Uzzini, ko varēs baudīt Tartu dziesmu svētkos

Igaunijas Dziesmu svētki, kas ir iekļauti UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā, šogad svin savu 150. dzimšanas dienu.  Svētki, kas ir veltīti dziedāšanai, kuru aizsākums ir meklējams Tartu, aicina visus uz savām dzimtajām mājām, uz lielām dzimšanas dienas svinībām - Tartu Dziesmu svētku galvenais koncerts notiks 2019. gada 22. jūnijā Tartu dziesmu svētku estrādē. Pirms galvenā koncerta būs diena, kad kavēsimies atmiņās par dziesmu svētkiem. 21. jūnijā, pateicoties trim attiecīga laikmeta koncertiem, dažādās vietās Tartu varēs piedalīties atceres laikā par dziesmu svētkiem un to vēsturi.

Tartu Dziesmu svētku galvenajā koncertā, kas notiks 22. jūnijā Tartu dziesmu svētku estrādē, tiks izpildīti Igaunijas koru mūzikas labākie darbi. Piemēram, 37 autoru starpā ir šādi pasaulslaveni komponisti kā Arvo Perts un Veljo Tormis. Uz skatuves, lai klausītājiem piedāvātu viņu mūziku, pulcēsies aptuveni 8500 dziedātāji. Koncertu sniegs arī pūtēju orķestris, kura sastāvā būs vairāki simti dalībnieku, un arī Vanemuines Simfoniskais orķestris un solisti.

Ceļojam laikā

21. jūnijs ir diena, kad notiks atceres ceļojums pagājušo dziesmu svētku laikā. Pasākums sāksies plkst. 12 ar brīvdabas dievkalpojumu Tartu Doma baznīcas drupās. Tam plkst. 16, 18 un 20 sekos laikmeta koncerti, kas pa 50 gadu periodiem atklās dziesmu svētku stāstu.  Plkst. 22 Kassitoome ielejā notiks deju uzvedums "Radīts palikšanai", kas stāsta par igauņu tautas deju pastāvēšanu vairākās paaudzēs. Diena beidzas diezgan negaidītā vietā - plkst. 23 Tartu Raadi kapsētā sāksies muzikālā tikšanās "Maza nakts mūzika lielajiem gariem", kas dziļi paklanīsies visiem jau aizgājušajiem Igaunijas mūzikas lielajiem gariem. Naksnīgajā pārdomu laikā uzstāsies viena no pasaulē slavenākajām Igaunijas etno mūziķēm Mārja Nūta. Visi šīs dienas koncerti, izņemot deju uzvedumu, ir bez maksas.

Dziesmu svētku kopkoncerts

20. jūnijā vienā no dziesmu svētku dzimšanas vietām, Tartu Marijas baznīcā, notiek divu lielu dziesmu svētku - Tartu Dziesmu svētku un XXVII Dziesmu svētku kopkoncerts. Koncertā uzstāsies Igaunijas Nacionālais vīru koris un Tartu Universitātes Akadēmiskais sieviešu koris. Koncerts attēlos lielisku laika arku no dziesmu svētku dzimšanas brīža līdz mūsdienām.  Tiks prezentētas dziesmas no 1869. gada I Dziesmu svētkiem, 2019. gada Dziesmu svētkiem un komponista Jiri Reinvere jaunais skaņdarbs, kas ir uzrakstīts par godu Igaunijas Dziesmu svētku tradīcijas 150. gadadienai Tartu.

Dziesmu svētku māksliniecisko komiteju vada slavena diriģente Trīna Koča, bet koncertu režisori ir komanda, kas saņēmuši vairākus apbalvojumus - Anu Lampa, Rīna Rose un Karls Laumets.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos Alūksnes TIC
6.aprīlī pulksten 11:00 atvērtā ekskursija Kodolraķešu bāzē Zeltiņos ar gidu. | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Programma ANTISTRESS Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk | Skatīt vairāk
no 700 EUR
Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā! TAKA
Gaidām apmeklētājus mūsu dabas objektos Augšdaugavas novadā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 01.04.2024 Apvienotie Arābu Emirtāti - kūrorti Estravel Latvia
Pēdējās vietas atpūta Dubaijas kūrortos. 24.03. un 31.03. // 8 nakrtis viesnīcā, brokastis | Skatīt vairāk
no 605 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::3.49490809sec.