Daugavpils tūrisma objekti gaida apmeklētājus

Daugavpils pakāpeniski atgriežas ierastajā tūrisma sezonas ritmā. Pašlaik pilsētā darbojas visi tūrisma objekti, kas ir gatavi ar prieku uzņemt gan pašmāju apmeklētājus, gan ārzemju viesus.

Pilsētu rotā vasarīgie telpiskie dekori, plašā klāstā ir piedāvātas dažādas atpūtas un izklaides iespējas, kas iekļauj gan atpūtu pie dabas, gan interesantas izglītojošas ekskursijas.

Vairāki tūrisma objekti ir sarūpējuši jaunumus. Piemēram, Daugavpils cietokšņa informācijas centrs piedāvā piecas tematiskās ekskursijas. Šeit var apskatīt arī 19.gs.Krievijas impērijas armijas tērpus.

Marka Rotko mākslas centra ciemiņi mākslas burvību varēs baudīt atjaunotajās izstāžu zālēs, kur apskatāmi dažādos žanros veidoti pašmāju un ārzemju mākslinieku darbi. Mākslas cienītājiem noteikti ir vērts iegriezties arī tuvumā esošajā galerijā "Baltais zirgs": šeit eksponātus var ne vien aplūkot, bet arī iegādāties. Neaizmirstiet arī, ka vasara ir labākais laiks pastaigām pa Daugavpils Cietokšņa kompleksu.

Lieliska vieta pastaigām ir arī Baznīcu kalns, kur vienuviet aplūkojams četru konfesiju sakrālais mantojums. Pavisam netālu atrodas vēl viens interesants objekts – Daugavpils Skrošu rūpnīca, kas ir Baltijā vienīgā tūristiem pieejamā munīcijas ražotne, kur darbojas Eiropā vecākais skrošu liešanas tornis.

Ideāla vieta aktīvās atpūtas cienītājiem ir labiekārtotā zona pie Lielā Stropu ezera: šeit ir izveidota ērta promenāde, pontona konstrukcija ar baseiniem un lekšanas torni, vingrošanas laukums un citas izklaides. Drošībai uz ūdens seko glābēju vienība. Lieliska alternatīva ūdens izklaidēm ir piedzīvojumu parks "Tarzāns", kas atrodas blakus pludmalei "Stropu vilnis". Šeit savus spēkus var izmēģināt, izstaigājot "lūšu takas" un dažādas sarežģītības pakāpes šķēršļu joslas pieaugušajiem un bērniem.

Ja vēlaties paplašināt bērnu un jauniešu redzesloku, ir vērts iegriezties Daugavpils inovāciju centrā, kur zinātnes pasaulei varēs pieskarties pat paši mazākie apmeklētāji.

Savukārt tie, kurus interesē tradicionālais kulinārais mantojums, 5.jūlijā un 2.augustā  par īpašu cenu varēs apmeklēt "Šmakovkas muzeja" ekspozīciju.

Apmeklētāju pieņemšana atjaunota arī Daugavpils zoodārzā. Tā daudzveidīgie iemītnieki pēc ieilgušā atvaļinājuma priecāsies redzēt ciemiņus, pārsteigt viņus ar to, cik krietni ir paaugušies, kā arī sola sarūpēt daudz citu pārsteigumu.

Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā var apskatīt pastāvīgās un mainīgās izstādes, kā arī apmeklēt Ģimenes dienas pasākumus un interaktīvās nodarbības. Izpausties radoši aicina arī Daugavpils Māla mākslas centrs, kur var iepazīt Latgales keramikas un podniecības tradīcijas, vērot meistarus darbībā un arī pašiem iemēģināt roku podu darināšanā.

Pakāpeniski Daugavpilī atsākas arī  pasākumu rīkošana. Pavisam drīz svinēsim Jāņus. 20. jūnijā Rīgas ielā norisināsies tradicionālais tirdziņš, Daugavpils cietoksnī – krāmu tirgus. Savukārt 23.jūnijā visi tiek aicināti apmeklēt Zāļu dienas pasākumus pie Nikolaja vārtiem.

Atgādinām, ka garajās brīvdienās daudzas pilsētas iestādes strādās pēc svētku grafika. Plašāka informācija par Daugavpils tūrisma piedāvājumu atrodama Tūrisma informācijas centrā (Rīgas ielā 22a), kā arī vietnē www.visitdaugavpils.lv.  

Sižetu sagatavoja Daugavpils pilsētas domes Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa. 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
Latvija 79 EUR
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk
Pārgājiens Alūksnē Alūksnes TIC
Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils | Skatīt vairāk
12 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē Tukuma TIC
30. martā, pulksten 12:00 Lieldienās Šokolādes muzejā Pūrē ir iespēja uzburt saldu, pārsteigumiem bagātu dienu! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.47556901sec.