Pēc piedzīvojumiem uz Daugavpili: padomi ceļotājiem

Daugavpilī var nesteidzīgi atpūsties vai pavadīt laiku aktīvi, pat ekstremāli, iepazīstot pilsētas īsto enerģiju. Aktīva, pozitīva, enerģiska un atvērta pilsēta. Daugavpils Tūrisma informācijas centrs piedāvā dažas idejas, kā jautri un aktīvi pavadīt brīvdienas Latgales lielākajā pilsētā.

Ekstrēmās atpūtas cienītājiem

No aprīļa līdz oktobrim Grīvas lidlaukā piedāvā atrakcijas ekstremālo piedzīvojumu cienītājiem. Izpletņlēcēju sporta klubs “D.I.S.K.” piedāvā lēcienu-atrakciju ar apaļo izpletni, kā arī lēcienus tandēm sistēmā un pasažieru vizināšanu ar AN-2 un JAK 18t lidmašīnu. Savukārt biedrība “ULTRA” piedāvā pasažieru vizināšanu ar speciālo tandēma paraplānu vai moto-deltaplānu.

Spīdvejs – Daugavpils reliģija

Spīdvejs ir neapšaubāmi vispopulārākais sporta veids Daugavpilī. Tas pulcē tūkstošiem līdzjutēju stadionā “Lokomotīve” Eiropas un pasaules mēroga sacensību laikā. Šis sporta veids kļuva par Daugavpils neoficiālo reliģiju, jo vietējo mīlestība pret šo sportu ir patiesi īsta. Brauciet uz sacīkstēm, kas Daugavpilī norisinās visas vasaras garumā, un izbaudiet piedzīvojumu un aizrautības garu. Svētdien, 27. augustā, Daugavpilī norisināsies sacīkstes Optibet Lokomotīve VS Rawicz.

Laivošana un ūdens izklaides

Aktīvās atpūtas un ūdens tūrisma piekritējiem Daugavpilī tiek piedāvāta SOT kajaku noma un aprīkojums, kā arī dažādi ūdens tūrisma maršruti pa Daugavas upi. Arī Lielajā Stropu ezerā, kas ir Daugavpils pilsētas lielākā ūdenskrātuve, piedāvā laivošanu ar smailītēm. Savukārt laivu noma “Mučas” piedāvā plostu, kanoe un gumijas laivu nomu, un populārākos ūdens tūrisma maršrutus pa Latgales upēm un ezeriem.

Jūties kā Tarzāns

Daugavpilī, pie Lielā Stropu ezera pludmales, kurai piešķirts Zilais karogs, atrodas aktīvās atpūtas tūrisma objekts – piedzīvojumu parks “Daugavpils Tarzāns” ar 9 šķēršļu trasēm, kas paredzētas aktīvai atpūtai gan pieaugušajiem, gan bērniem. Tīklu trasē, kura ir iekārtota 7 metru augstumā, var kārtīgi izlēkāties un izbaudīt jautru piedzīvojumu Stropu mežā.

Veloceliņi un sporta trases

Daugavpilī ir attīstīta velo infrastruktūra, ir pieejami vairāki velomaršruti, veloceliņi un trases. Esplanādes atpūtas parks ir Baltijā pirmais veloparks, kas 4 ha platībā izveidots pilsētvidē un tajā iekļautas dažādas zonas – skeitparks, asfaltēta velotrase, piedzīvojumu trase un bērnu zona, kurās jautri, attīstoši un izglītojoši pavadīt brīvo laiku. Savukārt Stropu aktīvās atpūtas un sporta trase, kas ir iekārtota Daugavpils Stropu mežā, ir paredzēta velobraucējiem, roller slēpotājiem, skrituļslidotājiem, skrējējiem un nūjotājiem.

Vairāk par tūrisma iespējām Daugavpilī meklējiet www.visitdaugavpils.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.04.2024 - 30.04.2024 Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.04.2024 - 01.05.2024 Strūklakas modināšana TUKUMĀ Tukuma TIC
Kā katru gadu arī šoreiz pulcēsimies 1. maijā, lai modinātu strūklaku, kopā priecātos un sagaidītu silto pavasari. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.63675213sec.