Noskaidrots Latvijas stiprākais atlēts

STIPRĀKAIS LATVIJAS ATLĒTS - ARTIS PLIVDA

2011.gada 7.jūlijā Limbažos, pilsētas estrādē turpinājās “Siltums Jums Latvijas spēka vīru čempionāta” fināla otrā diena. Pirmajā, Ventspilī, atlēti veica piecus vingrinājumus, no kuriem vairāki tika rīkoti pirmo reizi. Tas deva finālam papildus intrigu. Pirmajā vietā pēc dienas rezultātiem palika viens no favorītiem Artis Plivda. Bet otrajā pozīcijā daudziem par pārsteigumu iespraucās Rolands Fersters. Trešajā palika Dainis Zāģeris. Limbažos visam bija jākļūst skaidram. Pieci vingrinājumi un 12 atlēti. Kurš būs stiprākais?

Dienas pirmais vingrinājums “DnB Nord mašīnas vilkšana no zemes”. Atlēti sāka startēt, ņemot vērā uzrādītos rezultātus vakardienas pēdējā uzdevumā. Pirmie atlēti automašīnu pacēla piecas reizes. Pirmais latiņu augstāk pacēla Andris Leišavnieks. Viņa rezultātu pārspēj Mareks Leitis. Pēc viņa pie automašīnas ķērās Artis Plivda, uzrādot kopvērtējuma līdera cienīgu rezultātu - 12 reizes. Viņam nopietni panervozēt lika Dainis Zāģeris. Taču arī viņam autoamšīnu izdevās pacelt tieši 12 reizes. Pašā noslēgumā skatītāju tūkstoši uzgavilēja arī Ingusam Kakteniekam, kurš arī atkārtoja līderu rezultātu. Tas ļāva viņam kopvērtējumā pacelties uz trešo vietu.

Fināla septītajā un dienas otrajā vingrinājumā “Triobet stafetē” atlētiem bija jāveļ riepa un jāpārnes Mātes Latvijas vairogs. Atlēti viens pēc otra uzlaboja viens otra rezultātus. Pirmais izcilu rezultātu uzstāda Andris Leišavnieks. Bet tikai dažas minūtes tas ir dienas labākais laiks. Beidzot ar savu rezultātu apmierināts ar savu rezultātu ir Mareks Leitis, kurš pirmais izskrien no 40 sekundēm. Finālā viņš paliek vienīgais, kuram tas ir izdevies. Kopvērtējuma līderu cīņā Dainis Zāģeris saasina intrigu, par sekundi apsteidzot Arti Plivdu. Pirms pēdējiem diviem vingrinājumiem viņus šķir tikai 3 punkti. Bet uz trešo vietu pacēlies Māris Rozentāls, kurš savukārt tikai par 1 punktu apsteidz Mareku Leiti.

Trešajā dienas vingrinājumā “Līvu Alus mucu mešana” turpinājās bezkompromisa cīņa par visām vietām turnīra tabulā. Diemžēl savu labo vietu zaudēja Ingus Kaktenieks, kuram trauma liedza startēt ar pilnu spēku. Pirmais visas piecas mucas pārmeta Māris Blumfelds. Pirmo reizi visas pāri augstumam pāri pārlidina arī Ildars Sviķis. Mareks Jekabsons neatpaliek un uzrāda dienas labāko rezultātu, uzstādot jaunu Latvijas rekordu. Pēc dažām minūtēm to labo Andris Leišavnieks. Artis Plivda pieļauj kļūdu, kuru nekavējas izmantot Dainis - Latvijas rekords un 1.vieta vingrinājumā. Pirms pēdējiem diviem vingrinājumiem abus līderus šķir tikai viens punkts.

Fināla devītais vingrinājums “Nākotnes kombinācija” atkal bija jaunums spēka vīru sacensībās. Atlētiem pēc kārtas bija jāceļ gan dažāda smaguma baļķi, gan hanteles. Gan Oskars Brugemanis, gan Māris Rozentāls bija ļoti tuvu, lai paceltu visus smagumus. Līdz pēdējai hantelei tika gan Mareks Leitis, gan Artis Plivda. Tas deva iespēju izvirzīties vadībā Dainim Zāģerim. Viņš pie svara stieņiem devās kā pēdējais un savu izdevību garām nepalaida. Viņš vienīgais virs galvas uzcēla 80 kg smago hanteli. Tas nozīmē, ka viss tiks izšķirts pēdējā vingrinājumā, jo abiem līderiem ir vienāds punktu skaits.

Kurš būs stiprākais? Uz to atbildi vajadzēja sniegt “Siltums Jums atlanta akmeņiem”. Daudzu tūkstošu skatītāju uzmundrināti ar pēdējiem spēkiem atlēti centās uzlabot savu kopvērtējuma vietu. Māris Blumfelds - 3 akmeņi. Ildars Sviķis - 4 akmeņi. Oskars Brugemanis - 4 akmeņi. Mareks Jekabsons - 4 akmeņi. Rolands Fersters - 4 akmeņi. Andris Leišavnieks - 3 akmeņi. Didzis Zariņš - 5 akmeņi. Viņš ir pirmais, kurš to izdarīja fināla dienā. Māris Rozentāls - 4 reizes. Mareks Leitis apstiprina savu klasi un pievārē visus piecus, nodrošinot sev trešo vietu kopvērtējumā. Cīņā par 1.vietu Artis Plivda pārliecinoši paceļ piecus akmeņus, bet Dainis pievārē tikai četrus. Tas arī izšķir pirmās vietas likteni. Par “Siltums Jums Latvijas spēka vīru čempionāta” uzvarētāju un Latvijas spēcīgāko vīru kļūst Artis Plivda.

Sīkāk ar rezultātiem var iepazīties www.parstipru.lv

Fotoieskatu skatiet šeit!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 30.04.2024 Tet Rally Latvia Liepājas reģiona TIB
Liepājā notiks pilsētas ātrumposms, Tet Rally Latvia uzvarētāju noskaidros Dienvidkurzemes novada Vecpils autotrasē. | Skatīt vairāk
Anitas Celmas izstāde Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 2024. gada 6. aprīļa līdz 29. maijam Valmieras muzeja Izstāžu namā skatāma tekstilmākslinieces Anitas Celmas personālizstāde “Atgriešanās”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 30.04.2024 ALBĀNIJA jau no 30.05. Latvia Tours
Klimats ir ideāli piemērots tiem, kam patīk siltums un saule, bet kas nevēlas karstumu. Temperatūra vasarā svārstās no 25 līdz 28 grādiem pēc Celsija | Skatīt vairāk
no 589 EUR
Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī! Alūksnes TIC
Orientēšanās pasākumam HORIZONTS šogad lieli svētki - uzsākta 40.jubilejas sezona. Tiekamies jau otrdien, takās kas bija tik populāras! | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.11554503sec.