Lietuvas aromāts kļūs par galveno valsts suvenīru

Lietuva ir izlēmusi savu valsti virzīt startautiskajā tirgū ar smaržas palīdzību. Pēc projeta iniciatoru domām, aromāts, kurš ietver sevī labākās Lietuvas tradīcijas, kļūs par lielisku valsts vizītkarti.

Darbs pie Lietuvas smaržas radīšanas ilga gandrīz divus gadus. Idejas autori vērsās pie māksliniekiem, skolniekiem, politiķiem, apdāvinātiem bērniem un bērniem ar pavājinātu redzi, Lietuvas viesiem un citiem cilvēkiem, noskaidrojot to, kādas smaržas asociējas ar Lietuvu. Bez tam tika pārskatīta Lietuvas folklora, vēsture, pārskatīti Lietuvas klasiķu darbi.

Pēc pētījuma rezultātiem, franču parfimērijas kompānija Galimard izstrādāja formulu. Aromāta sastāvā ietilpst lauku puķu, aveņu, ceriņu, rožu, majpuķīšu, sūnu un koka dūmu smarža kopā ar pasaules labākajām tradīcijām: bergamotes smaržām, ingveru, sandalkoku, ciedru, muskusu un dzintaru.

Grafisko dizainu priekš logo, iepakojuma un pudelītes radīja pazīstami lietuviešu dizaineri Giedrius Laurušas un Juozas Brundza. 25 ml "Lietuvas smaržu" (Lietuvos kvapas) flakoniņus var iegādāties Viļņas tūrisma informācijas centrā vai arī oficiālajā šī suvenīra mājas lapā. Aptuvēnā cena ir 28 eiro. Smaržas ir paredzētas telpu aromatizēšanai. Nākotnē plānots laist klajā atbilstošas aromātiskās sveces.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Anitas Celmas izstāde Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 2024. gada 6. aprīļa līdz 29. maijam Valmieras muzeja Izstāžu namā skatāma tekstilmākslinieces Anitas Celmas personālizstāde “Atgriešanās”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.04.2024 - 04.05.2024 Izpēdo Dienvidkurzemi Liepājas reģiona TIB
“Izpēdo Dienvidkurzemi” ir aizraujošs pārgājienu seriāls, kas piedāvā neaizmirstamu piedzīvojumu un brīnišķīgu laika pavadīšanu svaigā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 30.04.2024 Atlaides auto nomai Reunion salā Europcar
Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 29.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Ventspils TIC
,


Valmieras novada Tūrisma pārvalde
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.48221207sec.