2009. gadā Igaunija palielina sodus par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem

Ņemot vērā, ka ātruma pārsniegšana vēl joprojām ir smagu satiksmes negadījumu visizplatītākais iemesls Igaunijā, satiksmes likumā ir iekļauti grozījumi par sodu palielināšanu. Turpmāk par ātruma pārsniegšanu līdz 20 km/h, līdzšinējo 10 soda vienību jeb 600 kronu vietā, būs jāšķiras no 30 soda vienībām, proti – 1800 kronām (~81 LVL). Par ātruma pārsniegšanu robežās no 21 – 40 km/h piemēros naudas sodu līdz 100 soda vienībām – agrāko 3000 kronu vietā būs jāmaksā dubultā – 6000 kronas (~270 LVL) jeb jāšķiras no braukšanas tiesībām līdz pat sešiem mēnešiem. Par ātruma pārsniegšanu virs 40 km/h, vainīgajam tiks piemērots naudas sods 12 000 kronu (~539 LVL) apmērā, arests vai arī auto vadīšanas tiesību atņemšana līdz vienam gadam. Piemērojot naudas sodu vai arestu, nemainīga paliek papildu soda piemērošanas iespēja – atņemt braukšanas tiesības uz laiku no viena līdz sešiem mēnešiem.

Grozījumi likumā turpmāk stingrāk attieksies arī pret tiem autovadītājiem, kuri uz ceļa radījuši bīstamu satiksmes situāciju, piemēram, neuzmanīga citas automašīnas apdzīšana, iebraukšana krustojumā jeb uz gājēju pārejas pie neatļautas luksofora gaismas, kā arī ceļa nedošana gājējiem vietās, kur to neregulē luksofors. Atsevišķi likums regulē noteikumu pārkāpšanu par braukšanu bez drošības jostas. Tagad par nepiesprādzēšanos būs jāmaksā līdz 3000 kronām (~135 LVL), bet par atkārtotu pārkāpumu – līdz 6000 kronām.

Turpmāk braukšanas tiesības varēs atņemt uz diviem gadiem līdzšinējā viena gada vietā gadījumos, ja braucējs ignorēs ceļu policijas brīdinājumu par mašīnas apturēšanu vai par bēgšanu no negadījuma vietas.

Būtiska prasība būs arī datu saglabāšana trīs mēnešu garumā par šoferi, kuram mašīnas īpašnieks vai atbildīgais lietotājs automašīnu iedevis lietošanā. Šī prasība labāk palīdzēs identificēt konkrētā satiksmes negadījuma automašīnas lietotāju, un īpašnieks vairs nevarēs apgalvot, ka neatceras, kuram attiecīgajā laikā pilnvarojis savu auto.

Grozījumi satiksmes likumā un ar to saistītie sodi stāsies spēkā dažādos laikos. Piemēram, 2009.gada 1.jūlijā stāsies spēkā likuma grozījumi par automašīnas vadīšanu alkohola reibumā – ar pirmo reizi braukšana dzērumā tiks uzskatīta par kriminālpārkāpumu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 28.04.2024  Vislatvijas golfa diena 5.maijā! Jurmala Golf Club & Hotel
Vislatvijas Golfa Dienas – atklāj golfa spēles burvību! Aicināts ir ikviens pie mums Jurmala Golf Club & Hotel! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 29.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Anitas Celmas izstāde Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 2024. gada 6. aprīļa līdz 29. maijam Valmieras muzeja Izstāžu namā skatāma tekstilmākslinieces Anitas Celmas personālizstāde “Atgriešanās”. | Skatīt vairāk
Sezonas atklāšanas Grill ballīte pludmalē Baltic Beach Hotel & SPA
18. maijā, atklājot sezonu, aicinām visus uz garšīgu un smaržīgu Grill ballīti pludmalē. Plašs grilēdienu klāsts, muzikāli priekšnesumi un | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Estravel Latvia
,


Avis
,


Ludzas novada TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.51426411sec.