Kā kļūt par īstu Venēcijas iedzīvotāju?

Iepazīt Venēciju nozīmē sekot vietējo iedzīvotāju ikdienas gaitām, jo tieši caur viņu acīm ir iespējams iepazīt šīs skaistās un maģiskās pilsētas īsto būtību.

Gondoljēri

Kuram gan nav bijis sapnis sēdēt gondolā un apskatīt Venēciju, braucot pa mazajiem ūdens kanāliņiem. Tomēr par īstu Venēcijas iedzīvotāju ir iespēja kļūt, kad pašam ir iespēja būt par gondaljēru un iepazīstināt pilsētas viesus ar skaistākajām vietām un skatiem, turklāt pašam kļūt par daļu no tiem. Lai kļūtu par īstu Venēcijas pārzinātāju ir jābūt daudzu gadu stāžam, bet cītīgākie visu nepieciešamo var apgūt arī pāris mēnešos.

Venēciešu ēdieni

Ja ir iespēja atšķirt īstu Venēciešu restorānu no atdarinātājiem, tad ir jāpārliecinās vai konkrētajā vietā nepiedāvā ēdienus, kas nav autentiski Venēcijai – spageti vai pica. Kā jau ūdeņu ieskautai pilsētai pienākas, ēdienkartē dominē zivis un jūras veltes, piemēram,  jūras gliemežus un mīkstčaulas krabjus. Venēcieši ēdiena gatavošanai pieiet visai nopietni, tāpēc arī gatavošanas kursi var aizņemt no pusdienas līdz pat pilnai darba dienai.

Ūdens sports

Populārākie sporta veidi Venēcijā noteikti būs saistīti ar ūdeni. Par spīti tam, ka tūristi lielākoties pievērš īpašu uzmanību pilsētas arhitektūrai, vietējie izvēlas nodarboties gan ar burāšanu ,gan airēšanu, gan zvejošanu. Tūristi ir vairāk kā laipni aicināti pievienoties vietējiem iedzīvotājiem, apgūstot SUPošanas mākslu uz īpaši veidota dēļa, kā arī airēšanās mākslu dažāda veida laivās.

Venēcijas maskas

Iespējams, ka tieši īpaši veidotās maskas ir populārākais suvenīrs, kurš rotā cilvēku mājas sienas dažādās pasaules malās. Skaistā masku veidošanas māksla radusies jau 14.gadsimtā. Masku veidošanas un gleznošanas mākslu var apgūt kā pieaugušie tā bērni. Turklāt  sarežģītāko masku veidošanās mākslas apgūšana prasīs pat 2 dienas.

Mozaīkas

Svēta Marka bazilika interjerā, kā arī uz fasādes ir vērojamas daudz un dažādas mozaīkas, kas piešķirt īpašu krāšņuma efektu ēkai. Mozaīkas mākslu apgūst ne tikai tūristi un iesācēji, bet arī profesionāli mākslinieki un dizaineri, kas vēlas apgūt īpašo prasmi no labākajiem amata meistariem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.05.2024 - 19.05.2024 Muzeju nakts Naukšēnos Valmieras novada Tūrisma pārvalde
18.maijā no plkst.19.00- 01.00 aicinām uz muzeju nakti Naukšēnu Cilvēkmuzejā, iepazīstot muzeju citā gaisotnē! | Skatīt vairāk
Rēzeknes āra peldbaseins atsāk sezonu! Rēzeknes pilsētas TIC
Un beidzot pēc ziemas sezonas, no 7.maija ir atsākusi darbu Olimpiskā centra Rēzekne “karstā sirds” – brīvdabas peldbaseina zona. | Skatīt vairāk
Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī! Alūksnes TIC
Orientēšanās pasākumam HORIZONTS šogad lieli svētki - uzsākta 40.jubilejas sezona. Tiekamies jau otrdien, takās kas bija tik populāras! | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Ekskursiju piedāvājums. Grieķija Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 2-3* viesnīcās, puspansija un ekskursiju programma // Kavala - Soloniki - Janica - Meteora - Joana - Delfi - | Skatīt vairāk
no 1099 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.471668sec.