Cik izmaksā ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumi ārzemēs?

Ne visās Eiropas valstīs ceļu satiksmes noteikumi ir vienādi, un arī sodi par pārkāpumiem ir atšķirīgi. Tūristi ārzemēs nereti kļūst par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpējiem tikai tāpēc, ka nav pietiekami informēti par noteikumu atšķirībām valstīs, uz kurām dodas ar savu vai īrētu auto, un arī sodi dažādās valstīs būtiski atšķiras, bet to pārkāpējs nereti uzzina, tikai pārbraucis mājās, pastkastītē atrodot soda kvīti no ceļu policijas.

Francija

Auto evakuāciju drīkst veikt tikai attiecīgās instances un speciālisti. Ja mēģināsiet vilkt kādu auto ar savu personisko transportu, Francijā tas var beigties ar sodu.

Sākot ar jūliju, katram vadītājam ir jābūt līdzi alkometram. Tos par apmēram vienu eiro var iegādāties degvielas uzpildes stacijās Francijā un tās pierobežā. Braukšana alkohola reibumā, kas pārsniedz 0,5 promiles, izmaksās 750 eiro.

Skandināvija

Norvēģijā un Zviedrijā pieļaujamas tikai 0,2 promiles alkohola, sēžot pie stūres, Somijā – līdz 0,5 promilēm. Arī ātruma ierobežojumu ziņā skandināvi ir skarbi: Norvēģijā, pārsniedzot atļauto ātrumu kaut vai tikai par vienu kilometru stundā, var nākties šķirties no 400 eiro. Skandināvijā tāpat ļoti strikti jāievēro luksofora aizliedzošais signāls: sarkanās luksofora gaismas neievērošana Zviedrijā tiek sodīta ar 140 eiro, bet Norvēģijā – ar 640 eiro lielu soda naudu. Turklāt Zviedrijas ceļu policija kā braukšanu pie sarkanās gaismas klasificē arī pārāk ātru kustības uzsākšanu, kamēr luksofora gaismas pārslēdzas no sarkanās uz dzelteno.

Norvēģijā savukārt ir aizliegts smēķēt, vadot automašīnu.

Austrumeiropa

Horvātijā, Rumānijā, Slovākijā, Čehijā un Ungārijā autovadītājs pie stūres drīkst sēsties tikai pilnīgi skaidrā: šajās valstīs alkometra rādītājam jārāda 0,00 promiles, pretējā gadījumā jārēķinās ar sodu, kas var sasniegt 1`300 eiro.

Spānija

Braucot pa Spāniju, jāatceras, ka ne visas vietas, kur aizliegta automašīnu stāvēšana, apzīmētas ar vertikālajām ceļa zīmēm. Spāņu ceļu policija ļoti cītīgi seko, lai automašīnas netiktu novietotas arī pie dzeltenās nepārtrauktās līnijas. Sods par šī noteikuma neievērošanu var būt līdz 90 eiro, bet par neatļautu apdzīšanas manevru var tikt piemērota soda nauda 90 līdz 300 eiro apmērā.

Itālija

Runāšana pa mobilo tālruni, atrodoties pie stūres, Itālijā tiek sodīta ar 150 eiro lielu naudas sodu. No tādas pašas summas būs jāšķiras, ja automašīnas ātrums par vairāk nekā 20 kilometriem stundā pārsniegs atļauto.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 30.04.2024 Tet Rally Latvia Liepājas reģiona TIB
Liepājā notiks pilsētas ātrumposms, Tet Rally Latvia uzvarētāju noskaidros Dienvidkurzemes novada Vecpils autotrasē. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 30.04.2024 Atlaides auto nomai Reunion salā Europcar
Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā! | Skatīt vairāk
Zudušais un atklātais Bānīša ceļā! Alūksnes TIC
ptuveni 30km velo tūre “Zudušais un atklātais Bānīša ceļā” piemērota gan draugu kompānijām, gan ģimenēm ar bērniem. Apļveida brauciens stars | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 30.04.2024 Saulaina atpūta Kosta Blanka  Atlantic Travel
Kā par saulainu atpūtu pašā Kosta Blankas sirdī ar baltām smilšu pludmalēm un kristāldzidru jūru? JAAĀ! Tiešie lidojumi no Rīgas uz Alikanti no | Skatīt vairāk
no 715 EUR
Uzņēmumi


Baltic Beach Hotel & SPA
,


Latvijas Tūrisma Aģentu asociācija (ALTA)
,


Rēzeknes pilsētas TIC
,


Splendid Palace
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.46540189sec.