Daugavpils spīdveja 50.gadadienā notiks "Grand Prix" posms

2013. gada 17. augustā Daugavpilī par godu spīdveja 50.gada dienai notiks Pasaules čempionāts spīdvejā  "RIETUMU BANK LATVIAN FIM SPEEDWAY GRAND PRIX". 17. augustā pēc četru gadu pārtraukuma viens no spīdveja "Grand Prix" seriāla posmiem atkal norisināsies Latvijas spīdveja dzimtenē Daugavpilī. Tieši šogad Latvijas spīdvejs atzīmē savu 50. dzimšanas dienu.

Latvijas spīdveja pamatlicējs Dmitrijs Dribincevs ar Daugavpils pilsētas iedzīvotāju un valdības palīdzību 1963. gada nogalē noorganizēja pirmās spīdveja sacensības Latvijā, bet 1964. gadā tika dibināts pirmais Latvijas spīdveja klubs – "Iskra". Šogad Latvijas spīdvejs atzīmē savu 50. gadadienu un īsts saldais ēdiens visiem šī sporta veida līdzjutējiem būs "Grand Prix" posms Daugavpilī! Pateicoties Daugavpils pilsētas domei, Rietumu bankai un LDZ-Cargo, visi pasaules labākie braucēji pēc četru gadu pārtraukuma atkal sapulcēsies Latvijā.

Pasaules čempionāta posmi Latvijā jau norisinājās laikā no 2006. līdz 2009. gadam. Divas reizes šeit triumfēt izdevās amerikānim Gregam Henkokam, kuru uz starta redzēsim arī 17. augustā. Pa vienai uzvarai ir jau karjeras beigušajiem Džeisonam Krampam un Lī Adamsam. Par pirmo mūsu braucēju šajās prestižajās sacensībās kļuva Ķasts Puodžuks, bet vislielākos sasniegumus sasniedza Grigorijs Laguta. 2007. gadā viņš šokēja spīdveja pasauli, noslēdzot Latvijas posmu ar septīto vietu!

Šogad "wild-card" Latvijas posmā iegūs tikai 18 gadus vecais Andžejs Ļebedevs, kurš visas sezonas garumā ir priecējis ar savu braukšanu "Lokomotīves" rindās, kā arī individuālajās sacensībās. Tā viņam būs debija "Grand Prix", bet pie teikšanas iespējams tiks arī rezervisti Puodžuks un Maksims Bogdanovs.

Pasaules čempionāta kopvērtējuma vadībā atrodas krievu braucējs Emīls Sajfutdinovs, kurš varētu kļūt par pirmo Krievijas spīdvejistu, kurš kļūs par pasaules čempionu. Šī iemesla dēļ uz Daugavpili gatavojas doties ļoti liels Krievijas atbalstītāju pulks. Noteikti tribīnēs būs arī Polijas, Austrālijas, Zviedrijas un Dānijas līdzjutēji, bet visvairāk tiek gaidīti tieši Latvijas fani!

Biļetes jau tagad ir iespējams iegādāties "Biļešu servisa" kasēs, kā arī "Statoil" uzpildes stacijās. Atbalstot dzimstību mūsu valstī, īpašas cenas tiek piedāvātas "ģimenes paketē". Plašāku informāciju var iegūt stadiona "Lokomotīve" ofisā vai arī pa tālruni: 65438807. Kārdinoši piedāvājumi ir arī organizācijām un korporatīviem. Vairākas biļetes tiks izspēlētas arī portāla Sportacentrs.com konkursos.

Un vēl – iegādājoties stadiona ofisā biļetes uz "Grand Prix", visi biļešu īpašnieki iegūst bezmaksas biļeti uz 28. jūlija Latvijas atklāto čempionātu spīdvejā!

Latvijas motosporta asociācija sadarbībā ar pasākuma organizatoru rīkos "afterparty", kur tiek aicināti sabraukt visi motociklisti. Pirmajiem 500 motociklistiem, kuri ieradīsies pasākumā ieeja bezmaksas.

Motookupācijas programma

plkst. 13.00 - Vienības laukuma motookupācija. Starptautisko moto asociāciju biedru ierašanās (Latvija, Lietuva, Igaunija, Zviedrija, Somija, Krievija, Polija)

plkst. 14.00 - Latvijas spīdveja 50-gadei veltīta parāde. Daugavpils ielu motookupācija.

plkst. 14.30- Stadiona “Lokomotīve” motookupācija (Jelgavas iela 54);

plkst. 18.30 - Latvijas spīdveja vēstures kaldinātāju moto parāde (St. "Lokomotīve"), sadarbībā ar Latvijas retro motociklu biedrību;

"Rietumu Bank Latvian FIM Speedway Grand Prix" sacensību sākums.

plkst. 19.00 - 16 Pasaules labāko "Speedway Grand Prix" braucēju motoparāde, prezentācija;

plkst. 22.30 - Rokkoncerts, grupa "Keksi", "Bike Show", "Harley Davidson" motociklu prezentācijas , foto sesijas un motookupācijas jaudīgs turpinājums.

Avots: www.sportacentrs.com, www.mca.lv

Informācija: www.speedwaygp.com/event/speedwaygp-2013-daugavpils


 


 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 28.04.2024 Dubultā virdžināla skanējums Bauskas pilī! Bauskas TIC
Esi aicināts uz Bauskas pili, lai bez maksas baudītu 17. gadsimta mūzikas instrumenta, dubultā virdžināla, skanējumu. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.04.2024 - 02.05.2024 NBS orķestra koncerts TUMĒ Tukuma TIC
2. maijā plkst. 19.00 Tumes Kultūras namā Baltā galdauta svētku koncerts kopā ar Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestra Estrādes ansambli. | Skatīt vairāk
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.86487603sec.