Dokumentālo filmu programmas «Pārliecības garša» seansi Latvijas reģionos

No 2. līdz 10. septembrim norisināsies Nacionālā Kino centra rīkotais 21. Baltijas jūras dokumentālo filmu forums (Baltic Sea Docs). Skatītājiem Latvijas reģionu pilsētās no 4. līdz 9. septembrim tiks izrādītas trīs starptautiskos festivālos atzinību guvušas filmas, kas atlasītas foruma šī gada programmā "Pārliecības garša".

Baltijas jūras dokumentālo filmu forums ir ilggadējs starptautisks kino pasākums profesionāļiem un skatītājiem. Foruma programmā "Pārliecības garša" apkopotas filmas, kas pievēršas drosmes un pašizpausmes tematikai ar stāstiem par spēcīgām personībām un brīvības meklējumiem. Filmas Latvijas reģionos tiks izrādītas Cēsīs, Daugavpilī, Jēkabpilī, Rēzeknē un Valmierā.

Latviju apceļos trīs foruma programmas filmas:

AIRISA (IRIS)

Rež. Alberts Meisls (Albert Maysles), Maysles Films, 78 min, 2015, ASV

Jau gadu desmitiem asprātīgā, allaž krāšņi tērptā Airisa Apfela ietekmējusi Ņujorkas modes pasauli. Tomēr šis nav tikai stāsts par modi, tas ir par radošumu un to, kā Airisa pat cienījamā 93 gadu vecumā tiek uzskatīta par stila ikonu un turpina iedvesmot apkārtējos. Airisa ir unikāla sieviete, kuras neizsīkstošais entuziasms attiecībās ar modi, mākslu un cilvēkiem kalpo par atgādinājumu, ka apģērbs un dzīve kopumā ir viens vienīgs eksperiments. Lai gan viņas pašreizējā dzīve mirdz glamūrā, Airisa joprojām dzīvo saskaņā ar vērtībām un darba ētiku, kas viņai ieaudzināta, uzaugot vidusšķiras ģimenē Kvīnsā, Ņujorkā, Lielās depresijas laikā. "Esmu laimīga, ka varu strādāt. Ja paveicas nodarboties ar to, ko mīli, viss pārējais nokārtojas pats no sevis."

Ieskats filmā: https://www.youtube.com/watch?v=eIG2AoiHszY

BALANSS UZ BRĪVĪBAS ROBEŽAS (ON THE EDGE OF FREEDOM)

Rež. Jenss Lengerke, Anita Mathala Hoplenda (Jens Lengerke, Anita Mathal Hopland), Larm Film, 75 min, 2017, Dānija

Pilsētizpēte jeb urban exploration un ar to saistītās dzīvībai bīstamās situācijas daudziem krievu un ukraiņu jauniešiem kļuvušas par iedvesmas avotu sevis meklējumos. Bez jebkādiem drošības stiprinājumiem galvu reibinošos augstumos viņi iekaro torņus, ceļamkrānus un tiltus vai pēta pilsētu pazemes tuneļus.

Stājoties pretī bailēm un padarot savu ikdienu aizraujošāku, filmas varoņi Andžela un Vlads iegūst sajūtu, ka paši kontrolē savu dzīvi. Viņi ceļo un iepazīst pasauli no jauna skatupunkta, tomēr konfliktu nomocītā postpadomju ēras realitāte nepazūd arī tad, ja atrodies 100m augstumā virs pilsētas.

Ieskats filmā: https://www.youtube.com/watch?v=AqLbAzyiQV0

KATRS OTRAIS PĀRIS (EVERY OTHER COUPLE)

Rež. Mia Halme, SAHADOK, 77 min, Somija

"Torīt neviens no mums vēl nezināja, ka jau vakarā izšķirsimies. Tomēr pilnīgi neplānoti pienāca brīdis, kad tas likās pašsaprotami." Trīs pāri, seši bijušie partneri – katram savas atmiņas par šķiršanos. Viņi joprojām uztur cieņpilnas attiecības savu bērnu dēļ. Ziemassvētku vakariņas kopā ar agrāko ģimeni; tikšanās priekšnamā, kad bērni dodas uz nākamās nedēļas mājām; rokasspiediens ar bijušās sievas jauno mīlestību.

Visā Rietumu pasaulē teju katra otrā laulība beidzas ar šķiršanos. Pat ja ar jums tas nekad nav noticis, tas ir noticis ar kādu jums līdzās; varbūt šķiršanās ir jūsu dzīvē klātesošas bailes vai, iespējams, tā ir cerība.

Ieskats filmā: https://www.youtube.com/watch?v=1bVdG2AduIw

Seansi reģionos notiks sadarbībā ar Daugavpils Marka Rotko mākslas centru, kinoteātri Gaisma Valmierā, Vidzemes koncertzāli Cēsis, Jēkabpils Tautas namu un Latgales Vēstniecību Gors Rēzeknē.

Filmas tiks demonstrētas oriģinālvalodā ar subtitriem angļu valodā, nodrošinot tulkojumu arī latviski. Skolēniem, studentiem, pensionāriem un kinoprofesionāļiem, uzrādot apliecības, seansi būs pieejami bez maksas. Pārējiem interesentiem - biļetes cena Cēsīs EUR 3, Jēkabpilī un Valmierā EUR 2, Rēzeknē EUR 1, Daugavpilī ieeja bez maksas.

Seansu plāns reģionos: http://nkc.gov.lv/aktualitates/baltic-sea-docs-programmas-parliecibas-garsa-seansu-plans-regionu-pilsetas/

Seansu plāns Rīgā: http://nkc.gov.lv/aktualitates/11862/

Baltijas jūras dokumentālo filmu forums top sadarbībā ar starptautisko organizāciju European Documentary Network, to atbalsta Radošā Eiropa Media programma, LR Kultūras ministrija un Rīgas dome.

Vairāk informācijas par filmu programmu: nkc.gov.lv un Facebook – Baltic Sea Docs

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.03.2024 - 02.04.2024 Jautrās Lieldienas Katiņkalnā  Alūksnes TIC
1. aprīlī 14.00 Veclaicenes pagasta “Katiņkalnā” Jautrās Lieldienas – April, april! Ripināsim, krāsosim olas un brauksim ar Pupsikbāni! | Skatīt vairāk
Pavasara tirgus Lietuvā Ignalinos rajono TIC
20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienu prieki lieliem un maziem Baltic Beach Hotel & SPA
Lieldienu svētdienā, 31. martā, aicinām apmeklēt ģimenes branču un nobaudīt plašo svētku gardumu klāstu. Mazos Lieldienu svinētājus gaida | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 03.04.2024 LIELDIENU IZPĀRDOŠANA Novatours
Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.01715803sec.