Astoņas pasaules pilsētas, kurās valda neparasts aromāts

Liela daļa ceļotāji pazīst ievērojamākos pasaules objektus un aktivitātes pēc bildēm, taču skaistās bildes nepastāsta neko par smaržu. Lai tev nerastos nekādi pārpratumi, piedāvājam apkopojumu, kādi ir neparastākiem aromāti populārākajos pasaules galamērķos. 

Rotorija, Jaunzēlande

Rotorijā atrodas dažādi geizeri un karstie avoti, tāpēc dodoties uz šo vietu sajutīsi sērūdeņraža aromātu. Pateicoties šim aromātam, pilsēta ir ieguvusi pseidonīmu kā Sēra pilsēta. Vietējie iedzīvotāji stāsta, ka atrodoties pilsēta vairākas stundas, aromāts vairs nav jūtams.

Mombasa, Kenija

Mombasa ir otra lielākā pilsēta Kenijā un atrodas pie Indijas okeāna. Liela daļa pilsētas ēku un statujas ir apstrādātas ar terakotas keramiku, tāpēc tropu saules un lietus ietekmē ir iespējams sajust specifisku aromātu.

Jorka, Anglija

Pilsēta atrodas dažu kilometru attālumā no "Nestle" šokolādes ražotnes. Tāpēc vējainās dienās, pilsēta ir ieskauta saldās smaržas varā. Vietējais tūrisms ir izstrādājis tūrisma gidu „izjūti Jorku”, kas kronē Jorku par Lielbritānijas šokolādes galvaspilsētu.

Edinburga, Skotija

Pilsēta ir mājvieta vairākām alus darītavām un spirta rūpnīcām, tādēļ gaisā vari sajust alkohola aromātu. Interesantāku šo pilsētu padara fakts, ka ka viena no spirta rūpnīcām, lai apspiestu aromātu, izveidoja smaržas kontroles torņus.

Bufalo, Ņujorkas štats

Pilsētā atrodas brokastu pārslu "Cheerios" ražotne, tāpēc gaisā bieži vien ir jūtams grauzdētu auzu aromāts. Vietējie iedzīvotāji, ar labu humora izjūtu, ir tik ļoti iemīlējuši  šo aromātu, ka veikalos vari atrast T-kreklus, kuros ir rakstīts, ka Bufalo smaržo pēc "Cheerios" brokastu pārslām.

Fēsa, Maroka

Fēsa ir otra lielākā Marokas pilsēta, kur visapkārt ir iespējams sajust  īpatnēju ādas izstrādājumu aromātu. Pilsētā atrodas viena no vecākajām pasaules ādas miecētavām, kur tiek apstrādā dzīvnieku āda.

Mumbaja, Indija

Mumbaja ir Indijas finanšu un ekonomikas galvaspilsēta. Pilsētā ir iespējams sajust aromātu buķeti, ko apvieno okeāna smarža, motora izplūdes gāzes, kondicionieri, palmu eļļa un tam visam pāri indiešu garšvielas.

Bangkoka, Taizeme

Izmetot līkumu caur vairākiem tirdziņiem, vari sajust specifisku aromātu, ko rada Duriānu auglis. Specifiskā aromāta dēļ šo augli ir aizliegts ienest publiskajā transportā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
25.maijā norisināsies Lielais plosts TAKA
25. maijā Dabas parka “Daugavas loki” teritorijā norisināsies ikgadējs Vislatvijas ūdens tūristu saiets “Lielais plosts”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.04.2024 - 30.04.2024 Maroka - Āfrikas eksotika  Estravel Latvia
Krāsu, aromātu un iespaidu pilna - eksotiskā Maroka. Piedzīvojumu ceļojums - no Kasablankas līdz Marakešai // -20% ekskursiju tūrei, rezervējot | Skatīt vairāk
no 559 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.04.2024 - 30.04.2024 ĒĢIPTE tikai no 339 EUR/personai! Latvia Tours
Kamēr ziema aiz loga vēl mēģina izspēlēt aprīļa jokus, aicinām siltā piedzīvojumā uz saulaino Hurgadu vai Šarmelšeihu! | Skatīt vairāk
no 339 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.04.2024 - 30.04.2024 Atlaides auto nomai Igaunijā Europcar
Vai esi gatavs piedzīvot neaizmirstamas brīvdienas Igaunijā? Tagad ir lieliska iespēja iegūt izdevīgu auto nomas piedāvājumu! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.37326097sec.