Iepazīsti 10 bagātākās valstis pasaulē [3]

Pasaulē ir vairākas valstis ar bagātākajiem iedzīvotājiem, jo šajās valstīs tiek nopelnīts tik daudz, ka tiek atbalstīts ikviens tās pilsonis.

1. KATARA

Katara ir bagātākā valsts pasaulē ar mazāk kā 2 miljoniem iedzīvotāju un IKP ap 182 biljoniem ASV dolāru. Tā padara Vidusaustrumāziju ļoti bagātu un nostāda bagātāko valstu saraksta augšdaļā. Valsts ir atkarīga no naftas ienākumiem, kas sastāda 85% no tās eksporta. Tomēr arī tūrisms un banku sektors lielā mērā veido valsts bagātību.

2. LUKSEMBURGA

Luksemburga, valsts Eiropā, ir ieguvusi otro vietu kā bagātākā valsts uz planētas. Šī valsts ir zināma arī kā nodokļu paradīze. Daudzi pilsoņi no dažādām valstīm vēlas dzīvot šeit, lai atbrīvotos no lielajiem nodokļiem savās mītnes zemēs. Telekomunikācijas un tērauda rūpniecība ir galvenie valsts ienākumu avoti.

3. SINGAPŪRA

Vēl viena valsts Āzijā ir ieguvusi topa trešo pozīciju un tā ir Singapūra. Singapūra ir tūristu iecienīta vieta, kas sastāv no 63 salām. Tā ir maza valsts ar iedzīvotāju skaitu ap 5,5 miljoniem, kuru vidū ir ļoti liels skaits Budisma sekotāju.

4. NORVĒĢIJA

Norvēģija ir visbagātākā valsts ar 5 miljoniem iedzīvotāju un relatīvi augstu IKP. IKP un iedzīvotāju attiecība padara šo valsti par vienu no turīgākajām valstīm pasaulē. Norvēģiju ieskauj citas trīs plaukstošas valstis: Somija, Krievija un Zviedrija. Dabasgāzes rezerves un nafta ir galvenie valsts ienākumu avoti.

5. HONKONGA

Honkonga ir piektā bagātākā valsts pasaulē, kas atrodas Ķīnas dienvidu piekrastē. Honkonga ir viens no nozīmīgākajiem finansiālajiem galamērķiem investoriem Āzijā un pasaulē. Honkongai ir sava valūta, savukārt ieročus un militāro aizsardzību nodrošina Ķīna.

6. BRUNEJA DARUSALAMA

Bruneja Darusalama ir Dienvidāzijas bagātākā valsts. Dabasgāze un naftas eksports ir galvenie ieņēmumu iegūšanas avoti. Vidējais gada IKP Brunejā sastāda 50 400 ASV dolārus un tā ir viena no vismazāk apdzīvotajām valstīm pasaulē. Lielu ienākumu apjomu veido nafta, kas sastāda 90% no valsts IKP.

7. AMERIKAS SAVIENOTĀS VALSTIS

Arī Amerikas Savienotās Valstis ir viena no bagātākajām valstīm pasaulē. Tās ienākumus veido eksports, kas sevī iekļauj ieročus, tehnoloģijas, pakalpojumus un dažādus produktus. Amerika ir zināma kā visvarenākā valsts pasaulē, saskaroties ar dažādām pārmaiņām dabas katastrofu un politisku sarežģījumu iespaidā. Tāpat Amerika ir arī lielākā ražotāju un finanšu nācija pasaulē.

8. APVIENOTIE ARĀBU EMIRĀTI

Apvienotie Arābu Emirāti ir ieguvuši astoto pozīciju ar gada IKP virs 48 400 ASV dolāru. Dabasgāzes un naftas eksports, dateles un žāvētas zivis ir galvenie ieņēmumu avoti. AAE ir trešā lielākā valsts Tuvajos Austrumos sava IKP dēļ. AAE jau ir arī izpētījusi biznesa jomas pēc naftas rezervju izsmelšanas valstī.

9. ŠVEICE

Šveice ir viena no bagātākajām nācijām Eiropā. Valsts ir panākusi stabilu ekonomiku un sasniegusi lielisku IKP. Lauksaimniecība, tūrisms un banku sektors padara valsti par turīgāko starp tās sāncensēm. Valsts ir arī dārgo pulksteņu vadošā ražotāja un eksportētāja pasaulē.

10. KUVEITA

Kuveita ar vidējo IKP ap 43 700 ASV dolāru ieguvusi desmito vietu šajā sarakstā, kas padara to par bagātāko valsti starp Arābu valstīm un arī pasaulē. Nafta ir galvenais ienākumu avots Kuveitā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 amis 04/30/2020 08:17 Nu es jau baigi daudz nezinu, bet nepiekrītu.Kur Monako un vēl citas?

2 Travelnews.lv redakcija 07/14/2015 20:18 Tā to apgalvo www.Hellotravel.com... Travelnews.lv ir šo rakstu tikai pārtulkojis :)

3 ?!? 07/14/2015 19:22 Norvēģiju ieskauj citas trīs plaukstošas valstis: Somija, Krievija un Zviedrija.
plaukstošā krievija?!? Ko Tu pīpē?!?

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Balkānu pērle 𝐌𝐄𝐋𝐍𝐊𝐀𝐋𝐍𝐄! Latvia Tours
Burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras ūdens, neskaitāmas senas pilsētiņas, un, protams, melnkalniešu viesmīlība. | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Ekskursiju piedāvājums. Grieķija Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 2-3* viesnīcās, puspansija un ekskursiju programma // Kavala - Soloniki - Janica - Meteora - Joana - Delfi - | Skatīt vairāk
no 1099 EUR
Sezonas atklāšanas Grill ballīte pludmalē Baltic Beach Hotel & SPA
18. maijā, atklājot sezonu, aicinām visus uz garšīgu un smaržīgu Grill ballīti pludmalē. Plašs grilēdienu klāsts, muzikāli priekšnesumi un | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.04.2024 - 30.04.2024 ĒĢIPTE tikai no 339 EUR/personai! Latvia Tours
Kamēr ziema aiz loga vēl mēģina izspēlēt aprīļa jokus, aicinām siltā piedzīvojumā uz saulaino Hurgadu vai Šarmelšeihu! | Skatīt vairāk
no 339 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.47457814sec.