Cietokšņi, dārgumu krātuves un citas aizraujošas vietas, ko apskatīt Prāgā

Čehijas galvaspilsēta Prāga ir viena no valdzinošākajām, aizraujošākajām un skaistākajām Eiropas pilsētām. Ja vēlies ceļot uz šo pilsētu, aicinām iepazīties ar piecām ne tik bieži apmeklētām vietām Prāgā, kuras vērts iekļaut apskatāmo objektu sarakstā.

Petrina

Apmēram 130 metrus virs skaistās Vltavas upes slejas Petrina kalns, kurš gandrīz pilnībā ir nosēts ar parkiem. Lai nokļūtu kalnā, ir jāiet pa kalnainu apvidu un līkumot pa neskaitāmiem gājēju celiņiem, kuri vijas augšup. Pašā kalna galā atrodas dārzi, kas visa gada garumā ir pilni dzīvīguma.

Tomēr pats labākais, ko vari gūt no uzkāpšanas Petrina kalnā, ir skats, kas paveras no Petrinas kalna Observatorijas tornī – skaidrā, saulainā dienā tūristiem apkārt paveras fantastiski skati aptuveni 150 km rādiusā. Tai skaitā var redzēt arī Čehijas augstāko virsotni – Sņežku.

Višegrada

Višegrada ir mītu un leģendu apvīts cietoksnis, kurš ir tikpat sens, kā pati nācija. Šis cietoksnis, kuru 10 gs. uzcēla kādas noslēpumainas princeses vajadzībām, mūsdienās kalpo kā daudzu pasaulē ievērojamu cilvēku atdusas vieta.

Višegrada ir daudzu arhitektūras dārgakmeņu atrašanās vieta. Tā ir mājvieta gan neogotikas stilā celtām vēsturiskām katedrālēm (Sv.Pētera un Sv.Pāvela baznīcas), gan Prāgā vecākajai ēkai, kura saglabājusies vēl šobaltdien -  Sv.Martina rotunda.

Karlšteinas pils

Karlšteina ir gotikas stilā celta pils, kurai ir īpaša nozīme starp čehu nacionālajiem dārgumiem. Gadsimtiem atpakaļ to cēla Čehijas karaļa Kārļa VI vajadzībām kā vieta, kur turēt drošībā troņa dārglietas un svētās relikvijas. Šī pils ir unikāla, pateicoties tās iespaidīgajam izkārtojumam, kas aizrāvis jebkuru tās apmeklētāju.

Ebreju kapsēta

Prāgā atrodas otrā vecākā ebreju kapsēta Eiropā. Tā ir Ebreju kvartālā jeb vietā, ko čehiski sauc Josefov, kur, kā tiek runāts, laikā no 10 līdz 15 gadsimtam sāka mitināties ebreji.

Šajā kapsētā vecākais kapakmens ir datēts ar 1439 gada aprīli, bet pavisam tur atrodas 12 tūkstoši kapakmeņu, kuri ir tik cieši piespiesti viens pie otra, ka šķiet, ka tie jau ir vairākās kārtās.

Komunistiskā režīma upuru piemiņas memoriāls

Memoriāls, kas veltīts komunistiskā režīma upuriem Prāgā tika atklāts 2002 gadā, un jau daudzus gadus tā ir mājvieta to varonīgo upuru statujām, kuri gāja bojā laika posmā no 1948 līdz 1989.gadam. Cauri visam parkam stiepjas gara bronzas krāsas sloksne, kurā norādīts aptuvenais cilvēku skaits, kuri cietuši no komunisma. Tas ir sāpīgs atgādinājums par Čehijas tumšo pagātnes daļu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Luksus klases piedāvājumi - Taizeme Estravel Latvia
Esat pelnījuši - izbaudīt unikālu pieredzi, augstākās klases apkalpošanu un ņemt no dzīves vairāk! Dažādi Luksus piedāvājumi atpūtai Taizemē. | Skatīt vairāk
no 610 EUR
Atlaides auto nomai Ungārijā Europcar
Nomā auto ar Europcar Budapeštā un saņem atlaidi! Izbaudi Budapeštas daudzveidību. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.04.2024 - 30.04.2024 Atlaides auto nomai Igaunijā Europcar
Vai esi gatavs piedzīvot neaizmirstamas brīvdienas Igaunijā? Tagad ir lieliska iespēja iegūt izdevīgu auto nomas piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 29.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.45179701sec.