniekiem varētu būt ne visai zināmi.

Medisonas apgabals, Aiovas štats, ASV

Roberta Džeimsa Volera bestsellers "Medisonas apgabala tilti", iespējams, ir viens no iemesliem, kādēļ šis nelielais Aiovas štata apgabals izpelnījies pat starptautisku ievērību. Kopumā šo apvidu savulaik greznojuši kopumā 19 īpatnējie, segtie tilti (attēlā), tomēr mūsdienās saglabājušies vien seši – lielākā daļa no tiem būvēti 20. gadsimta sākumā.

Honkonga, Ķīna

Autonomais Honkongas rajons Ķīnas dienvidos ar neskaitāmiem debesskrāpjiem pie apvāršņa jau izsenis bijis pazīstams kā viens no pasaules nozīmīgākajiem tirdzniecības centriem. Tomēr liela daļa ļaužu nezina, ka burtiski 10 minūšu attālumā no rosīgajām Honkongas ielām iespējams baudīt tās lauku lieliskumu. Honkongas piekrastes ainavai cauri dzīslo vairākas pasakainas pārgājienu takas, piemēram, par Pūķa muguru (Dragon's back) dēvētais, kalnainais maršruts.

Sočimilko, Mehiko, Meksika

Lai gan nereti tieši Meksikas pludmales tiek uzskatītas par valdzinošākajiem objektiem valstī, romantiku uz ūdens iespējams baudīt arī galvaspilsētā Mehiko. Vēsturiskā Sočimilko apkaime pazīstama ar Venēcijai līdzīgajiem kanāliņiem – tā ir daļa no kādreizēja ezera un kanālu sistēmas, kas savulaik kalpoja kā transporta mezgls starp vietējām apmetnēm. Mūsdienās atpūtnieki Sočimilko var nodoties neaizmirstamam braucienam un ēdienreizei uz ūdens krāšņajās laiviņās, dēvētās par trajineras.

Šrilanka

Lai gan civilie nemieri pēdējo vairāku desmitu gadu laikā Šrilankas tēlu ārvalstu viesu acīs krietni pabojājuši, šī Indijas okeāna sala ir plaukstošs un iekārojams tropu galamērķis, kuru īpaši paspilgtina vēsturiskais mantojums. Pazīstamais Sinharadžas meža rezervāts ir mājvieta dučiem unikālu dzīvnieku sugu, piemēram, neparastajam pērtiķītim baltbārdas languram, kamēr teju visa valsts nosēta majestātiskiem budistu tempļiem un senvietām.

Safranbolu, Turcija

Turcija patiesībā ir romantisku nostūru pārbagāta zeme. Kā interesantu piemēru noteikti jāmin Melnās jūras piekrastes pilsētiņu Sanfranbolu, kur klejojumi pa senajām ieliņām vainagosies ar lieliski saglabājušos Osmaņu impērijas laika namiņu apbrīnošanu. Sanfranbolu vecpilsēta, kas iekļauta UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā, pārsteidz arī ar vairāk nekā 20 mošejām un piecām autentiskām turku pirtīm, kuras būvētas pirms vairākiem gadsimtiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
4 personām - aktīva atpūta Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 4 personām aktīvās atpūtas kūrorta viesu mājā, brokastis un atpūtas piedāvājums | Skatīt vairāk
no 370 EUR
Sezonas atklāšanas Grill ballīte pludmalē Baltic Beach Hotel & SPA
18. maijā, atklājot sezonu, aicinām visus uz garšīgu un smaržīgu Grill ballīti pludmalē. Plašs grilēdienu klāsts, muzikāli priekšnesumi un | Skatīt vairāk
Padastes muiža - romantiska atpūta Estravel Latvia
2 naktis 2 personām, brokastis un 1 vakariņas, kā arī atpūtas piedāvājums - atpūta vienā no labākajām Igaunijas viesnīcām | Skatīt vairāk
no 335 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 04.05.2024 Ekskursiju ceļojums - 𝐆𝐑𝐈𝐄𝐊̧𝐈𝐉𝐀! Latvia Tours
Pēc jaukā brauciena, tiem, kas Grieķijā vēlas uzturēties ilgāk, iesakām pagarināt savu atpūtu vienā no piedāvātajām Tasas salas viesnīcām. | Skatīt vairāk
no 1089 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.16995215sec.