Īpaša platforma Mikelandželo Dāvidu sargās no zemestrīcēm

Itālijas valdība gatavojas piešķirt 200 000 eiro, lai slaveno Mikelandželo Dāvida statuju pilnībā pasargātu no bojājumiem zemestrīču laikā.

Pēc tam, kad Florenci un apkārtējo reģionu nesen skāra simtiem nelielu pazemes grūdienu, Itālijas kultūras ministrs Dario Frančeskini paziņojis, ka tiks piešķirts finansējums, lai zem teju četrarpus metru augstās Dāvida statujas izbūvētu seismiskus grūdienus absorbējošu platformu.

Florencē un citās Toskānas reģiona pilsētās aizvadītajā nedēļā tika reģistrēti vairāk nekā 200 nelieli pazemes grūdieni ar stiprumu līdz četrām magnitūdām pēc Rihtera skalas.

Frančeskini atzinis, ka nesenie pazemes grūdieni pamudinājuši nākt klajā ar rīcības plānu, kā turpmāk pasargāt tādus meistardarbus kā Dāvida statuju.

Jāatzīmē, ka šogad itāļu zinātnieki ziņoja, ka statuja, kuru Mikelandželo radīja laika posmā no 1501. līdz 1504. gadam, draud sabrukt, jo tās potītes daļā atrastas mikroplaisas. Nacionālās Pētniecības padomes un Florences Universitātes pārbaudēs vismaz piecas tonnas smagajai skulptūrai tika konstatēti bojājumi, kuri radušies gan tās lielā svara, gan pilsētas transporta izraisīto vibrāciju dēļ.

Tā kā pat visai spēcīgi pazemes grūdieni Itālijā nebūt nav neparasta parādība, zinātnieki jau iepriekš izstrādājuši zemestrīces absorbējošas platformas vairākām nenovērtējamām marmora statujām.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Zudušais un atklātais Bānīša ceļā! Alūksnes TIC
ptuveni 30km velo tūre “Zudušais un atklātais Bānīša ceļā” piemērota gan draugu kompānijām, gan ģimenēm ar bērniem. Apļveida brauciens stars | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 30.04.2024 Tet Rally Latvia Liepājas reģiona TIB
Liepājā notiks pilsētas ātrumposms, Tet Rally Latvia uzvarētāju noskaidros Dienvidkurzemes novada Vecpils autotrasē. | Skatīt vairāk
TŪRISMA TRIATLONS VIŠĶOS 12.MAIJĀ  TAKA
Šī gada 12. maijā visi tiek laipni aicināti piedalīties ikgadējā Tūrisma triatlonā, kurš šogad pirmo reizi norisināsies Višķos. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 30.04.2024 Saulaina atpūta Kosta Blanka  Atlantic Travel
Kā par saulainu atpūtu pašā Kosta Blankas sirdī ar baltām smilšu pludmalēm un kristāldzidru jūru? JAAĀ! Tiešie lidojumi no Rīgas uz Alikanti no | Skatīt vairāk
no 715 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.74381399sec.