Birštonas sanatorija «Versmė» Lietuvas iedzīvotājiem sāk nodrošināt rehabilitāciju pēc Covid-19

No 11. janvāra sanatorija “Versmė” rehabilitācijas nolūkos uzņem personas, kuras vidēji smagi vai smagi pārslimojušas Covid-19. Rehabilitācijas programmā iekļautās procedūras palīdzēs atjaunot fizisko un psiholoģisko veselību, ārstēt komplikācijas, kas radušās pārslimojot šo mānīgo vīrusu. Programma ir balstīta uz Lietuvas Veselības zinātņu universitātes slimnīcas Kauņas klīnikas rehabilitācijas speciālistu ieteikumiem. Ieteicamais rehabilitācijas periods ir no 10 līdz 14 dienām.

Pašlaik sanatorija “Versmė” ir vienīgais medicīnas spa Lietuvā, kurš piedāvā rehabilitācijas procedūras Covid-19 pārslimojušām personām. Arī citas sanatorijas un medicīnas spa gatavo rehabilitācijas programmas, tādēļ sagaidāms, ka drīzumā šādas speciālās programmas būs pieejamas arī citviet Lietuvā.

“Situācijā, kad valsts nesedz medicīniskās rehabilitācijas izmaksas cilvēkiem ar vidēji smagu vai smagu Covid-19 slimības gaitu, esam atraduši veidu, kā pēc iespējas efektīvāk veicināt turpmāku ar Covid-19 pārslimojošo ārstēšanu. Personām, kurām ir komplikācijas pēc šī vīrusa pārslimošanas un kuras sanatorijā ieradīsies tieši uz šo programmu, būs jāmaksā tikai rehabilitācijas programmas pašizmaksa – 48 eiro par diennakti. Šajā summā ir iekļautas izmaksas par procedūrām, ēdināšanu un izmitināšanu. Mēs vēlamies palīdzēt klientiem atgūties no nopietnām slimībām un nodrošināt ārstnieciskās procedūras, nevis gaidīt šī viltīgā vīrusa radīto komplikāciju mazināšanos. Daudzi klientu zvani un jautājumi par to, vai ir iespējams ierasties sanatorijā pēc tam, kad pārslimots Covid-19 un ir nepieciešama rehabilitācija, lika mums rīkoties un, ievērojot epidemioloģiskos ierobežojumus un citas prasības, palīdzēt šīm personām atjaunot veselību. Mēs jau kādu laiku strādājām pie šīs programmas izstrādes, līdz ar to esam iegādājušies visu nepieciešamo aprīkojumu pakalpojumu sniegšanai, ” stāsta Rasa Noreikienė, Birštonas sanatorijas “Versmė” direktore.

Pašlaik šajā programmā ārstējas pirmie 14 pacienti, taču sagaidāms, ka šis skaits pieaugs. Tāpat tiek prognozēts, ka uz šo rehabilitācijas programmu ieradīsies arī kaimiņvalstu, tai skaitā Latvijas, iedzīvotāji.

Rehabilitācija pēc vidēji smagas vai smagas Covid-19 slimības gaitas ir paredzēta personām, kuras ir izslimojušas šo vīrusu, kurām pašlaik nav drudža, nelieto pretdrudža līdzekļus un ir ārsta izziņa par atveseļošanos. Katram klientam, kurš ieradīsies sanatorijā, tiks veikts vispārīgs veselības novērtējums un rehabilitācijas procedūras tiks izvēlētas, ņemot vērā pacienta pašreizējo veselības stāvokli un blakus slimības.

Vienīgais gadījums, kad Lietuvas valdība atmaksā šo programmu ir tad, ja pacientam ir bijusi ļoti smaga Covid-19 forma – ar pneimoniju.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 04.04.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Kruīzs uz Visbiju, no Tallinas Estravel Latvia
Pirmatnīgā un neatkārtojamā - Gotlandes sala // Vietu skaits ierobežots, kruīzs no Tallinas // 2 naktis // | Skatīt vairāk
no 121 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Zaķim šodien Liela diena Liepājas reģiona TIB
30. martā no 11:00 – 15:00 Liepājas Latviešu biedrības nama lielajā zālē ģimenes aicinātas bez maksas apmeklēt Lieldienu pasākumu un aplūkot | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 03.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.43235207sec.