29. jūlijā Daugavpilī notiks divi jaudīgi festivāli

Daugavpilī jūlija pēdējā sestdienā norisināsies divi krāšņi festivāli, kas precīzi raksturo Latgales lielāko pilsētu, kur draudzīgi sadzīvo tradicionālais un mūsdienīgais. 2023. gada 29. jūlijā, dienas pirmajā pusē Daugavpils Vienības laukumā notiks Latgales viesmīlības, kultūras un tradīciju festivāls “Gostūs Latgolā”, savukārt pēcpusdienā Lielā Stropu ezera promenādē norisināsies sporta un jaunatnes festivāls “Artišoks”.

“Gostūs Latgolā” ir Latgales viesmīlības, kultūras un tradīciju svētki, kas Daugavpilī notiks jau trešo reizi. No plkst. 10.00 līdz 18.00 Daugavpilī, pašā pilsētas centrā ikviens varēs izgaršot, sajust, izbaudīt un atklāt Latgali. Vienības laukumā norisināsies dažādas aktivitātes, kulinārās meistarklases no Daugavpils nacionālajām biedrībām, Latgales mājražotāju tirdziņš, mini ZOO iemītnieku apskate, amatnieku radošās darbnīcas un muzikāli priekšnesumi. Festivālu vadīs Latvijā pazīstams aktieris un šovmenis Ritvars Gailums. Festivāla galvenie viesi ir kapelas "Augusti" muzikanti. Savukārt plkst. 17.00 Vienības laukumā pulcēsies Latgales motociklisti, kas piedalīsies motociklu parādes brauciens caur pilsētu līdz Stropu ezera promenādei.

Dienas otrajā pusē, plkst. 14.00 Lielā Stropu ezera centrālajā pludmalē norisināsies sporta un jaunatnes festivāls “Artišoks”. Festivāls pulcēs sportistus, jauniešus, izglītības iestādes, uzņēmējus un aktīva dzīvesveida cienītājus. Festivāla laikā notiks dažādas starptautiska un vietēja mēroga sacensības, kurās piedalīsies svarcēlāji, bokseri, volejbolisti, basketbolisti, futbolisti, mākslas vingrotāji, airētāji un citi. Ne tikai sportisti, bet arī jebkurš interesents varēs piedalīties un izmēģināt dažādus sporta veidus – paukošana, biatlons, loka šaušana, galda teniss, vieglatlētika. Pirmo reizi Daugavpilī ciemosies “Zvaigznāja kubs”, kur bērni, jaunieši, kā arī vecāki un citi interesenti ir aicināti piedalīties dziesmu rakstīšanā, izmēģināt dažādus instrumentus un ielūkoties mūzikas ierakstu studijā. Brīvajā mikrofonā būs iespēja uzdrīkstēties un parādīt savu talantu plašākai publikai. Festivāla īpašie viesi – "Singapūras Satīns".

Tiekamies 29. jūlijā Daugavpilī! Baudīsim Latgales viesmīlību un Daugavpils pilsētas sportisko garu!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Karogu brauciens | Tukumā Tukuma TIC
Visi auto entuziasti, pasākumu apmeklētāji un aktīvās atpūtas cienītāji, sarosāmies! Tiekamies Tukumā 12.maijā plkst 12:00 Pauzera pļavā! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 01.05.2024 Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.04.2024 - 02.05.2024 NBS orķestra koncerts TUMĒ Tukuma TIC
2. maijā plkst. 19.00 Tumes Kultūras namā Baltā galdauta svētku koncerts kopā ar Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestra Estrādes ansambli. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 04.05.2024 Pavasara stādu tirgus Šlokenbekas muižā Tukuma TIC
4. maijā plkst. 10.00–15.00 Šlokenbekas muižā Stādu, amatnieku un mājražotāju gadatirgus. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.63000011sec.