Izgudro saulesbrilles, kas pasargā no jūras slimības

Ceļotājiem tiek ieteikti visdažādākie "ārstnieciskie līdzekļi" pret nelabumu, ko izraisa brauciens transportā – sākot no akupresūras aprocēm un ingvera saknes košļāšanas līdz pat skatiena nenovēršanai no horizonta, tomēr realitātē labu pašsajūtu negarantē neviens no tiem.

Taču nu kāds britu fermeris apgalvo, ka izgudrojis veidu, kā pilnībā tikt galā ar nelabuma viļņiem, kuri daudzus nomoka, ceļojot automašīnā, ar vilcienu, kuģi vai lidmašīnu.

53 gadus vecais Tims Fleksmens izgudrojis saulesbrilles, kas ierobežo valkātāja redzes leņķi, tādējādi mazinot iespēju, ka ceļā piemeklēs nelaba dūša. Fleksmens apgalvo, ka arī pats teju visu mūžu cīnījies ar nelabumu, pārvietojoties kādā transportlīdzeklī, taču kādudien apjautis, ka brauciens Londonas metro viņam norit bez nepatīkamām blaknēm, ja ir aizsegta viena acs. Viena no Fleksmena izgudroto briļļu lēcām ir gandrīz pilnībā necaurredzama – tas nozīmē, ka, skatoties caur to, grūti izjust kustību.

Speciālisti uzskata, ka kinetozi jeb jūras slimību izraisa vestibulārā aparāta, kurš atrodas cilvēka iekšējā ausī, un acu uztvertās informācijas nesakritība. Piemēram, braucot automašīnā, acis smadzenēm "ziņo", ka notiek kustība lielā ātrumā, kamēr vestibulārais aparāts sajūt, ka jūs sēžat uz vietas, un, saņemot atšķirīgos signālus, reaģē smadzeņu centrs, kurš izsauc vemšanu.

Fleksmans apgalvo, ka saulesbrilles "TravelShades", kuru izstrāde prasījusi 10 gadus un ap 100 000 eiro, ļauj novērst šo procesu, stereoskopisko redzi pārvēršot divdimensionālā un šādi samazinot kustības izjūtu. Viņš, šķiet, ir pirmais apmierinātais klients, jo, lietojot jaunās brilles, aizlidojis uz Franciju, automašīnā apceļojis Eiropu un savu izgudrojumu izmēģinājis arī uz ūdens.

Saulesbrilles "TravelShades" pagaidām gan vēl nav nopērkamas, tomēr Fleksmens patlaban ved sarunas ar kādu vietējo uzņēmumu par jaunā produkta ražošanas uzsākšanu.

"Šīs brilles ļautu atvērt durvis uz plašāku pasauli tik daudziem cilvēkiem, ka pat tad, ja es ar to neko nenopelnītu, tas vienalga būtu lielisks ieguldījums visas cilvēces labā," viņš atzīst.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 30.04.2024 Saulaina atpūta Kosta Blanka  Atlantic Travel
Kā par saulainu atpūtu pašā Kosta Blankas sirdī ar baltām smilšu pludmalēm un kristāldzidru jūru? JAAĀ! Tiešie lidojumi no Rīgas uz Alikanti no | Skatīt vairāk
no 715 EUR
4.maija svētki Alūksnē  Alūksnes TIC
Atzīmējot Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienu, š.g. 4.maijā Bānīša zemē svinēs jaudīgi jeb kā saka vietējie “ar pilnu tvaiku”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 04.05.2024 Plāno kāzas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Iedvesmojies populārākajām laulību slēgšanas vietām Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Ekskursiju piedāvājums. Grieķija Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 2-3* viesnīcās, puspansija un ekskursiju programma // Kavala - Soloniki - Janica - Meteora - Joana - Delfi - | Skatīt vairāk
no 1099 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.46719193sec.