Daugavpilī varēs tuvāk iepazīt dzelzceļa ritošo sastāvu

Atzīmējot VAS "Latvijas dzelzceļš" (LDz) 100 gadu jubileju, 2019. gada 3.augustā, Rīgas, Jelgavas un Daugavpils dzelzceļa stacijās ikvienam būs iespēja klātienē iepazīt dzelzceļa ritošo sastāvu, kas ikdienā pārvadā kravas, pasažierus, veic mērījumus, kā arī remontē vai būvē sliežu ceļus.

Pasākums visās trīs pilsētās sāksies plkst.12:00 un ilgs līdz plkst.19:00.

Katrā pilsētā apskatāmais ritekļu klāsts nedaudz atšķirsies. Gan Rīgā, gan Jelgavā, gan arī Daugavpilī klātienē būs apskatāma modernizētā dīzeļlokomotīve 2M62UM, manevru dīzeļlokomotīve ČME3ME, kā arī starptautisko pārvadājumu nodrošināšanai paredzētais kupejvagons. Tikmēr katrā pilsētā atšķirsies darba mašīnu klāsts - būs gan dažādas dzelzceļa būvniecības mašīnas, gan arī dažādiem darbiem paredzētās drezīnas. Rīgā apmeklētāji varēs uzzināt, kas ir laboratorijas vagons un kādas ir tās funkcijas un nozīme dzelzceļa ikdienā.

Plaša pasākuma programma paredzēta Rīgas pasažieru stacijā, kur bez dzelzceļa ritekļu parādes plkst.13.00 varēs vērot dzelzceļnieku tērpu skati, kas tapusi sadarbībā ar Latvijas Dzelzceļa muzeju. Dzelzceļam Latvijā ir vairāk nekā simts gadus sena vēsture, un arī dzelzceļa nozari ir ietekmējušas dažādas modes tendences, kas mainījušās līdz ar gadiem - no senatnes līdz jaunākiem laikiem.

Paralēli individuālai dzelzceļa ritekļu izpētei Rīgā tiks organizētas arī trīs izzinošas ekskursijas, kuras vadīs LDz industriālā mantojuma eksperts Toms Altbergs. Ar viņa palīdzību interesentiem būs iespēja uzzināt detalizētāku informāciju par parādē redzamajiem ritekļiem. Ekskursijas notiks plkst.14, plkst.16 un plkst.18, to ilgums būs aptuveni 45 minūtes.

Par godu svētkiem LDz ir sarūpējis īpašās jubilejas pastkartes, kas 3.augustā būs bez maksas pieejamas visās trīs dzelzceļa stacijās.

Vairāk informācijas: ldz.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk
Latvija
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 05.04.2024 Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.5902009sec.