Jauns, gigantisks ūdensparks Ķīnā uzstāda piecus pasaules rekordus

Ķīnā nesen durvis vēris iespaidīgs tūrisma objekts – tematiskais parks, kas jau var lepoties ar pasaulē lielāko akvāriju un vēl četriem citiem pasaules rekordiem.

Kompleksā "Chimelong Ocean Kingdom", kura izbūve izmaksājusi 806,5 miljonus ASV dolāru, ietilpst ūdens tvertne ar tilpumu 22,7 miljoni litru. Tāpat šeit atrodams pasaulē lielākais akvārijs ar pasaulē lielāko akvārija logu un lielāko caurspīdīgo akrila loksni (vismaz 39 reiz 8 metri), kā arī zemūdens skatu kupols (11,9 metri diametrā), 

Gigantiskais atpūtas un izklaides parks, kurš oficiālo atklāšanu piedzīvoja marta beigās, ietilpst viesnīcas "Chimelong Hengqin Bay Hotel" teritorijā. Viesnīcu ar "okeāna karaļvalsti" savieno kilometru garš kanāls, pa kuru kursē ūdens taksometri. Parks, kurš atrodas uz Hencjiņ (Hengqin) salas netālu no Makao, būvēts trīs gadus, un apmeklētājiem piedāvā septiņas tematiskās zonas, no kurām katra atveido kādu no pasaules okeāniem. Interesenti var izmēģināt dažādas atrakcijas, apmeklēt tā dēvēto "5D" kinoteātri un pat cirka arēnu.

"Chimelong Ocean Kingdom" ir lielākais šāda veida atpūtas un izklaides parks pasaulē – tas aizņem 132 hektāru lielu platību, kā arī lepojas ar 10 vaļhaizivīm, tropu plankumainajiem delfīniem un Ķīnas baltajiem delfīniem.

"Pārsteidzošs ir ikkatrs pasaules rekords. Tomēr pasaulē lielākā akvārija radīšana nozīmē fenomenālu kreativitāti un neaptveramus pūliņus no inženiertehniskā viedokļa," atzīst Ginesa Pasaules rekordu pārstāvniecības kontinentālajā Ķīnā prezidents Rovens Saimons.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Iedvesmojies savam sapņu ceļojumam! Latvia Tours
NORĀDI VĒLMES -> SAŅEM PIEDĀVĀJUMU ČARTERCEĻOJUMAM 30 MIN LAIKĀ MĒS PALĪDZĒSIM SAPŅIEM ĪSTENOTIES! ;) | Skatīt vairāk
Būsim pazīstami Latgale, Sēlija! TAKA
Skolēnu ekskursijas Augšdaugavas novadā! | Skatīt vairāk
Svinam Vācijas futbola vasaru Europcar
Apvieno savu futbola braucienu ar apskates ekskursiju pa Vāciju! Mēs piedāvājam ekskluzīvu atlaidi visiem faniem, kas ceļo uz Vāciju, lai atbalstītu | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.42332292sec.