Pēc vērienīgas renovācijas Parīzē durvis ver Pikaso muzejs

Ar svinīgu ceremoniju, kurā piedalījās arī Francijas prezidents Fransuā Olands, aizvadītajā nedēļā Parīzē pēc piecus gadus ilgušas renovācijas durvis apmeklētājiem atkal vēra Pikaso muzejs (Musée Picasso).

Atklāšanas ceremonija, kas tika organizēta leģendārā mākslinieka Pablo Pikaso dzimšanas dienā, tika rīkota trīs gadus vēlāk nekā bija iecerēts sākotnēji, jo muzeja renovācija, ar ko saistīti vairāki skandāli, krietni ieilga un izmaksāja 56 miljonus eiro jeb par 22 miljoniem vairāk nekā plānots.

"No telpas uz telpu šeit redzama Pablo Pikaso evolūcija un izmaiņas viņa radošajā darbībā. Radošums staro gan no viņa personības, gan arī 20. gadsimta vēstures un traģēdijām – notikumiem, kuri mākslinieku savulaik šokēja un iedvesmoja," muzeja atklāšanas ceremonijā atzinis Francijas prezidents.

Muzejs, kurš tiek uzskatīts par vienu no populārākajiem Francijā, ierīkots 17. gadsimtā celtajā "Hôtel Salé", kas atrodas vēsturiskajā Parīzes Marē rajonā. Tajā apskatāma viena no nozīmīgākajām Pikaso kolekcijām pasaulē, kas ietver vairāk nekā 5 000 darbu. Turklāt nu, pateicoties pārvērtībām telpās, muzejs kļuvis vismaz divreiz lielāks nekā iepriekš.

"Apmeklētājiem nu dota pārvietošanās brīvība, kas itin labi raksturo arī Pikaso darbus," ziņu aģentūrai AFP atzinis muzeja direktors Lorāns Le Bons.

Tiesa gan, muzeja renovāciju pavadījuši dažnedažādi sarežģījumi. Pakāpeniski pieauga projektam nepieciešamā finansējuma apmēri, kamēr leģendārā mākslinieka dēla Kloda Pikaso un Francijas valdības starpā izcēlās strīds. Klods iepriekš medijiem izteicās, ka viņa tēva darbi netiek pienācīgi novērtēti.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Zudušais un atklātais Bānīša ceļā! Alūksnes TIC
ptuveni 30km velo tūre “Zudušais un atklātais Bānīša ceļā” piemērota gan draugu kompānijām, gan ģimenēm ar bērniem. Apļveida brauciens stars | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 01.05.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Atpūta un Gardēžu vakariņas Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 2 personām, brokastis un vakariņas Michelin ceļvedī ieteiktā restorānā, kā arī spa piedāvājums // līdz 31.05. | Skatīt vairāk
no 225 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 30.04.2024 Tet Rally Latvia Liepājas reģiona TIB
Liepājā notiks pilsētas ātrumposms, Tet Rally Latvia uzvarētāju noskaidros Dienvidkurzemes novada Vecpils autotrasē. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.06659007sec.