Tallinā ir atklāti divi jauni, izcili tūrisma objekti

REKLĀMRAKSTS. Tallina tagad piedāvā divus jaunus, aizraujošus apskates objektus visai ģimenei, kas abi atrodas unikālās ēkās – milzīgos hidroplānu angārus Jūras muzejā un Tallinas TV torni, kas ir augstākā ēka valstī.

Seaplane Harbour


Seaplane Harbour ir viens no Eiropas jaunākajiem un interesantākajiem jūras muzejiem, kurā izrādīti vairāki simti oriģināla lieluma eksponātu, kuru vidū īpaši izceļas zemūdene Lembit, hidroplāns Short 184 un tvaikonis-ledlauzis Suur Tõll. Muzejs atrodas unikālajos hidroplānu angāros, kas uzcelti 1916.-1917. gadā. Tolaik šie dzelzsbetona čaulu kupoli bija lielākie visā pasaulē.

Aizraujošākās atrakcijas ir lidojuma simulators, baseins kuģu modeļu peldināšanai, dzeltenās zemūdenes kinoteātris un ložmetēja simulators. Apmeklētāji var arī pielaikot jūrnieku formastērpus, iekāpt zemūdenē Lembit, lai iepazītu dzīvi zem ūdens, un uzkāpt uz stāva tiltiņa viļņa formā. Ekspozīcija iepazīstina ar hidroplānu lidošanas vēsturi un 20. gadsimta sasniegumiem jūrniecības tehnoloģijās.

Kopš 2012. gada 12. maija muzejs ir atvērts katru dienu no plkst. 10:00 līdz 19:00, bet valsts svētkos no plkst. 11:00 līdz 17:00. Seaplane Harbour āra teritorija vasaras sezonā ir atvērta gājējiem līdz plkst. 22:00.

Seaplane Harbour atrodas tikai 20 minūšu gājiena attālumā no Rātslaukuma uz jūras pusi.

Vairāk informācijas interneta vietnē: www.lennusadam.eu/lv  

Tallinas TV tornis

314 metrus augstais TV tornis ir augstākā ēka Igaunijā. Skats no tā virsotnes ir unikāls Igaunijā un visā Ziemeļeiropā – tas aptver gleznainu piekrastes līniju, Tallinas viduslaiku Vecpilsētu, bet vakaros skaidrā laikā redzamas pat Helsinku pilsētas ugunis.

Torņa multimediju ekspozīcija ir visātrākais veids, kā gūt ieskatu par izcilākajiem Igaunijas un Tallinas vēstures sasniegumiem, turklāt tajā piedāvātas dažādas interesantas nodarbes visai ģimenei – šeit var uzfilmēt TV ziņu sižetu, noskatīties jautru 3D filmu, pastaigāt pa stikla grīdu 170 m augstumā virs zemes, spītēt vējam terasē zem klajas debess tādā pašā augstumā un ieturēt gardu maltīti kafejnīcā. Ekspozīcijas multimediju ekrānos tiek demonstrēti ap 20 neparasti izgudrojumi vai fenomeni, kas radušies Igaunijā.

TV tornis vasaras sezonā (no maija līdz septembrim) ir atvērts katru dienu no plkst. 10:00 līdz 19:00, bet ziemas sezonā no trešdienas līdz pirmdienai no plkst. 11:00 līdz 18:00 (otrdienās slēgts apmeklētājiem). Kafejnīca atvērta līdz 23:00, un tajā spēlē dzīvā džeza mūzika.

TV tornis atrodas 10 km attālumā no pilsētas centra. Līdz tam var viegli nokļūt ar CityTour Zaļās līnijas ekskursiju autobusiem (tie kursē no Viru Keskus tirdzniecības centra).

Vairāk informācijas interneta vietnē: www.teletorn.ee/lat

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Nāc un mācies golfu - zaļās kartes kurss ! Jurmala Golf Club & Hotel
Jau sen esi vēlējies apgūt golfa spēles pamatus, etiķeti un noteikumus, bet visu laiku gaidi īsto brīdi! Īstais brīdis ir pienācis!Iegūsti zaļo | Skatīt vairāk
180 EUR
Ekskursiju tūre Itālijā - no Rīgas Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 3* viesnīcā, puspansija un ekskursiju programma // 24.05.-31.05.2024. // Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 1299 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 20.04.2024 👉EKSKURSIJU CEĻOJUMI JEBKURAI GAUMEI! Latvia Tours
Brīnišķīga iespēja skatīt unikālus dabas, vēstures un mākslas pieminekļus, piedalīties vietējos svētkos, fiestās un festivālos, iepazīties ar | Skatīt vairāk
no 53.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 20.04.2024 Dzīvas mūzikas vakars  Park Hotel Latgola
Nobaudi vakaru restorānā "Plaza" ar grupu "Nostalgie"! Dzīva mūzika un Daugavpils ainava no viesnīcas 10. stāva papildinās nesteidzīgo atpūtas vakara | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.0532639sec.