10 interesantākās pamestās lidostas pasaulē [2]

Lidosta ir vieta, kura atrodas nepārtrauktā kustībā. Steidzīgu cilvēku kņada, lidmašīnu satiksme, koferu klaudzoņa – tas viss lieliski raksturo lidostas ikdienas dzīvīgumu. Taču, kas notiek, kad lidosta savu darba mūžu nokalpojusi? Dažas no tām tā arī paliek vientuļas un neapdzīvotas, taču citas – piedzīvo savu otro elpu nu jau kādā citā veidolā, pildot jaunus pienākumus. Travelbook piedāvā populārāko pamesto lidostu Top 10.

1. Internacionālā Nikosijas lidosta, Kipra

Šīs lidostas atrašanās vieta kļuva par traucēkli savā laikā notikušajam Grieķijas – Turcijas karam, taču par spīti tam, turpināja darboties līdz 1974. gadam. Kipras konflikta laikā šo lidostu iznīcināja gaisa spēki, taču pēc tam ANO to pasludināja par aizsargātu zonu. Nu jau 40 gadus lidosta ir slēgta.

2. Špērenbergas lidosta, Vācija

Līdz 1994. gadam aptuveni 24 kvadrātilometrus lielā zeme Špērenbergā tika izmantota kā padomju militārā lidosta, taču kopš tā laika ir pamesta. Šo zemi plānoja izmantot, lai uz tās izveidotu jauno Berlīnes lidostu, taču tika nolemts par labu citai, piemērotākai vieta.

3. Atēnu – Elinikas lidosta, Grieķija

Jaunas lidostas izveides dēļ, 2003. gadā Elinikas lidosta tika slēgta, taču kopš tā laika tiek izmantota dažādiem sporta pasākumiem. 2004. gadā daļa zemes tika pārveidota par Elinikas Olimpisko sporta kompleksu, dažos lidostas angāros izbūvējot sporta halles.

4. Jasira Arafata internacionālā lidosta, Gaza

1998. gadā šo lidostu atvēra toreizējais ASV prezidents Bils Klintons. Taču jau pēc trīs gadiem šī lidosta tika aizvērta un vēlāk izraēļu kara spēks to arī iznīcināja pilnībā.

5. Roberta Mūlera pašvaldības lidosta, Teksasa, ASV

Zīme, kas norāda uz šīs lidostas atrašanās vietu jau ir krietni izbalējusi un paslēpusies aiz lidostas teritorijas aizaugušajiem krūmiem. Lidosta darbojās 60 gadus, bet kopš 1999. gada šī Teksasas lidosta ir slēgta.

6. Berlīnes – Tempelhofas lidosta, Vācija

Tempelhofas lidosta savas durvis vēra tālajā 1923. gadā un ilgus gadus darbojās kā viena no galvenajām Berlīnes lidostām. 2008. gadā tā tika aizvērta, un vēl ilgi pēc tam tika diskutēts, kā turpmāk lietderīgi izmantot šo cilvēku pamesto teritoriju. Kopš 2010. gada vietējie iedzīvotāji šo vietu izmanto brīvā laika aktivitātēm un dažādiem pasākumiem.

7. Reālas Pilsētas lidosta, Spānija

Zemā pasažieru skaita dēļ bijusī Dona Kihota lidosta Spānijas pilsētā Reālā 2010.gadā paziņoja par maksātnespēju. Divus gadus vēlāk lidmašīnas uz to vairs nelidoja  vispār. Diemžēl, slavenā Kihota vārds tā arī nespēja pievilināt pietiekamu ceļotāju skaitu.

8. Steipltonas Internacionalā lidosta, Kolorādo, ASV

Kopš pagājušā gadsimta 20. gadiem šī lidosta bija galvenā Kolorādo štata Denveras pilsētas galvenā lidosta, taču 1995. gadā tās troni nocēla jaunuzbūvētā Denveras Internacionālā lidosta. Steipltonas lidosta tika nodēvēta par godu Denveras mēram Bendžaminam Steipltonam, kurš aktīvi piedalījās lidostas izveidē.

9. Kai Takas lidosta, Honkonga

1998. gadā lidosta tika aizvērta un jau nekavējoties aizvietota ar jaunu. Kai Takas lidlauks tika uzskatīts par vienu no vissarežģītākajiem lidlaukiem pasaulē – lielā vēja dēļ pilotiem bieži bija grūtības veiksmīgi nosēdināt lidmašīnas. Tagad lidostā izbūvēti dzīvokļi un biroju telpas.

10. Floida Beneta lidlauks, Ņujorka, ASV

Floida Beneta lidlauks, kas atradās Bruklinas rajonā,  bija pirmais un nozīmīgākais lidlauks  tā laika Ņujorkā, un šobrīd ir daļa no nacionālas atpūtas kompleksa. Nodēvēts par godu amerikāņu aviācijas pionierim Floidam Benetam – vienam no pilotiem, kurš 1926. gadā aizlidoja uz Ziemeļpolu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 tralala 07/23/2015 11:37 pašiem jāmeklē. :D

2 linda 07/23/2015 09:27 Bildes nebija ko ielikt ?

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.04.2024 - 30.04.2024 MOTIVĒJOŠIE BRAUCIENI! Latvia Tours
👉VEIDOJIET POZITĪVA UZŅĒMUMA TĒLU. 👉APBALVOJIET LOJĀLOS KLIENTUS, DARBINIEKUS. 👉MOTIVĒJIET JAUNIEM PANĀKUMIEM. 👉SALIEDĒJIET KOLEKTĪVU, | Skatīt vairāk
Ekskursiju tūre Itālijā - no Rīgas Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 3* viesnīcā, puspansija un ekskursiju programma // 24.05.-31.05.2024. // Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 1299 EUR
Atpūta un Gardēžu vakariņas Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 2 personām, brokastis un vakariņas Michelin ceļvedī ieteiktā restorānā, kā arī spa piedāvājums // līdz 31.05. | Skatīt vairāk
no 225 EUR
4.maija svētki Alūksnē  Alūksnes TIC
Atzīmējot Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienu, š.g. 4.maijā Bānīša zemē svinēs jaudīgi jeb kā saka vietējie “ar pilnu tvaiku”. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.51936603sec.