10 restorāni Igaunijā, kuros baudīt tradicionālu igauņu virtuvi

Ir ļoti daudz restorāni, kas piedāvā modernu gardēžu interpretāciju Igaunijas virtuvei. Bet nav daudz vietas, kurās nacionālie igauņu ēdieni tiek pasniegti tieši tā, kā tie sākotnēji bija domāti. Šis saraksts ar 10 restorāniem, kuros iespējams baudīt klasisku igauņu virtuvi, noderēs, ja vēlies nogaršot autentiskus Igaunijas ēdienus, kas pagatavoti, ievērojot senas tradīcijas.

«Talumehe Pub» (Hāpsalu). Talumehe krodziņš atrodas skaistā, vecā ostas pilsētā Hāpsalu, Igaunijas rietumu piekrastē. Krodziņš tiek atvērts jau agri no rīta, kur viesi tiek gaidīti ar smaidu, kafiju un īpašo brokastu ēdienkarti. Visi pasniegtie ēdieni tiek pagatavoti no svaigiem, lokāli pieejamiem produktiem. Nedēļas nogalēs krodziņā notiek dzīvās mūzikas vakari un tas ir atvērts līdz agrai rīta stundai. Svarīgi pieminēt arī to, ka šis krodziņš ir piemērots ģimenēm ar bērniem, jo ir izveidots atsevišķs rotaļu stūrītis. Talumehe Pub ir lieliska vieta, kur sajust neviltotu Igaunijas atmosfēru, satiekot interesantus cilvēkus un vienmēr dzirdot patiesus smieklus.

«Altja Tavern» (Altjas apgabals). Altjas krogs atrodas Lahemā Nacionālajā parkā, Ziemeļigaunijā. Altjas krogs ir lielisks pieturpunkts visiem, kas ieplānojuši apskatīt šo skaisto Igaunijas novadu, kurā ir vairākas senas muižas un pastaigu takas. Tam ir vecs niedru jumts un autentisks interjers. Šeit tiek pasniegts vienkāršs, bet gards autentisks igauņu ēdiens. Siltajā sezonā ir pieejama plaša terase darzā, kurā var doties piknikā vai arī organizēt brīvdabas pasākumus. Lielām cilvēku grupām nepieciešams veikt rezervāciju iepriekš.

«Kuldse Notsu» krodziņš (Tallina). Tallinā ir ļoti daudz restorāni, bet tikai daži no tiem pasniedz autentiskus igauņu ēdienus. Krodziņš piedāvā plašu Igaunijas tradicionālās virtuves ēdienu klāstu, kā arī pats krodziņš atrodas pašā Tallinas vecpilsētas sirdī. Restorāns ir populārs gan vietējo iedzīvotāju, gan arī tūristu vidū, jo ēdienu receptes tiek nodotas no paaudzes paaudzē. Pieprasītākais ēdiens no restorāna sortimenta ir lauku sieri un “desu svētki”, kas ir labāko desu izlase, iekļaujot arī slaveno Igaunijas asinsdesu.

Veski restorāns (Kuresāre, Sāremā). Restorāns atrodas vecākajās vējdzirnavās Kuresārē, kas celtas ap 1899. gadu. Siltajā sezonā tiek atklāta terase. Tepat uz vietas dārzā tiek kūpinātas zivis, kas tiek ieteiktas baudīt kopā ar vietējo alu un vīnu. Visu gadu notiek dažādi pasākumi, kuros uzstājas Igaunijā zināmi mūziķi. Šī vieta ir lieliski piemērota dažādu pasākumu organizēšanai. Tiek piedāvāta arī iespēja vecajās vējdzirnavās nakšņot, tajās ir dažāda izmēra istabiņas.

«Hansa Tall» (Tartu). Šis ir īsts Hanzas laika krogs ar autentiskiem igauņu ēdieniem un viduslaiku atmosfēru. Šeit ir trīs zāles, kurās var ietilpt vairāk kā 100 cilvēki. Krogā ir pieejama arī igauņu pirts, kas ir būvēta no dūmu guļbaļķiem. Vasaras sezonā gardos ēdienus un dzērienus iespējams baudīt Hanzas pagalmā. Tur tiek rīkoti arī dažādi koncerti un teātra izrādes.

Restorāns «Vidrik» (Valgas apriņķis). Restorāna ēdienkartē fokuss tiek likts uz dārzeņiem no vietējām saimniecībām un medījuma gaļu. Maltītes tiek pagatavotas, ievērojot tradicionālus ēdienu pagatavošanas paņēmienus, piemēram, tos pagatavo uz atklātas uguns un kūpina dabisko dūmos. Restorāns piedāvā neviltotus, autentiskus Igaunijas ēdienus, pagatavotus pēc senākajām tradīcijām.

«Rondeel» (Narva). Restorāns izvietots lielā artilērijas tornī ar noapaļotu plānojumu. Restorāns piedāvā zivju un gaļas ēdienus, kuros tiek izmantota vietējo saimniecību produkcija. Tiek pasniegti arī tradicionālie dzērieni un uzkodas, ievērojot Narvas pils un vietējās tradīcijas. Viduslaiku atmosfērā iespējams baudīt vienkāršu, bet kvalitātes ziņā izcilu ēdienu. «Josper» firmas ogļu grils un dūmu krāsns atrodas labāko šefpavāru virtuvēs, uz tās tiek gatavots arī Rondeel restorānā. Restorāns jums ļaus izbaudīt un atcerēties, iespējams, sen aizmirstas garšas.

«Maria Farm» restorāns (Pērnava). Maria Ferm ir lieliska vieta gan lai atpūstos, gan lai rīkotu dažādus seminārus. 2010. gada nogalē tika uzcelta jauna svinību un semināru zāle, kurā ērti jutīsies ap 80 cilvēku. Siltajā sezonā iespējams izmantot 200 m2 lielo āra nojumi. Restorāns pasniedz klasiskus igauņu ēdienus un gardu medījuma gaļu.  

«The Café Tsäimaja» Seto muzejsētā (Verskas pagasts). Seto muzejsēta ir lieliska vieta, kur iepazīties ar 19. gadsimta beigu un 20. gadsimta sākuma viensētu arhitektūru. Ēdienus viensētas tējas namiņā var baudīt no rokām darinātiem keramikas traukiem. Tiek rīkoti arī dažādi folkloras pasākumi. Vasaras sezonā ir pieejama terase.

Restorāns «Kubija» (Veru). Visi zina, ka mīlestība iet caur vēderu! Šis restorāns ir ieturēts klasiskā stilā. Tiek pasniegti gan visiem zināmi, iecienīti Igaunijas ēdieni, gan arī pieejami ēdieni, kuros akcents likts uz Dienvidigaunijas tradīcijām. Vasaras sezonā ēdienus var baudīt uz skaistās terases.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 03.04.2024 LIELDIENU IZPĀRDOŠANA Novatours
Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi! | Skatīt vairāk
Klasiskās indiešu dejas koncerts Valmieras TIC
6.aprīlī plkst. 18.00 Līga Saukante aicina uz klasiskās indiešu dejas solokoncertu “Samvadita – Harmonija” Kocēnu Kultūras namā. | Skatīt vairāk
10 EUR
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu pasākumi Alūksnē! Alūksnes TIC
Alūksnes novadā Lieldienās iedzīvotājus un viesus priecēs daudzveidīgi un koši svētku pasākumi, kuros būs iespēja spēlēt jautras spēles, krāsot | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.55852818sec.