Mudina brīvdienās paviesoties ceļojumu galamērķī 2018 - Igaunijā

Laiku pa laikam ikvienu no mums pārņem vēlme izrauties no ikdienas rutīnas. Prātā uzvirmo smilšainas pludmales vai sniegoti kalni, bet šie galamērķi viennozīmīgi saistās ar lielu “slodzi” maciņam. Taču – vai aplūkojāt piedāvājumus kaimiņvalstī? Igaunija īpaši izceļas ar interesantām iespējām, kuras atliek vien pašam atklāt. Turklāt maldīgi domāt, ka mierpilnu vai tieši otrādi – piedzīvojumiem bagātu brīvdienu baudīšanai vajadzīga vesela nedēļa vai ka tās ir lielas izmaksas. Brīvdienas Igaunijā būs neaizmirstamas!

Balstoties uz ceļveža Lonely Planet ieteikumiem - Igaunijas galvaspilsēta Tallina ierindojas pirmajā vietā kā vērtīgākais ceļojumu galamērķis 2018. gadā. Iedvesmojošā gadagrāmata, kuru raksta pasaulē vadošās ceļotāju autoritātes un kas turklāt arī ir vispārdotākā ceļojumu gadagrāmata, katru gadu apkopo un izceļ valstis, pilsētas, reģionus un vērtīgākos galamērķus. Vai šis jau nav pietiekams iemesls, lai pirmoreiz vai vēlreiz paciemotos Tallinā?

Lonely Planet atzinība nav veltīgi izteikta, jo Igaunija patiesi ar katru gadu kļūst arvien biežāk apmeklēta. Igaunijas viesi aizvien vairāk izvēlas Igaunijā arī nakšņot. To apliecina statistikas dati, kuros vērojams nemitīgs pozitīvs pieaugums. 2017. gadā jau otro gadu pēc kārtas ārzemju tūristu nakšņošanas skaita pieaugums ir sasniedzis jaunu rekordu, un, salīdzinot ar 2016. gadu, tūristu nakšņošanas skaits pieaudzis par 5%. Saskaņā ar 2017. gada statistikas datiem Igaunijā nakšņojuši 3,5 miljoni vietējo un ārvalstu tūristu, kas savukārt ir par 7% vairāk nekā 2016. gadā.  

Arī mums, latviešiem, Igaunija ir pievilcīgs galamērķis. To pierāda fakts, ka tūristu skaits no Latvijas, kas nakšņojuši Igaunijā, gada laikā ir audzis par 11%, un 2017. gadā Igaunijā nakšņoja 161 250 latviešu tūristu. Latviešiem īpaši, šķiet, patīk reģioni ārpus Tallinas, kā, piemēram, Tartu un Pērnava. 2017. gadā 37% latviešu tūristu Igaunijā nakšņoja Tallinā, 19% Pērnavā, 14% Tartu un 9% Sāremā. Pārsteidzoši liels pieaugums novērojams Tartu, kur latviešu tūristu nakšņošanas skaits pieaudzis par 60%.

Igaunijas tūrisma padomes direktors Tarmo Mutso atklāj: “Esam novērojuši, ka Igaunija kļūst arvien pievilcīgāka latviešu tūristiem. Igaunija ir perfekts ceļojumu galamērķis gan dažādām vecuma grupām, gan izcilu un īpašu ēdienu piekritējiem, gan kulturas baudītājiem, gan garāku brīvdienu cienītājiem, kuras var pavadīt Igaunijas daudzveidīgajā dabā.” Tūrisma pieaugums runā pats par sevi. Tālāk atradīsi vien dažus iemeslus, kāpēc apciemot Igauniju.

Mierīgām brīvdienām. Dodies SPA brīvdienās ar savu mīļoto, bērniem, visu ģimeni vai kopā ar draudzenēm. No daudzajiem Igaunijā pieejamajiem SPA kompleksiem noteikti atradīsi sev un saviem brīvdienu plāniem vispiemērotāko. Izbaudi atpūtu, smeļoties enerģiju un relaksējoties. Tas var būt romantisks SPA komplekss, ģimenes jautrības ūdenī, draudzeņu sen pelnītās skaistuma procedūras vai cita veida ilgi gaidītās SPA brīvdienas. Palutini savu ķermeni un prātu Igaunijā! Meklē ieteikumus šeit:

•    https://www.visitestonia.com/lv/ko-apskat%C4%ABt/vesel%C4%ABba-un-labsaj%C5%ABta

Piedzīvojumu meklētājiem. Ja esi īsts piedzīvojumu meklētājs vai par tādu vēlies kļūt, tad Igaunija tam ir ideāli piemērota. Igaunijā iespējams izbaudīt neparastus piedzīvojumus un aktivitātes, kā, piemēram, piekto gadalaiku. Tradicionāli Eiropā ir četri gadalaiki, taču dažos Igaunijas apgabalos iespējams piedzīvot arī piekto gadalaiku. Par piekto gadalaiku Igaunijā dēvē laiku, kad agrā pavasarī mēdz applūst meži, jo upēs vairs nav vietas ūdenim, kurš sakrājies ziemas periodā. Šajā laikā tiek organizēti regulāri kanoe braucieni Somā (Soomaa) mežos, pļavās un upēs. Braucēju grupas pavada instruktori, lai pārliecinātos, ka braucieni ir interesanti un arī droši. Meklē piedzīvojumus šeit:

•    https://www.visitestonia.com/lv/ko-apskat%C4%ABt/daba-un-savva%C4%BCas-dz%C4%ABvnieki

•    https://www.visitestonia.com/lv/ko-apskat%C4%ABt/akt%C4%ABv%C4%81-atp%C5%ABta-un-piedz%C4%ABvojumi

Gardēžu paradīze. Ēdiena kultūru igauņi uztver ļoti nopietni. Ēdiens atspoguļo Igaunijas tīro dabu, tās daudzpusīgās pļavas, bagātīgos augus, pilnīgos mežus, mitrājus un purvus, jūru, ezerus un upes. Daba un vietējā produkcija ir iedvesmas avots igauņiem un Igaunijas restorāniem. ”Pagaršo” Igauniju, apmeklējot festivālus, kā, piemēram, Tallinas “White Guide”, “GrilFest”, “Street Food”, Tartu “Food and Wine” un citus.

Mūzikas festivāli. Labi paēst ir lieliski, taču Igaunija piedāvā arī baudāmu mūziku, pulcējot dažādus mūziķus un māksliniekus uz mūzikas festivāliem, kā, piemēram, Tallinas mūzikas nedēļa, Pērnavas mūzikas festivāls, Leigo ezera mūzikas festivāls, “Brigitta” un “Europa Cantant”. Meklē vairāk pasākumus un festivālus šeit:

•    https://www.visitestonia.com/lv/mekl%C4%93t?newsearch=newsearch&map_open=false&category=event&oldcategory=event&region=&oldregion=&type%5B%5D=yldine_uritus_fest&q=&sortby=&dir=&min_price=0&max_price=27000&time=&date_range_from=&date_range_to=&map_open=false&random_seed=495643&resultscount=20&selected_pager=&total_results=136 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pilna Servisa Līzings Passat Europcar
Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance. | Skatīt vairāk
Ostrava. Hokeja čempionāts Estravel Latvia
Aviobiļetes un viesnīca. // Nenokavējiet aviobiļešu iegādi uz Otavu - Hokeja Pasaules čempionāts jau drīz! Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 545 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 07.03.2024 - 23.03.2024 Uzlādējoša atpūta ŠRILANKĀ! Latvia Tours
Aicinām uzlādējošā piedzīvojumā, kas liks sirdij gavilēt aiz prieka, ko radīsiet Šrilankā ar tiešo lidojumu no Rīgas 18.03.! | Skatīt vairāk
no 913.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 23.03.2024 Satriecošs piedāvājums atpūtai ŠRILANKĀ! Latvia Tours
Viena no skaistākajām un interesantākajām Āzijas valstīm, kuru ir vērts apmeklēt kaut reizi dzīvē. Šo salu raksturo ārkārtēja dabas un kultūras | Skatīt vairāk
no 793.00 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.14574289sec.