Uzdrīksties apēst: pasaules visdārgākās maltītes

Ne katrs var atļauties vakariņot kādā ekskluzīvā Parīzes restorānā, vēlāk apmaksājot rēķinu, kurā manāms skaitlis ar trim nullēm. Taču tie nebūt nav pasaules dārgāko ēdienu griesti.

Ieskaties ēdienos, kas to cenas dēļ visticamāk liks zaudēt apetīti pat lielākajai daļai turīgo ļaužu.

Kā pasaules pats dārgākais ēdiens minēta Zelta Fēniksa kūka – groziņš (Golden Phoenix Cupcake). Tā radīta Bloomsbury's café Dubaijā.

Pateicoties ēdamām, 23 karātu zelta plāksnēm un ievērojamam daudzumam ēdamu zelta putekļu, šī "kūciņa" maksā 3 676 dirhemus jeb 795 eiro. Tā gan ir tikai porcijas "ēdamā daļa" - kopējā ēdiena cena pārsniedz 21.343 tūkstošus eiro, jo tas tiek pasniegts kopā ar neskaitāmiem apzeltītiem galda piederumiem.

Turpat Dubaijā, viesnīcā Burj Al Arab, iespējams nobaudīt arī slaveno kokteili ar nosaukumu "27 321". Par tā cenu – 27 321 dirhams (5 906 eiro) – vēsta dzēriena nosaukums, taču reizē šie skaitļi apzīmē arī viesnīcas stāvu un augstumu, kur kokteilis tiek pasniets. Tā sastāvā ir 55 gadus sens Macallan viskijs no Skotijas.

Ja pēc vairāk nekā astoņu tūkstošu ASV dolāru "apēšanas" Dubaijā jums vēljoprojām ir vēlme nobaudīt ko patiešām dārgu, var doties uz Ņujorku (ASV), kur restorānā Serendipity 3 iespējams pasūtīt desertu "Frrrozen Haute Chocolate".

Šis ēdiens izmaksās "tikai" 18 713 ASV dolārus jeb 14 860 eiro – tas pagatavots no 28 dažādām kakao pupiņu šķirnēm, kā arī tiek pasniegts komplektā ar 18 karātu zelta un dimantu rokassprādzi.

Taču gadījumā, ja tomēr labprātāk jūs nobaudītu ko lētāku, "Le Burger Extravagant", iespējams, būs tieši laikā. "Ekstravagantā burgera" sastāvā ir augstākā labuma liellopa gaļa, kas pagatavota, izmantojot Japānas virtuves meistaru noslēpumus, un balto trifeļu sviests ar desmit garšaugu piedevām. Ēdiena cena pavisam "pieticīga" – 293 ASV dolāri jeb 233 eiro par burgeru.

Ja kārojas kaut kas no jūras veltēm, var izvēlēties "Sushi Del Oriente" - suši, kas ietīts 24 karātu zelta plāksnēs un dekorēts ar 0.2 karātu Āfrikas dimantiem.

Ja ar to nav gana, un pēc viesošanās Ņujorkā jūsu garšas kārpiņas vēljoprojām kliedz pēc jaunām gastronomiskajām izvirtībām, var šķērsot Atlantijas okeānu, lai apmeklētu Kai Mayfair restorānu Londonā. Šeit zupa ar visai izteiksmīgu nosaukumu "Buddha Jumps Over the Wall" maksā 108 mārciņas jeb aptuveni 136 eiro. Tās sastāvā ir haizivs spura, pērļgliemene, Japānas ziedu sēne, jūrasgurķis, kaltētas ķemmes gliemenes, vista, šķiņķis, cūkgaļa un žeņšeņa sakne.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 30.04.2024 Saulaina atpūta Kosta Blanka  Atlantic Travel
Kā par saulainu atpūtu pašā Kosta Blankas sirdī ar baltām smilšu pludmalēm un kristāldzidru jūru? JAAĀ! Tiešie lidojumi no Rīgas uz Alikanti no | Skatīt vairāk
no 715 EUR
Izstāde "Laika dārzs" Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 6. aprīļa līdz 29. maijam, Valmieras muzejā skatāma Birutas Jansones, Antras Galzones, Gitas Sirmās un Lailas Stradas mākslas darbu izstāde. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 28.04.2024 Pārgājienu seriāls "Izpēdo Dienvidkurzemi" Liepājas reģiona TIB
“Izpēdo Dienvidkurzemi” ir aizraujošs pārgājienu seriāls, kas piedāvā neaizmirstamu piedzīvojumu un brīnišķīgu laika pavadīšanu svaigā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 01.05.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.13813305sec.