10 interesantākās pamestās vietas Eiropā [1]

Eiropa sevī slēpj daudzus pārsteigumus. Mēs priekš Jums esam izvēlējušies pārsteidzošākās pamestās vietas Eiropā. Atklājiet "Reschen" ezeru Itālijā, apceļojiet "Maunsell" forti pie Liebritānijas krastiem, izbaudiet mīlestības tuneli Ukrainā vai izstaigājiet pamesto atrakciju parku Berlīnē. Pašas dīvainākās un apbrīnojamākās pamestās Eiropas vietas Jūs jau gaida!

1. EZERS RESCHEN

"Reschen" ezers ir mākslīgi izveidots ezers, kas atrodas Itālijā, Dienvidtiroles rietumu daļā, netālu no robežām ar Austriju un Šveici. Šis ezers ir ievērojams ar to, ka tajā ir nogrimusi 14. gadsimta baznīca, taču tās smaile atrodās virs ūdens. Ziemā, kad ezers ir aizsalis, tai ir iespējams piekļūt ar kājām.

2. "MAUNSELL" FORTI

"Maunsell" forti ir nelieli nocietināti torņi, kas uzbūvēti otrā pasaules kara laikā Temzas un Mersijas upju grīvās ar mērķi aizstāvēt Lielbritāniju. Piecdesmitajos gados to lietošana tika pārtraukta un tie tika pamesti, taču vēlāk tie tika izmantoti citām vajadzībām. Tagad tie kalpo kā pieminekļi no otrā pasaules kara un tos nereti apciemo tūristu kuģi.

3. MĪLESTĪBAS TUNELIS

Šis zaļais tunelis, kurš kādreiz kalpojis kā dzelzceļš atrodas Ukrainā, Klevanas pilsētā. Savu nosaukumu tas ieguvis pateicoties mīlnieku pāriem, kuri to iecienījuši romantiskām pastaigām.

4. KRAKO

Krako ir pamesta pilsēta, kas atrodas Itālijas dienvidos, Matēras provincē. Pilsēta tika pamesta 1963. gadā dēļ atkārtotiem zemes nogruvumiem. Nostāsti, ka tur spokojās ir piesaistījuši tūristu uzmanību, bet izteiksmīgās ainavas dēļ to ir iecienījuši arī filmu veidotāji, kas izvēlas Krako kā filmēšanas vietu.

5. "SPREE" PARKS

"Spree" parks tika atvērts 1969. gadā, Berlīnē un aizņēma 29,5 hektāru lielu platību. Tolaik tas bija vienīgais šāda veida izklaides parks VDR. Kopš 2002. gada šis parks apmeklētājiem ir slēgts. Tam sakrājās parāds un tā teritorija tika pamesta. Lielais karuseļa rats, kurš nav griezies kopš parka slēgšanas, vēl aizvien slejas pāri pamestajai parka teritorijai. Parkā atrodas arī atliekas no dažādām citām atrakcijām.

6. BUZLUDZHAS KOMUNISTU ŠTĀBS

Pieminekli uzbūvēja Bulgārijas komunistu režīms Buzludzhas kalna virsotnē 1981. gadā. Pēc tam, kad Bulgārijas valdība to beidza uzturēt kārtībā, tas tika pamests un izdemolēts. Tā kā tam ir nopietni iebrucis jumts, tas ir sabiedrībai slēgts.

7. BUJUKADAS BĀREŅU PATVERSME

Būvēta 1898. gadā kā viesnīca, taču nesaņemtu atļauju dēļ savu darbību tā arī nekad neuzsāka. Pēctam pārpirkta un pārvērsta par skolu un bāreņu patversmi. Pamesta sešdesmitajos gados un kopš tā laika nav izmantota. Vietējie iedzīvotāji runā, ka tā izstaro īpašu enerģiju. Tā kā šis ēku komplekss ir uz sabrukšanas robežas ieiešana tajā ir aizliegta, taču tā skaistumu var novērtēt arī no attāluma.

8. KANFRANKAS DZELZCEĻA STACIJA

Šīs stacijas, kas atrodās Spānijas ziemeļaustrumu daļā, netālu no Francijas robežas, darbība tika pēkšņi apturēta 1970. gadā, kad vilcienam noskrienot no sliedēm tika sagrauts netālu esošais tilts. Tilts netika atjaunots un līdz ar to arī stacija savu darbību vairs neatsāka. Neskatoties uz stacijas slikto stāvokli uz to tiek rīkotas gidu tūres gada siltajos mēnešos.

9. VAROŠA

Varoša ir daļa no Ziemeļkipras pilsētas Famagustas. Varoša ir pamesta kopš 1974. gada Turku iebrukuma Kiprā, pirmstam tā bija iecienīta un populāra tūristu vidū. Varošā apskatāmas pamestas viesnīcas, bāri, restorāni un pat iepirkšanās centri.

10. BALESTRINO

Balestrino ir pilsēta, kas sastāv no divām daļām – pamestas vecpilsētas kalna augšā un piepilsētas kalna pakājē. Vecpilsēta tika pamesta 1953. gadā hidroģeoloģisko nestabilitāšu dēļ un tiek uzskatīta par spoku pilsētu, turpretim piepilsēta ir moderna un apdzīvota vēl šodien.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Nora 07/01/2015 17:03 Baznīca Reschensee netika vis nogrimusi, bet nogremdēta. Apkārtnē nebija citas vietas, kur izveidot tik nepieciešamo ūdenskrātuvi, tāpēc ziedoja veselu ciematu un šo baznīcu. Vieta nebūt nav pamesta, to garāmbraucot apmeklē tūkstošiem tūristu, jo tā atrodas tieši pie Austrijas un Itālijas robežas, turklāt arī pazīstami slēpošanas reģioni ir turpat netālu.

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 06.03.2024 - 20.03.2024 Neaizmirstama atpūta TUNISIJĀ! Latvia Tours
Dzidrais un tīrais ūdens pludmalēs, vēsturiskās, iespaidīgās ēkas, kā arī daudzveidīgās atpūtas iespējas piesaista tūristus katru gadu. | Skatīt vairāk
no 525 EUR
Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā TAKA
‘’Mājas kafejnīcu dienas 2024’’ Augšdaugavas novadā šogad notiks 27.- 28.jūlijā | Skatīt vairāk
Ostrava. Hokeja čempionāts Estravel Latvia
Aviobiļetes un viesnīca. // Nenokavējiet aviobiļešu iegādi uz Otavu - Hokeja Pasaules čempionāts jau drīz! Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 545 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.03.2024 - 27.02.2024 Bezmaksas ekskursijas pa Liepāju Liepājas reģiona TIB
Nepalaid garām iespēju doties bezmaksas pastaigu ekskursijā pa izgaismoto Liepāju kopā ar lielisku gidu! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.196522sec.