Daugavpilī varēs apskatīt četru pasaules kontinentu tradicionālo cepuru kolekciju

2020. gada 14. februārī plkst. 15.00 Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā tiks atklāta Pasaules cepuru muzeja cepuru un galvassegu kolekcijas izstāde "Cepures pasaule".

Muzejs "Cepures pasaule" Rīgā darbojas jau vairāk nekā 5 gadus. Tas ir vienīgais muzejs visā pasaulē, kurā apkopotas vairāk nekā 300 pasaules tautu tradicionālās cepures un galvassegas. Cepuru muzeja kolekcijas pamatlicējs ir zinātnieks un ceļotājs Kirils Babajevs no Krievijas. Pētot dažādas valodas, Kirils Babajevs apceļojis visu pasauli un katrā vietā ticis pie kādas cepures. Kolekcija kļuvusi tik liela, ka radusies doma atvērt muzeju. Tā kā viņam iepaticies Latvijā, cepuru muzejs atvērts tieši Rīgā.

Pateicoties veiksmīgajai sadarbībai, Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā būs apskatāmas 50 unikālas tradicionālās cepures un galvassegas no četriem pasaules kontinentiem. Izstādes apmeklētājiem būs iespēja redzēt tradicionālos latviešu tautumeitu vainagus, seno krievu un ukraiņu tradicionālās galvassegas, antikvāru līgavas galvassegu no Afganistānas, šamaņa kroni no Vjetnamas, kā arī karavīra galvassegu no Lieldienu salām, kas rotāta ar eksotisku putnu spalvām.

Daugavpils iedzīvotājiem un pilsētas viesiem izstāde "Cepures pasaule" būs kā sava veida ceļojums apkārt zemeslodei, kas ļaus iepazīt dažādas kultūras. Katrai cepurei un galvassegai ir savs noslēpumainais un aizraujošais stāsts, kas saistīts ar dažādu tautu kultūru, tradīcijām un rituāliem.

Pasaules tautu tradicionālo cepuru izstāde "Cepures pasaule" Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā tiks atklāta 14. februārī plkst. 15.00. Izstāde apskatāma līdz 22. aprīlim.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Latvija
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
no 18 EUR
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Medus nokrāsās Bauskas novadā Bauskas TIC
Iepazīsti medu un atklāj tā daudzveidīgās īpašības radošajās meistarklasēs! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.41744208sec.