Ķīnā rada pasaulē lielāko trīsdimensiju gleznojumu

Ķīna nu var lepoties ar kārtējo sasniegumu vispārākajā pakāpē – Naņdzjinā nesen tapusi pasaulē lielākā un garākā "trīsdimensiju" jeb optisku ilūziju veidojoša glezna.

Darbu "The Rhytm of Youth" ("Jaunatnes ritms") radījis mākslinieks Jans Junčuņs par godu augustā gaidāmajām 2014. gada Jaunatnes Olimpiskajām spēlēm Naņdzjinā, Ķīnas austrumdaļā. Gleznas garums ir 374,43 metri, un tā ir septiņus metrus plata, krietni pārspējot iepriekšējo rekordisti – britu mākslinieka Džo Hila darbu, kurš 2011. gadā tapa Londonā.

Kā atzīst pats mākslinieks, viņš iedvesmu smēlies no kādas ķīniešu idiomas, un darba pamatā ir doma, ka vislielākā vērtība ir senām un izkoptām tradīcijām. Rekordlielajā gleznojumā attēlota sniegota virsotne, kas, pēc mākslinieka vārdiem, "iezīmē Jandzi – visu Ķīnas upju mātes – sākumu"; dzelteni rapšu lauki uz dienvidiem no upes, kā arī Naņdzjinas pilsētas modernā apbūve.

Jans, kurš ir viens no tā dēvētās anamorfiskās mākslas pionieriem Ķīnā, atzīst, ka idejas pieslīpēšanai bijuši nepieciešami seši mēneši, savukārt pati glezna tapusi 20 dienu laikā, piedaloties 22 māksliniekiem. Tās radīšanā izmantota aptuveni tonna krāsas un divas tonnas audekla. Neskaitot bieži vien nelabvēlīgos laika apstākļus, otas meistariem, darbojoties ap 370 metru garo gleznu, bijis grūti savā starpā komunicēt, tādēļ šim nolūkam izmantotas rācijas un binokļi.

Jāatzīmē, ka gleznojums "The Rhythm of Youth" līdz 2014. gada 11. augustam interesentiem skatāms Ķīnas Komunikāciju universitātē Naņdzjinā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atlaide auto nomai Bahreinā Europcar
Persijas līča debeszilajos ūdeņos atrodas apslēpts dārgakmens, kas gaida izpēti — Bahreina. Nepalaid garām, rezervē tūlīt un saņem 20% atlaidi. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 30.04.2024 ALBĀNIJA jau no 30.05. Latvia Tours
Klimats ir ideāli piemērots tiem, kam patīk siltums un saule, bet kas nevēlas karstumu. Temperatūra vasarā svārstās no 25 līdz 28 grādiem pēc Celsija | Skatīt vairāk
no 589 EUR
Izstāde "Laika dārzs" Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 6. aprīļa līdz 29. maijam, Valmieras muzejā skatāma Birutas Jansones, Antras Galzones, Gitas Sirmās un Lailas Stradas mākslas darbu izstāde. | Skatīt vairāk
Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa Estravel Latvia
Vidusjūras kruīzs ar Costa / no Savonas uz Romu / 6 naktis / aprīlis - maijs / pilna ēdināšana | Skatīt vairāk
no 519 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::3.1211462sec.