No Parīzes tiltiem noņem mīlnieku pieslēgtās «mīlas atslēdziņas»

Francijas galvaspilsētā Parīzē, kura zināma kā viena no pasaulē romantiskākajām pilsētām, pirmdien tika aizsākts sirdi plosošs process – no pilsētas ikoniskā Pont de Arts jeb gājēju tilta tiek noņemtas it visas "mīlas slēdzenes", kuras tur kā simbolisku savas mīlestības apliecinājumu bija pieslēguši neskaitāmi daudz iemīlējušos pāru.

Gadiem ilgi tūristu pāri no visas pasaules uz tilta karināja slēdzenes ar tajās iekaltiem saviem vārdiem kā savas mūžīgās mīlestības apliecinājumu, bet slēdzenes atslēgu pēc tam iemeta Sēnā, lai nekas nespētu izjaukt saikni abu mīlētāju starpā.

Taču tas, ko pāri uzskatīja par nevienam nekaitīgu savas mīlestības apliecinājumu, pilsētas vadībai sagādāja vien galvassāpes. Pagājušajā gadā no atslēdziņu svara sabruka daļa tilta, un pilsētas autoritātes aicināja mīlētājus mīlas slēdzenes uz tilta vairs nekarināt. Taču, kā redzams, nekas nespēj stāties ceļā īstai mīlestībai, jo pilsētas viesi, neskatoties uz Parīzes vadības lūgumiem, turpināja slēdzenes pieslēgt gan uz tilta, gan citviet.

Tagad pilsētas autoritātes nonākušas pie lēmuma, ka jārīkojas drastiskāk, un Parīzē ir sākusies slēdzeņu noņemšana no tiltiem. No Pont de Arts noņems tur esošos aptuveni 700 tūkstošus atslēdziņas, kuras svarā pielīdzināmas 20 ziloņiem, bet kopumā no Parīzes tiltiem un citām nozīmīgām vietām, tostarp Eifeļa torņa, paredzēts novākt miljonu slēdzeņu, kuru svars mērāms 45 tonnās.

Šobrīd Pont de Arts tilts ir slēgts, kamēr atbildīgie dienesti būs no tā noņēmuši it visas pieslēgtās atslēdziņas, taču vēl pēc laika, rudenī, pilsētas autoritātes ir iecerējušas tiltam uzlikt aizsargājošus stikla paneļus, lai pasargātu tiltu no jaunu slēdzeņu piekarināšanas. 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.04.2024 - 02.05.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk
Atpūta un Gardēžu vakariņas Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 2 personām, brokastis un vakariņas Michelin ceļvedī ieteiktā restorānā, kā arī spa piedāvājums // līdz 31.05. | Skatīt vairāk
no 225 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 30.04.2024 Atlaides auto nomai Reunion salā Europcar
Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā! | Skatīt vairāk
Padastes muiža - romantiska atpūta Estravel Latvia
2 naktis 2 personām, brokastis un 1 vakariņas, kā arī atpūtas piedāvājums - atpūta vienā no labākajām Igaunijas viesnīcām | Skatīt vairāk
no 335 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.78446102sec.