Izbaudi Igauniju pavasarī

Gan Latvija, gan Igaunija šogad svin savu 100. dzimšanas dienu. Igaunijā par godu šim notikumam paredzēti īpaši pasākumi visa gada garumā. Tie piemēroti dažādām gaumēm un vēlmēm. Dodies uz Igauniju baudīt mākslu, ēdienu, aktivitātes un pavasara saules starus!

Māksla

Vai esi roka fans? Un kā ar grupu “Nickleback”? Slavenā alternatīvā roka grupa no Kanādas uzstāsies Tallinā jau 25. maijā. Ieklausies viņu radītajā mūzikā vēl mājās un satiec viņus Tallinā!

19. maijā Igaunijā norisināsies muzeju nakts. Šī gada tematika ir “Svinības naktī”. Vai esi kādreiz baudījis muzeju nakti Latvijā? Ja jā, tad brauc ciemos pie mūsu kaimiņiem un apskati viņu muzeju nakts piedāvāto. Ja nē, tad šī būs lieliska iespēja izbaudīt šāda veida pasākumu uzreiz citā valstī. Muzeju naktī daļa muzeju vēlā vakarā atver durvis jebkuram interesentam un bez maksas izrāda savas mākslas kolekcijas.

Vai vēlies apmeklēt pavisam unikālu mākslas izstādi? Tad dodies uz “Monet2Klimt”, kura piedāvā apskatīt mākslu 360 grādu rādiusā. Vairāk nekā 140 mākslas darbi, kuru autori ir tādi ievērojami mākslinieki kā Klauds Monē, Vincents van Gogs, Gustavs Klimts, ir projicēti uz sienām un tos paspilgtina skaņas un mūzika. Šī izstāde ir apskatāma līdz pat gada beigām.

Ēdiens

Igauņi ir īsti gurmāni, un labprāt organizē arī dažādus un nebijušus ēdienu festivālus. “Palūkojies virtuvē 2018” ir pasākums speciāli veltīts ēdienam, kurš gatavots krāsnī un norisināsies Igaunijā 19. un 20. maijā. Iespēja iepazīt jaunu festivālu, palutināt savas garšas kārpiņas un atvest mājās gardumus no kaimiņvalsts!

Aktīvā atpūta

Skrējējiem pavasaris nav iedomājams bez maratona! 13. maijā Tartu Tev piedāvā piedalīties lielākajā Baltijas maratonā "Tartu Maastikumaraton”. Izvēlies sev piemērotāko distanci un sāc gatavoties jau tagad! Šajā maratonā piedalās ap 4000 cilvēku. Ir iespējams piedalīties arī labdarības skrējienā, iedrošināt savus bērnus izaicinājumam bērnu skrējienā vai piedalīties kā nūjotājam. Pievari sevi un papildini savu noskrieto maratonu vietu sarakstu vai uzdrīksties pirmo reizi skriet tieši Igaunijā!

Igauņi ir radījuši pavisam jaunu un neredzētu aktivitāti Kīkingu - šūpošanās stāvus pozīcijā, turklāt šajās šūpolēs ir iespējams apgriezties arī pa 360 grādiem. Šo aktivitāti var piemērot vēlamajai slodzei: tā var būt gan grūta, kas prasa fizisku spēku, gan viegla šūpošanās, taču tā noteikti sniegs pozitīvas emocijas! Kīkings pieejams, sākot no 1. maija.

Laiks starp ziemu un pavasari, kad sākas pali, Igaunijā tiek īpaši izcelts un dēvēts par piekto gadalaiku. Igauņi ir aktīvi dabas mīļotāji un ļoti lepojas ar savu zemi. Godinot dabas skaistumu, tiek piedāvāti īpaši kanoe braucieni mežos, pļavās un upēs Somā (Soomaa) Nacionālajā parkā.

Citus pasākumus, aktivitātes un informāciju meklē mājaslapā www.visitestonia.lv. Izbaudi pavasari! 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 💚✈️ MELNKALNE no 365 EUR/pers.! Latvia Tours
Fantastiskais Kotoras līcis, Skadaras ezers, kuru paši melnkalnieši sauc par savas valsts sirdi un dvēseli, burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras | Skatīt vairāk
no 365 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 01.04.2024 Apvienotie Arābu Emirtāti - kūrorti Estravel Latvia
Pēdējās vietas atpūta Dubaijas kūrortos. 24.03. un 31.03. // 8 nakrtis viesnīcā, brokastis | Skatīt vairāk
no 605 EUR
6 trending travel destinations for 2024 airBaltic
Venture beyond the ordinary and enjoy the picturesque views, historical sights, and pristine nature of the Balkans. | Skatīt vairāk
79 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 31.03.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.22172904sec.