Grieķijā ir cieņā tradicionālā virtuve

Grieķijā atkal ir lielā cieņā tradicionālās virtuves receptes un visā valstī šefpavāri atgriežas pie senām receptēm, pārvēršot tās par fantastiskiem un individuāliem meistardarbiem.

Jau vairāk nekā desmit gadu Grieķijā valda krokešu trakums. Kroketes (grieķiski: krokéttes) pilda ar gaļu, krabjiem, zivīm, spinātiem, cukīni, sēnēm vai pat taramá, sarkanīgu biezeni no kartupeļiem un ikriem.

Grieķijā strauji izplatījušās elektriskās cepeškrāsnis, tāpēc jo populārāki kļuvuši darinājumi ar pitas maizi. Píttes ir no kārtainās mīklas darināti maizes izstrādājumi, ko grieķu pilsētās var iegādāties vai uz katra stūra. Tās iecienītas kā uzkoda starp maltītēm un píttes ēd ar spinātiem, sieru, gaļu, desiņām, āboliem un daudz ko citu. Jāiegaumē, kā píttes lielākoties pasniedz tik karstas, ka tās gandrīz vai apdedzina mēli.

Atgriešanās pie sendienu tradīcijām jūtama arī ēšanas ieradumos - grieķi nelabprāt maltītes laikā ēd vien divus vai trīs ēdienus, viņi daudz labprātāk pagaršo mazliet no visa. Vienkāršākos krogos ir ierasts paskatīties, kas pavāram katlos, pannās un ledusskapī, bet pavisam bieži gadās tā, ka viss, kas pieejams, izlikts redzamā vietā un apmeklētāji var izvēlēties. Tāpat notiek arī ar uzkodām, ko viesmīlis uz lielas paplātes pienes klāt. No tās tad arī izvēlas tīkamo. Pēc tam atliek vien pasūtīt galveno ēdienu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Svinam Vācijas futbola vasaru Europcar
Apvieno savu futbola braucienu ar apskates ekskursiju pa Vāciju! Mēs piedāvājam ekskluzīvu atlaidi visiem faniem, kas ceļo uz Vāciju, lai atbalstītu | Skatīt vairāk
3 dienas Romā un Vidusjūras kruīzs Estravel Latvia
9 naktis - 2 naktis Romā un 7 nakšu kruīzs ar MSC Vidusjūrā // Īpašais piedāvājums | Skatīt vairāk
no 1058 EUR
Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA Estravel Latvia
Esiet vieni no pirmajiem, kas bauda atpūtu Renovētajā Hotel Jūrmala SPA numurā un saņemiet dāvanu - neierobežotu Wellness Oasis apmeklējumju// līdz | Skatīt vairāk
no 94 EUR
Sala ar unikālu skaistumu! Latvia Tours
Korfu pludmales ir vienas no labākajām un tīrākajām, aptuveni 30 no tām piešķirts Zilais karogs. | Skatīt vairāk
no 469.00 EUR
Uzņēmumi


Baltic Beach Hotel & SPA
,


Riga Islande Hotel
,


Novatours
,


Jūrmalas TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.47876596sec.