Noteiks labāko Latvijā ražoto pienu, krējumu un sieru

Kooperatīvā sabiedrība "Latvijas Piensaimnieku centrālā savienība" (LPCS) sadarbībā ar Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrību BT 1 organizē Latvijā ražoto augstas kvalitātes piena produktu konkursus, kuru uzvarētāji tiks apbalvoti starptautiskās pārtikas izstādes "Riga Food 2012" atklāšanas ceremonijā 5. septembrī Ķīpsalā.

Šogad konkurss notiks piecām piena produktu grupām – pasterizētam pienam, skābajam krējumam, nenogatavinātam saldpiena sieram, kā arī Krievijas un Holandes tipu puscietajiem sieriem.

Šī gada pārtikas produktu konkursu mērķis ir apkopot un izcelt labāko piena, krējuma un siera ražošanas uzņēmumu un meistaru pieredzi, kā arī popularizēt piena produktu lietošanu iedzīvotāju uzturā.

LPCS valdes priekšsēdētājs Jānis Šolks norāda: "Piena produktu konkursi jau kļuvuši par tradīciju. Mūsu piena pārstrādātāji tiem gatavojas īpaši atbildīgi, jo katrs grib parādīt sasniegto, kā arī redzēt savu pozīciju citu nozares uzņēmumu vidū. Konkursa rezultāti mūsu patērētājiem dod iespēju uzzināt, kuri piena produkti ir nozares profesionāļu paši atzītākie kopējā patiesi augstas kvalitātes un dabiskas izcelsmes produktu klāstā. Esmu gandarīts, ka starptautiskās izstādes "Riga Food" medaļas kļuvušas par īpašu pazīšanās zīmi patiesi izciliem produktiem."

Pasterizētā piena konkursā tiks noteikts labākais Latvijā ražotais pasterizētais piens ar tauku saturu 2,0-2,9%. Pēc LPCS datiem, 2011. gadā Latvijā tika saražotas 53.842 tonnas pasterizētā piena (ar tauku saturu 1-3%).

Skābā krējuma konkursā tiks noteikts labākais Latvijā ražotais skābais krējums ar tauku saturu 25%. Latvijā pērn saražotas 32.712 tonnas krējuma (kopējā statistika par saldo un skābo krējumu), tajā skaitā 9.460 tonnas skābā krējuma ar tauku saturu 25%.

Savukārt siera konkursā par "Riga Food" medaļām cīnīsies piensaimnieki, kas ražo nogatavinātus Krievijas un Holandes tipa puscietos sierus. Pēc LPCS ziņām, 2011. gadā Latvijā saražotas 29.206 tonnas dažādu sieru, tajā skaitā 6.004 tonnas puscieto Holandes un Krievijas tipu sieru.

Šogad notiks arī nenogatavinātā saldpiena siera konkurss, un rīkotāji aicina tajā piedalīties visus Latvijas piensaimniekus, kas ražo šo arvien lielāku popularitāti gūstošo piena produktu. Konkrētā produkta ražošanas apjomam jābūt vismaz 250 kg mēnesī. Konkursā var pieteikt visu veidu nenogatavinātos saldpiena sierus, izņemot kūpinātos. Šajā grupā neietilpst uz biezpiena bāzes gatavotie svaigie sieri, termizētie un kausētie produkti. 2011. gadā mūsu valstī saražotas 12.742 tonnas svaigo sieru, tajā skaitā 2.279 tonnas nenogatavināta saldpiena siera.

Šī gada konkursa komisija – Latvijas Lauksaimniecības universitātes Pārtikas tehnoloģijas fakultātes dekāne un konkursa komisijas vadītāja asoc. prof., Dr. sc. ing. Inga Ciproviča, kooperatīvās sabiedrības "Latvijas Piensaimnieku centrālā savienība" valdes priekšsēdētājs Jānis Šolks, Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskā institūta "BIOR" direktors Rafaels Joffe,"BIOR" vecākā eksperte references un sertifikācijas jomā Inese Ozollapa, Latvijas Lauksaimniecības universitātes docente, valsts emeritētā zinātniece, Dr. sc. ing. Lilita Ozola, Pārtikas un veterinārā dienesta Dzīvnieku izcelsmes produktu ražošanas uzraudzības daļas vecākā eksperte Una Statkus, Rīgas Stradiņa Universitātes doktorante, diētas ārste Lolita Neimane un Zemkopības ministrijas Tirgus un tiešā atbalsta departamenta valsts sekretāra vietniece Rigonda Lerhe.

Konkursu uzvarētāji saņems starptautiskās pārtikas izstādes "Riga Food 2012" zelta, sudraba un bronzas medaļas, kā arī LPCS atzinības rakstus un naudas balvas.

LPCS ik gadu izstādē "Riga Food" rīko augstas kvalitātes piena produktu konkursus, kas ir guvuši ievērojamu piensaimnieku atsaucību, kā arī profesionāļu un gardēžu novērtējumu.

Kā zināms, starptautiskā pārtikas, dzērienu, pārtikas pārstrādes, tehnoloģiju, iepakojuma, sabiedriskās ēdināšanas, viesnīcu un veikalu aprīkojuma un servisa izstāde "Riga Food 2012" notiks no 2012. gada 5. līdz 8. septembrim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā. Izstādi papildina plaša pasākumu, paraugdemonstrējumu un konkursu programma.

Vairāk informācijas interneta vietnē www.rigafood.lv

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 28.04.2024 Dubultā virdžināla skanējums Bauskas pilī! Bauskas TIC
Esi aicināts uz Bauskas pili, lai bez maksas baudītu 17. gadsimta mūzikas instrumenta, dubultā virdžināla, skanējumu. | Skatīt vairāk
Latvija
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem Bauskas TIC
Tūrisma Informācijas Centrs ir apkopojis apmeklētājiem pieejamos skatu torņus Bauskas novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.53350806sec.