Triatel xRace Rīgas svētku piedzīvojums sāksies ar foto orientēšanos Vecrīgā

2011.gada 20. augustā, kad visa Latvija sveiks Rīgu 810 gadu jubilejā, 500 Triatel xRace piedzīvojumu sacensību dalībnieki svinēs galvaspilsētas dzimšanas dienu skrienot, braucot ar riteņiem, laivojot pa Daugavu un pildot aizraujošos prāta un spēka speciālos uzdevumus pa naksnīgo Rīgu un tās apkārtni.

Triatel xRace organizē piedzīvojumu sacensības Rīgas svētku ietvaros jau 2. reizi, bet pirmo reizi tās notiks nakts laikā: dalībniekiem starta signāls tiks dots plkst. 22.00, bet finišā tie tiks gaidīti līdz ar saullēktu. Visi 500 dalībnieki startēs no Strēlnieku laukuma un sāks distanci ar foto orientēšanos pa Rīgas vissenāko daļu, kur Vecpilsētas 1 km² platībā starp vismazākajām un šaurākajām Rīgas ieliņām, nedaudz romantiskajām un spocīgajām , bet svētkos svinīgi izgaismotām un trokšņainām, meklēs dažādus vēsturiskus un jaunieceltus, zināmus un neparastus objektus. Uzlādējoties ar enerģiju no Vecpilsētas iedzīvotājiem un viesiem, kuri varēs uzmundrināt dalībniekus visa posma garumā, dalībnieki dosies uz Daugavas otru krastu, kur iepazīsies ar Āgenskalna, Kleistu un Bolderājas apvidu. Šajās pilsētas daļās notiks velo un laivošanas posmi pa Daugavu, kā arī dažādas speciālo uzdevumu aktivitātes. Finišs paredzēt pie Āgenskalna ģimnāzijas (Āgenskalna 21a, Rīga), kur dalībnieki noguruši, bet gandarīti par paveikto, atgriezīsies saullēktā.

Kā veiksies xRace dalībniekiem varēs novērot ne tikai Rīgas viesi, kuri būs ielās, lai godinātu Rīgu tās svētkos, bet arī dalībnieku draugi un radi vai vienkārši xRace atbalstītāji attālināti – caur LIVE GPS. Jebkurš var ieiet www.xrace.lv un, klikšķinot LIVE GPS, sekot cīņai starp komandām: kā mainās sacensības favorīti, kurā pilsētas stūrī atrodas komanda, cik liels izrāviens ir starp komandām. Iespēja sekot līdzi sacensību norisei būs arī sacensību centrā Āgenskalna ģimnāzijā, kur organizētāji arī izsniegs skatītāju kartes un komentēs par aktuālo situāciju trasē un komandu rezultātiem.

„Mēs jutāmies ļoti pagodināti par Rīgas Domes uzticēšanos un atbalstu piedzīvojumu sacensību organizēšanā tik lielu svētku ietvaros. Tas ir liels gods un arī atbildība. Liels prieks, ka jau 500 dalībnieki izvēlējušies Rīgas dzimšanas dienu svinēt kopā ar mums, sportojot un meklējot neaizmirstamus piedzīvojumus. Tas, ka šajā Rīgas svētku posmā 100 dalībniekiem tā būs pirmā xRace pieredze, ka dalībnieku vecums ir no 8 līdz 50 gadiem, ka starp dalībniekiem ir profesionāli sportisti un orientieristi un vienkārši aktīvas atpūtas atbalstītāji, pierāda Triatel xRace sacensību pieejamību ikkatram – šeit katrs var atrast savu piedzīvojumu, savu izaicinājumu, un savu uzvaru!” saka xRace organizators J.Vanags.

Par godu Rīgas pilsētas svinībām, xRace sadarbībā ar Rīgas Domi un Rīgas svētku organizatoriem piedāvā pieteikties Triatel xRace Rīgas svētku piedzīvojumam vēl 3 dienas par pazeminātu maksu. Pieteikties un uzzināt vairāk var www.xrace.lv mājas lapā.

Triatel xRace norisināsies vēl divās Latvijas pilsētās: 20.augustā Rīgā (nakts posms Rīgas svētki ietvaros) un 17.septembrī Siguldā, kur būs sacensību un BARC noslēgums un kopvērtējuma apbalvošana. Šo sacensību pamatā ir orientēšanās, braukšana ar velosipēdu, airēšana, stratēģiskā plānošana, kā arī citi aizraujoši prāta un nedaudz ekstrēmi speciālie uzdevumi. Distancē ir jāapmeklē 50 punkti un atkarībā no izvēlētās distances trasē pavadītais laiks ir no 1,5 līdz 8 stundām. Posmos iegūtie punkti nosaka kopējo seriāla uzvarētāju, kas iegūs galveno balvu EUR 1000 vērtībā.

Sacensību ģenerālsponsors – Triatel. Sacensību seriāla galvenā balva EUR 1000 vērtībā no veikala Gandrs. Sacensības atbalsta – Isostar, Delfi.lv, Dreamer, Ķeizarmežs, Silvanols, ūdens Lāsīte, Red Bull, Fazer, Garnier, Aldaris, VivaSport, Rīgas dome. Informē – Draugiem.lv, BadDog, City Fitness, TravelNews.lv, Parsportu.lv, Pilseta24.lv, Izkusties.lv, žurnāls Klubs.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 28.04.2024 Dubultā virdžināla skanējums Bauskas pilī! Bauskas TIC
Esi aicināts uz Bauskas pili, lai bez maksas baudītu 17. gadsimta mūzikas instrumenta, dubultā virdžināla, skanējumu. | Skatīt vairāk
Latvija
Karogu brauciens | Tukumā Tukuma TIC
Visi auto entuziasti, pasākumu apmeklētāji un aktīvās atpūtas cienītāji, sarosāmies! Tiekamies Tukumā 12.maijā plkst 12:00 Pauzera pļavā! | Skatīt vairāk
Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 23. aprīļa līdz 26. maijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma gleznu izstāde “Gaismas frekvences”. | Skatīt vairāk
Pavasara stādu tirgus Šlokenbekas muižā Tukuma TIC
4. maijā plkst. 10.00–15.00 Šlokenbekas muižā Stādu, amatnieku un mājražotāju gadatirgus. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


SIXT Latvija
,


Estravel Latvia
,


Grand Palace Hotel
,


Jūrmalas TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.43990517sec.