Restorāns Menora iepazīstina ar ebreju ēdieniem

Restorāns Menora piedāvā ebreju virtuves ēdienus – aukstās uzkodas, karstās uzkodas, zupas, otros ēdienus un saldos ēdienus. Kas raksturīgs ebreju virtuvei? Travelnews.lv kopā ar restorānu Menora sniedz atbildes.

No auksto uzkodu klāsta raksturīgs ebreju ēdiens ir "Mājas foršmaks", kas ir kapāta siļķe kopā ar āboliem sīpoliem. Vāciski "foršmaks" nozīmējot "prieks, gaidas". "Mājas foršmaka" pamats ir siļķes fileja, ko uz nakti iemērc pienā, bet vecmāmiņas mēdza to mērcēt tējas uzlējumā, bet pienu tik un tā lēja klāt.

No karstajām uzkodām vērts minēt "Sefarda brokastis - šakšuka", kas ir cepta ola ar tomātiem, ko tā sauc Izraēlā.

Ebreju virtuves zupu piedāvājumā – "Buljons ar knēdeļiem ebreju gaumē". Runā, ka šķīvis vistas buljona dziedē ne vien miesu, bet arī dvēseli. Šo zupu dēvē par ebreju antibiotiku un par slaveno ebreju penicilīnu. Tradicionāli zeltainajam buljonam liek klāt īpašas klimpas – knēdeļus. To pagatavošanas noslēpums ir labi sakultas olas un vistu tauki. Jāatceras, ka neizprotama iemesla dēļ vistas zupa ir karstāka par jebkuru citu cilvēkam zināmu šķidrumu.

Esam nogaršojusi uzkodas un sasildījušies ar zupu, tagad laiks otrajam ēdienam. Viens no populārākajiem ebreju virtuves otrajiem ēdieniem ir "Čolnts", kas ir tradicionāls sabata ēdiens podiņā. Čolnts jeb hamīns ir podiņā sautēta gaļa ar kartupeļiem, sīpoliem, pupiņām un visu, kas vien mājās atrodams. Katrā ģimenē čolnts tiek gatavots citādāk, jo neviena sastāvdaļa nav obligāta. Tas ir tradicionāls ebreju sabata ēdiens, bet ortodoksālajiem ebrejiem – galvenā sabata maltīte. Neticami ilga termiskā apstrāde – lūk, tas nosaka čolnta specifisko garšu.

Saldajā ēdienā no ebreju virtuves restorāna Menora piedāvājuma "Saldais teiglahs" jeb medū varīts prjaņiks. Teiglahs ir medus bumbiņas, ebreju virtuves tradicionālais ēdiens, kas īpaši iecienīts Purim svētkos. Šis deserts īpaši iecienīts bērnu vidū.

Labu apetīti!

Vairāk informācijas interneta vietnē www.menora.lv


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.04.2024 - 30.04.2024 Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 04.05.2024 Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 29.04.2024 Biznesa pusdienu piedāvājums Hercogs Mārupe
Restorāns Hercogs Mārupē, Vītiņu ielā 4A aicina jūs uz biznesa pusdienām darba dienās no plkst. 11:30-15:00! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.79223394sec.