Ar jauniem noteikumiem cer pieklusināt naktsdzīvi Seviļā

Seviļā, kas nereti tiek dēvēta par vienu no skaistākajām Spānijas pilsētām, un piedevām kļuvusi par iecienītu galamērķi naktsdzīves baudītājiem no teju visas Eiropas, ieviesti jauni noteikumi attiecībā uz trokšņainām aktivitātēm naktī.

Jaunie noteikumi ieviesti ar nolūku pieklusināt uzdzīvi daudzajos gleznainās viduslaiku pilsētas bāros, kur līdz šim atpūtnieki bieži pulcējušies, lai āra terasēs nodotos galda spēlēm vai skaļu futbola maču vērošanai.

Kā izrādās, Seviļas iedzīvotāji nemitīgi sūdzas, ka no bāriem nākošās kņadas dēļ viņi nespēj laikā iemigt, lai nākamajā rītā paspētu uz darbu. Jaunie noteikumi attiecas arī uz, piemēram, pārāk skaļu TV pārraižu vērošanu, krēslu vilkšanu pa bruģi, kā arī pat alus mucu ripināšanu pa ielām. Turklāt pārkāpējiem var draudēt bargi naudassodi – no 300 līdz pat 300 000 eiro.

Kā liecina Pasaules Veselības organizācijas (PVO) dati, Spānija atzīta par skaļāko Eiropas valsti, vidējam trokšņa līmenim regulāri pārsniedzot 70 decibelus. Tikmēr PVO rekomendētais maksimāli pieļaujamais trokšņa līmenis ir 55 decibeli dienas, bet 45 – nakts laikā. 

Lai gan Seviļas ielās nakts stundās valdošā rosība, domājams, ir pa prātam daudziem tūristiem, vietējie iedzīvotāji bieži sūdzas, ka dzīvojamajos rajonos durvis ver aizvien jauni naktsklubi un bāri, šādi pārkāpjot līdz šim spēkā esošās regulas, kas nosaka maksimāli pieļaujamo trokšņa līmeni.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.04.2024 - 30.04.2024 Atlaides auto nomai Igaunijā Europcar
Vai esi gatavs piedzīvot neaizmirstamas brīvdienas Igaunijā? Tagad ir lieliska iespēja iegūt izdevīgu auto nomas piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.04.2024 - 04.05.2024 Izpēdo Dienvidkurzemi Liepājas reģiona TIB
“Izpēdo Dienvidkurzemi” ir aizraujošs pārgājienu seriāls, kas piedāvā neaizmirstamu piedzīvojumu un brīnišķīgu laika pavadīšanu svaigā | Skatīt vairāk
Zudušais un atklātais Bānīša ceļā! Alūksnes TIC
ptuveni 30km velo tūre “Zudušais un atklātais Bānīša ceļā” piemērota gan draugu kompānijām, gan ģimenēm ar bērniem. Apļveida brauciens stars | Skatīt vairāk
Iedvesmojies savam sapņu ceļojumam! Latvia Tours
NORĀDI VĒLMES -> SAŅEM PIEDĀVĀJUMU ČARTERCEĻOJUMAM 30 MIN LAIKĀ MĒS PALĪDZĒSIM SAPŅIEM ĪSTENOTIES! ;) | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.5353291sec.