Pasaulē skaistākie vulkāni, kurus iespējams apskatīt ceļotājiem

Vulkāni, kuru ugunīgie lavas kanāli savienojas ar Zemes kodolu, ir kaut kas maģisks. Aktīvi vai mierīgi – tie izstaro enerģiju, skaistumu un varenību. Tie vardarbīgā ceļā izveido dabiskas ainavas, taču par spīti visam, tie piesaista cilvēku uzmanību no visas pasaules. Piedāvājam uzzināt, kuri ir pasaulē skaistākie vulkāni, kurus vērts apskatīt.

Santorīni, Grieķija

Santorīni sala, kura vislabāk zināma savu balto namu dēļ, kuri novietojušies uz dažādu krāsu klintīm, ir tas, kas palicis pāri pēc tam, kad viens no lielākajiem vulkānu izvirdumiem pasaules vēsturē (izraisot Krētas kultūras norietu) noslaucīja no zemes virsmas lielāko daļu salas, radot izmaiņas arī ģeogrāfiskā ziņā.

Mūsdienās Santorīni piesaista tūristu uzmanību no visas pasaules, un viņi salā, kas būtībā ir aktīvs vulkāns, var novērtēt to, kas pēc leģendārā izvirduma ir palicis pāri. Lai novērtētu, cik patiesībā maģiska un majestātiska ir šī sala, ieteicams nokļūt vulkāna krāterī  jeb salas līcī (pats vulkāns atrodas jūrā, zem saliņām), stāvēt uz kādas klints malas un izbaudīt burvīgo saulrietu.

Tāpat tūristiem vajadzētu apmeklēt neapdzīvoto Nea Kameni, kas atrodas salas līcī. Tā pati par sevi it kā šķiet visai neglīta vieta, jo ainaviski skaistā krātera vidū ir tādi kā melni un brūni plankumi, bet, pastaigājot apkārt, itin ātri var saprast, ka šai vietai tomēr ir savs īpašais skaistums.

Majona vulkāns, Filipīnas

Majona vulkāns atrodas uz Lusonas salas, 450 kilometrus ziemeļaustrumu virzienā no Filipīnu galvaspilsētas Manilas, un tas ir visaktīvākais vulkāns Filipīnās. Piemēram, 2014.gada septembrī tā izvirduma dēļ tūkstošiem cilvēku bija spiesti pamest reģionu, kurā tas atrodas.

Tie, kuri dodas iekarot šo vulkānu, tiek atalgoti ar brīnišķīgiem skatiem uz Kluso okeānu un Albajas provincē esošajām pilsētām. Savukārt tie, kuri izvēlas šos skatus vērot no attāluma, var doties uz netālu esošajām Kagsavas drupām –18. gs. celtu franciskāņu baznīcu, kura tika iznīcināta, kad 1814.gadā notika līdz šim nāvējošākais Majona vulkāna izvirdums. No baznīcas mūsdienās palicis tikai akmens tornis, kas vēl joprojām stāv turpat, kalpojot kā vieta, no kurienes vērot šo dabas brīnumu – Majona vulkānu.

Kilimandžāro un Ngorongoro krāteris, Tanzānija

Piedzīvojumu meklētāji no visas pasaules dodas uz Tanzāniju, lai iekarotu Kilimandžāro. Taču daudzi nezina, ka Kilimandžāro ir ne vien augstākais kalns Āfrikā, bet arī šī kontinenta augstākais vulkāns, kas ir unikāls ar to, ka tam ir trīs vulkāna konusi. Kamēr divi no tā konusiem, Mawenzi un Shira, ir neaktīvi, augstākais no tiem – Kili, vēl joprojām ir aktīvs un no tā izdalās tvaiks un gāzes.

Tiem, kuri vēlas uzrāpties Kilimandžāro, jābūt gataviem dramatiskām temperatūras izmaiņām.

Aptuveni 200 kilometrus no Kilimandžāro atrodas Ngorongoro krāteris, kas reiz augstumā esot bijis pielīdzināms Kilimandžāro, līdz tas pats no sevis saruka. Mūsdienās, esot 610 metrus dziļam un 22,5 kilometrus platam diametrā, Ngorongoro ir lielākais krāteris uz zemes, radot unikālus dabas apstākļus tur mītošajām radībām – ūdenskritumi, kuri skalojas no klintīm, rada zaļas ganības un piepilda ezerus, tādēļ krāterī uzturas daudz dažādus dzīvnieku – flamingo, lauvas, zebras, degunradži, nīlzirgi, bifeļi un vēl daudzi citi.

Kelimutu vulkāniskie krāteri, Indonēzija

Flores salā esošie trīs noslēpumainie ezeri, kuri ir Kelimutu vulkāniskajos krāteros, piesaista gan tūristu, gan zinātnieku uzmanību. Viens ezeriem ir smaragdzaļā krāsā, otrs ir tumši sarkans, bet trešais – piķa melnumā. Zinātnieki skaidro, ka ezeru krāsas ir ķīmiska reakcija, kura norāda uz to, ka vulkāniskās gāzes ir saskārušās ar ezerā esošajiem minerāliem.

Vietējiem iedzīvotājiem gan ir cita teorija. Proti, viņi tic, ka ezeri ir aizgājušo dvēseļu atpūtas vieta, un krāsu maiņa ir balstīta uz to, kādas dvēseles tajā plūst.

Kilauea un Maunakea, Havaju salas

Havaju vulkāni ir zināmi to biežo izvirdumu dēļ, kā arī skaisto, gluži kā no citas pasaules nākušo ainavu dēļ. Havaju salu jaunākais vulkāns Kilauea regulāri izvird jau no 1983. gada – lavas ir tik daudz, ka tā nu jau krīt uzreiz jūrā, veidojot milzīgus dūmu mākoņus un melnus akmeņus brīnišķīgās formās.

Vēl Havajās ir arī Maunakea vulkāns, kurš ir aptuveni vienu miljonu gadu vecs. Tas ir snaudošs vulkāns, no kura virsotnes paveras elpu aizraujošs skats. Tā kā, lai nokļūtu Maunakea vulkāna virsotnē, ir jāieplāno aptuveni 10 stundu ilgs pārgājiens, tā ir vieta, kur var izvairīties no cilvēku pūļiem un ļauties dabas ainavām.

Fudzi kalns, Japāna

Japānā esošo Fudzi kalnu droši vien var dēvēt par pasaule slavenāko simetrisko stratovulkānu, kas gadsimtu garumā ir bijis iedvesmas avots daudzu cilvēku mākslinieciskajām izpausmēm. Fudzi kalns ir Japānas nacionālais simbols – tā virsotni sedz sniegs, bet pakājē pavasaros var priecāties par ziedošiem ķiršu kokiem. Noslēpumainības un skaistuma pilns ir ne vien pats kalns, bet arī Aokigahara mežs kalna ziemeļrietumu pakājē. Vēl viena labā ziņa ir tā, ka vulkāns nav aktīvs – pēdējo reizi tas izvirda 1707.gadā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
4.maija svētki Alūksnē  Alūksnes TIC
Atzīmējot Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienu, š.g. 4.maijā Bānīša zemē svinēs jaudīgi jeb kā saka vietējie “ar pilnu tvaiku”. | Skatīt vairāk
Zudušais un atklātais Bānīša ceļā! Alūksnes TIC
ptuveni 30km velo tūre “Zudušais un atklātais Bānīša ceļā” piemērota gan draugu kompānijām, gan ģimenēm ar bērniem. Apļveida brauciens stars | Skatīt vairāk
Svinam Vācijas futbola vasaru Europcar
Apvieno savu futbola braucienu ar apskates ekskursiju pa Vāciju! Mēs piedāvājam ekskluzīvu atlaidi visiem faniem, kas ceļo uz Vāciju, lai atbalstītu | Skatīt vairāk
Larnaka, Kipra. Aviobiļetes Estravel Latvia
Lidojums Rīga - Larnaka - Rīga // 1 x nedēļā // 7 naktis Kiprā // Pēdējā brīža cenas meklējiet ŠEIT | Skatīt vairāk
no 199 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.1370132sec.